En galen dröm....

Har haft en dröm eller en tanke som jag har funderat i flera dagar nu. Nästan så att jag är lite besatt av det!!
Ni som läser min blogg vet att jag älskar att baka Muffins-dock jag äter inte de, och gärna experimenterar med saker i och på.:)

Tänk om man skulle kunna öppna en fik som specialiserar på olika galna, fina och goda Cupcase som man kan njuta med en kopp kaffe eller te insjunkna i stora sköna fåtöljer, soffor och sköna stolar. En stoooor hylla fullt med böcker där folk kan låna och byta böcker och kan läsa om de vill under fikat.

Herregud!!! Är jag helt galen? JA! Men Gud, vad jag skulle kunna njuta att äga en sånt litet kryp in ställe!!! Klart att jag skulle jobba vidare som ssk på halvtid, eftersom jag älskar det med.......Jag vet att det är omöjligt med ekonomin, men drömma kan man;)

Kramis-kramis;)
Magiska fingrar....

Behöver inte skriva här en superlång inlägg, alla vet att jag är en blommördare. Jag har klarat rätt bra på sista tiden att ta hand om växterna i huset, men Orchideerna fixar inte jag. Så de får flytta hem till svärmor på SPA och hämtar sig.

Sen får de flytta hem igen för att utmana ödet. Så idag har jag hämtat ett litet "barn" till min blomma hem och jag hoppas att jag kommer att ha lika magiska fingrar som svärmor har!!
Utsläppt ur Karantänen:)

Phu....vilka jobbiga dagar. Mr Kräksjukan har varit på besök, och jag var helt slut. Men som det brukar göra så har han gjort bara en snabb och intensiv besök och efter 48 timmar från sista kräkisen så var min isolering slut.

Jag tvingade den stora hönan att umgås med mig och lilla hönan och följa med till farmor och på stan för att ordna några saker. Det gick förväntansfullt bra och det var endast ett bråk mellan hönorna. Och så klart lite mammapoäng samling när man har låtit de välja mat.....Nalle kanin (Ebbas älskade gosedjur) fick också följa med för att genomgå en liten skönhetsoperation, dvs sy lite på benen.


Man ska väl åka säkert.....


Än så länge vänner.....:)
Farmor opererar..;)Söta kusinen Oscar!!!!Småsaker som var tvungen att följa med....  Ja!!!! Nu kan solen komma! Jag är beredd!!
Våren har tittat in, log och försvann.....men vi njöt den lilla leendet!!

Det bästa med huset var inte att man fick mer plats, att man betalar för något man har kunnat påverka och vet att det är till mig jag betalar. Nej! Det är definitivt ALTANEN.

Jag har tillbringat många timmar/dagar i våras/somras med att växa, bli starkare och hitta tillbaka till livet. Älskar vårt altan som har sol nästan hela dan, med en skog på baksidan och man kan bara vara:)

Så vi har premiärfikat på altanen med lillebror David och söta svägerskan Alex. Vi bara njöt trotts kylan, och vi kände hur solen fyller oss med energi!!Fötterna vilar fortfarande på en gigantisk snö/istäckt altan....Klart att våra smågalna kaniner skulle få komma ut och njuta en stund.....Man får välja sina strider på en solig söndag....

Underbart solig söndag var det och så klart har jag fått nog hur barnens rum såg ut i sista tiden. Jag fattar inte riktigt hur man kan leva bland alla nedslängda saker, lådor och hyllor som är fulla av .....ja, jag vet inte vad. Så tänkte.....IDAG SKA DET STÄDAS!!!!

Klart att jag inte var poppis, men de vet att det är bättre att samarbeta annars kommer jag in i rummet som en stridsvagn och drar ner allt på golvet.......Pedagogik blandat med temperament:)

MEN!! Man sak välja sina strider......vad är viktigt? Att de ska städa halvdant sina rum, dvs allt hamnar under sängen och i lådorna, eller att jag offrar mig och vi hjälps åt att sortera slänga och plocka undan. Jag valde det sista, så alla blev nöjda.

Men jag garantera att städningen var som en hel träningspass. Dra undan möbler rensa och damma, småstrida (mest med lilla hönan som är en samlare) för att saker ska slängas, tar på krafterna. Men nu är det gjort, och nån dag ska vi ta garderoberna med inför vår/sommar!!


Så mitt råd till tonårsföräldrar: Välj dina strider!!! Speciellt på en solig söndag!!:)

Lite blev det.....
Får se hur länge det varar!!


Liten och ynklig.....

Ingen uppdatering då jag har fått kräksjukan......återkommer när jag piggnar till.
Känner mig liten, ynklig och jäv.....lig synd om mig!!!!

Vilsen i kommunikations djungel....

Hjälp!! Det är dags att uppdatera sig. Det verkar så att det finns olika meningar som säger lika bra saker om de tre telefonerna. Men jag får panik!! Vilket ska jag välja?

För mig är viktigt:
 • Får tillgång för fri surfing
 • mycket SMS
 • bra kamera
 • bra ljud

Snälla hjälp!!HTC Desire HDApple iPhone 4 32GB
Samsung Galaxy SÖnskningar......

 1. Snygga ben.....gav upp för längesen!!! Länge leve byxor!
 2. Hund.....men för många allergiker i familjen.
 3. Nakenkatt.....om de inte REAR ut de så klart. Men 13000 är lite väl...
 4. En weekend i Rom
 5. Lugn och ro:)

VILL HA!!!! Är inte han söööööt!! OK Fulsöt;)

Farligt att undvika den verbala verkligheten.....

Tjejer i ett nötskal!! Ena dag är de bästisar andra dag kan de mörda varandra. Mest för att ingen lyssnar på vad det andra vill säga och allt misstolkas. Jag skulle inte ha några problem med det alls om inte dagens teknik skulle dra tjejerna in på en farlig väg. Nämligen att undvika att lösa problemet ansikte mot ansikte utan använda MSN , Facebook , Blogg, eller andra Chatt sidor för att smutskasta varandra, uttrycka sig och utan att tänka skriva vad man har på hjärtat.

Det är så lätt att trycka på en knapp och slänga ut sig saker som man ångrar efteråt. De har inte fattat att det finns ingen ångerknapp, och det är så lätt att man misstolkar och att man sårar varandra är ett faktum. Även fula svårdomar kan dyka upp så att man som är föräldrar blir mörkrädd.

Så vad gör man?

För vår del har man infört i hemmet total insyn på barnens lösenord och hemsidor, och försöker förklara hur man ska bete sig. Om det fungerar?? Njaaa.....så där. Men bättre att ha koll på saker och upptäcka misslyckandet för att kunna diskutera det, än att inte veta något alls.

Så idag har jag lyssnat på tjejernas dramatiska berättelse, och jag VET att till helgen löser det sig:)'


Va vänner istället;)


Pengarbrist...... Är det en familjesak?

Har snurrat runt på nätet och fastnat i en artikel som handlar om om man ska berätta för sina barn om familjens ekonomi. Relationsexperter som råder föräldrar till det ena och den andra.

Jag tycker att det är åldersrelaterad. När barnen börjar förstå att saker och att huvudtaget att leva kostar pengar då är det inte mer än rätt att barnen ska ta del av familjens ekonomi på en anpassad nivå.
Jag menar inte att vi ska skrämma livet ur barnen så att de oroa sig för pengarna, men det är rätt bra om man förklarar varför man inte kan köpa det nyaste telefonen(helt onödig enligt mig) eller skorna, eller kläderna som kompisarna har.

Tufft? Ja!! Men ett nödvändigt måste om man ska överleva vardagen med alla måste och påtryckningar av media , och kompisar. Många saker som man vill ha för att kunna passa in eller för den delen kanske bara att huvudtaget bli accepterad.

Så jag tycker att det är inte mer än rätt att barnen ska också ska ta del av ekonomin och förstå situationen. Man ska inte behöva som föräldrar skämmas för att man har dålig ekonomi som man kanske inte kan påverka, och vända ut och in sig för att vardagen ska gå ihop.

Och har du inte råd att åka iväg på sportlovet som många gör, så köp hem lite godis, baka något gott, kryp under en filt och spela ett spel eller kolla något film som alla kan njuta.

Va bara närvarande!! Det kommer att räcka ska du se!!Alla Hjärtans Kväll....

Eftersom jag jobbar på Alla hjärtans Dag, så tog vi en liten firande på söndag kväll istället.
Lilla hönan bjöd på Smoothie och det delades ut lite presenter. Härligt kväll!!!


Kvällens efterrätt fixare:)                Banan, äpple, vaniljglass och kanel....Mmmmmmmm.....Jag och Jonas fick var sin choklad av tjejerna!! Mumma:)Och Jag fick egengjord läppsyll!! Perfekt då är jag allti torr om läpparna!Tjejerna fick var sin mössa av oss.Och så klart att man ska balla ur lite...........:)
Galen möhippa/jobbfest:)

Vad gör man när en arbetskompis gifter sig på nyårsafton, och samtidigt alla på jobbet är festsugna?
Jo, man ordnar en fest/möhippa.

Det är inte enkelt att få ihop en fest på vårt arbetsplats då alla jobbar i olika tider och så kan man inte lämna hela avdelningen tomt bara för att vi ska ha fest! Så det finns alltid några som inte kan va med:(

Men vi fick ihop 18 st som skulle ha en liten fest hemma hos Suz. Det är sååå härligt att träffas utanför jobbet då under arbetstiden är det alltid stressigt, och fokusen ligger på jobbet.

Så god mat, dricka (jag körde) tipspromenad, tävling i frågesport och allsång (på liv och död), och massor med skratt!!
En underbart kväll då var jag inte hemma förre 2 på natten.

Så njut bilderna(dock kvalitén)!


På väg!!!Anitha ordnar välkomstdrinken....               Vi hade INGET att äta!!;)Kvällens brud!!!!

Tipspromenaden.......Klart att bruden ska få en servis........Söta Anna.....                                 Och varför skulle vi va normala??:)Djupa diskussioner.....                       Suz som lekledare......En som har tröttnat.......Ett Alla Hjärtans kort från förr............

Ett kort från mamma jag hittade bland alla papper.......

"Om jag bara kunde skulle jag teckna ett  kontrakt som försäkrade dig
mot sjukdomar, gav dig vänner för livet, bestående kärlek,
arbete som du trivs med, erkännande, och så många spännande
upplevelser du önskar dig!
Men det kan jag inte.
Inga föräldrar kan det.
Det enda jag kan är att hoppas, och finnas till hands när jag behövs"

"Älskar er....Mamma/Nunu"

Men du försvann mamma och jag bara kan hoppas att du finns alltid i mina tankar när jag behöver dig!!
Djupa tankar om en myrstack......

Fick ett par galna tankar en morgon när jag slutade nattjobbet och var på väg till omklädningsrummet. Lasarettet har vaknat och det sprang folk överallt till sina arbetsplatser. Jag som var trött efter nattens jobb och trött traskade ner på trapporna insåg att jag har helt plötslig befann mig i ett myrstack.

Jag tror inte kanske ni fattar, så jag förklarar.

Jo..Som sagt myrstacken har en(kan ha två) drottning som styr. I vårt fall drottningen är sjukhusdirektören som med sina ekonomer styr över uppbyggnad, ekonomi, och organisation. Sen kommer "hanarna" som både skyddar samhället och ser till att det blir fler avkomma. Här kommer alla chefer på olika nivåer och arbetsuppgifter och så klart läkarna. Och så kommer vi arbetarna som ser till att det byggs, finns mat och skydd, och tar hand om de nyfödda.  Alltså vi vanliga arbetare på "marknivå". Jag ser mig som sjuksköterska och mina duktiga undersköterskor som små myror som tar hand om "de nyfödda" i vårt fall patienterna. Det viktigaste jobbet som  enligt mig man kan ha i en myrstacksamhälle:)

För om man inte tar hand om de små från början och ser till att de blir friska så faller samhället sönder. Förstår ni min resonemang?

Kanske lite långsökt, men ta en kopp kaffe och sätt dig i vid ingången på CLV på en morgon mellan 06.30 till 9 så får du se att jag har rätt.

Kramis kramis från en stolt liten arbetsmyra;)


3 påståenden...

 1. Är jag smått galen;).....DEFINITIVT
 2. Kommer jag va smått galen i mitt nästa liv?......-DEFINITIVT
 3. Kommer jag att ändra mig genom åren?......DEFINITIVT INTE


Och så klart umgås jag med smått galna människor som jag älskar!!!


Lördag med bästisarna....

Har jobbat hela helgen så jag har inte orkat blogga. Ni får uppdateringen nu. 

Eftersom frysen har invaderats av "bambi" har vi bjudit bästisarna Sara och Lasse på mat, med ett krav (ok det var mer ett rop på hjälp) att Lasse fixar köttet. Som rutinerad jägare är han en jävel på att tillaga vilt. Så "bambi" fick lite behandling av Lasse och Jonas medan jag sov lite efter jobbet (har inte sovit mer en två timmar) och Sara hade lite att dona med.

Det blev otroligt gott mat, följd av Melodifestivalen, som för den delen var riktigt KASS, och sen spelet Familjeduellen där tjejerna var mot killarna. Och så klart vann tjejerna!!!!!

Lördagskvällen gick över till söndagsnatt när vi äntligen kom i säng!!
Skön kväll med andra ord:)


Förberedelse.......


Den "nakna" koken:)Galenskap innan maten.....

Ma!!!!!!t:)Superglad tjejgäng:)Funderande killgänget;)

80-tal med Salsarytmer....

Äntligen har jag hittat filmen(på CDON) med stora F. Nej....ingen film som har blivit tilldelad Oscar, men en film som får en att börja skaka rumpan:)

Filmen såg jag första gången när jag kom till Sverige.....och det var längesen. 89-e......
Men jag blev såld direkt. Vad jag inte visste då att efter tre år  kommer jag att tillbringa varje onsdag, fredag och lördag i fyra års tid med att dansa Salsa, dricka Tequila och Rom med Cola. Sen dess kan jag inte känna  lukten av  varken Tequila eller Rom och cola;) Men dansa kan jag fortfarande.....OK kanske inte en hell natt eftersom kondisen är inte det samma, men några låtar skulle jag klara av fortfarande:)

Filmen till och med påverkade min söta pappa som tyckte att Rico var så cool att han lät sitt hår växa.....Ja....tur att han kom på bättre tankar sen dess:)

Så har ni lite tråkigt och gillar Salsamusik, dåliga repliker och 80-talls frillor så kan jag varmt rekommendera filmen!!

Krais-kramis


Äntligen en dag utan feber OCH vi kom ut!!!

Jag vet , jag vet..... att ni har inte fått höra något annat än mitt gnällande i de sista dagarna, men idag kan jag äntligen berätta att minihönan har haft sitt första dag UTAN feber!! Huaaa!!! Hon var pigg, gick på mina nerver, och till och med kunde va uppkäftig. Så hon är definitivt på väg att bli bra!!!

Så idag var det lite slapp(som det var i en hel vecka nu) och vi kom äntligen ut för att se världen. Dvs vi var och fikade med söta Sara och Ebba kollade lite på HM.....

Gud vad det var skön!!!! Jag har misskött mig angående Sara i sista tiden för att jag mådde inte så bra och var helt slut efter jobbdagar, då jag inte längtade efter sällskap. Men idag kände jag det varma känslan som jag saknade när jag är med henne!!! Lovar att förbättra mig!!!

Så det var kaffe och tro mig eller inte, men jag hoppade fikat!!! Gud! Jag har säkert dräglat en halv liter saliv!!! Men det gick OK.  Efter hemkommen var en runda ut till luften med mannen min för att rasta de få hjärncellerna som jag har kvar efter en veckas VAB med barnkanal!! Jag till och med börjar tycka att Svamp Bob Suger!!! Ni ser!! Jag ÄR trött på barnkanaler!!!
Blir skönt jobba helg(inte så ofta får ni höra det) och träffa med vuxna människor!

Så kära vänner! God natt och sov sött!!!


Guuud!! Jag måste klippa mig och skaffa solkort.....så slipper jag ser ut som
en blek boll.....
Tjejgänget.....en trött minihöna som hoppade till och med fikat.....Små hjärter jag fick av söta Sara.....vist är de fina!!

5 saker TILL som du inte visste om mig.....

 1. Älskar halvpoppade hårda popcorn, men äter inte de "helpoppade"
 2. Gillar inte chips
 3. Äter mannagrynsgröt med Oboy på
 4. Är jävel på att göra Gulyàssoppa och Langos.....när jag har lust:)
 5. Är beroende av tandtråd....har alltid med mig!

Ps: Älskar att slappa:)

Hamster......

Har man varit hemma med en sjuk höna i en vecka, hittar man på helt galna saker bara för att få tiden att gå.
Och vad tror ni det blev? Ja.....Garderobsrensning......

TRODDE JAG!!

Efter en timmes genomgång och provade har jag suttit i ett hög med kläder och hade inte hjärta att bli av med något.
Så klart att hälften har blivit för liten efter att jag har lagt upp på mig mina tablettkilo, men......förhoppningsvis pulvrar jag inte för ingenting!!!

Men det blev ordning och reda:)


Jag ska aldrig säga att jag har ingenting att ta på mig;)
Minihönan som mår bättre:)Snabbt tänkt.....

 • Solkort- jag ser ut som ett spöke
 • nya naglar-de går bara sönder
 • sol-har abstinens
 • frisk omgivning-lite trött på att vi är sjuka hela tiden
 • massage-frisöraxlarna gör sig påmind igen
 • linser-kunde va skönt att slippa va glasögonorm hela tiden
 • ny vårjacka-om det blir vår någon gång förstås
 • ett par nya Convers-jag  liksom växer ihop med de när vädret tillåter
Drömma kan man;)

Mysteriet är löst!!!!

Det alla kvinnor undrar!!! Se hit!! Här är svaret!!

Om man blandar mjöl och vatten, blir det LIM.
Och när man tillsätter ägg och socker blir det en kaka.
VART TAR DÅ LIMMET VÄGEN?
Det ska jag berätta för er....
Det är det som får kakan sitta kvar på röven, höfterna och magen;(
I mitt nästa liv....

I mitt nästa liv vill jag bli....
 • Man.....för att kunna få högre lön och kunna göra vad jag vill utan att bli kallad PMS-kärring:)
 • En delfin......frihet!!!
 • En fågel.....men hallooooo det fattar ni!!! Tänk möjligheterna!!!
 • Bibliotekarie:) Inte en så tråkig....utan en cool och sexig sådant....och Guuud vad jag skulle läsa!!!

Men för stunden så ska jag bara va nöjd med den liv jag har:)

God morgon!!!