Föräldrarmöte med kaffe, godis, och djuptänkande föräldrar.....

Först vill jag säga Förlåt till alla mina kära läsare för att jag inte bloggade på ett par dagar. Hat jobbat häck...av mig, våren har kommit så det innebär att jag kan plantera ännu mera växter som jag kan ta död på, så datorn har fått ett par välförtjänta SPA dagar.

Men nu är jag tillbaka med ännu mer galna tankar och funderingar;)

Igår var det föräldramöte i tjejernas klasser. Så klart att skolans planering går ut på att krångla till flerbarnsföräldrars vardag med att lägga alla mötena i en och samma tid. Så vi fick snällt dela på oss, och Jonas gick på lilla hönans och jag på den stora hönans möte.

Som vanligt har man pratat om det nya betygssystemet, planeringen osv. Jag satt där snyggt och fluffigt och tänkte....Men herregud!!! Måste det va så jäkla krångligt ? Man har ändrat betygssystemet fram och tillbaka, nya galenpannor som har forskat fram nya bedömningsplaner, men till slut så ändå handlar om om man har klarat av planen och på vilken nivå. Och så klart det var några "djupa" föräldrar som genast kom med sina tvivel om att barnen ska få betyg från en viss klass, och inte bara muntlig/skriftlig bedömning, och gnällde över det nya systemet.

Jag drack min kaffe, och blev sååå trött. Jag är uppvuxen med ett system(säger inte att det var bra) där man fick betyg från första klass. Ja...jag vet, det är helt galet, men jag tycker att från 3-e klass ska man kunna sätta ett betyg utifrån hur eleven klarar av det satta målet, och så klart viljan över prestationen. Man kan inte va en mattegeni, men att vilja prestera, vilja lära sig, och på det sättet visa vad man kan, ska kunna ge en hög betyg.

Gud!!! Tur att jag är inte en lärare:)

Men som sagt jag blev såååå trött på alla föräldrar som gnäller!!! Jag tycker att skolan har blivit slapp, barnen har ingen respekt för lärarna och lärarna får inte utöva sina yrkesroll fullt ut!!!

Vi uppfostrar våra barn att va självständiga, presterande, ha egen vilja(stark helst) kunna klara sig i det hårda livet osv. Då fattar jag inte föräldrar som gnäller över att deras barn ska betygsättas tidigt!!! men haloooooo!!! Om man inte fixar sitt jobb med ett resultat som är godkänt så får man veta det från chefen och det syns på lönelappen.
Det är samma ska här. Tyvärr men som barn behöver man lära sig att allt har sina konsekvenser och det är vårt och skolans skyldighet att förklara för barnen att betygssystemet är inte för att peka ut de utan för att sporra de för en bättre prestation och resultat inför framtiden.

Phu....nu blev jag trött!!!

Som sagt så jag blev trött på föräldrar med djupa funderingar, drack min kaffe och skrattade loss med två underbara mammor jämte mig:)

Kvällen blev ändå lyckad, med planering inför klassresan(klart att jag ska hänga med och skämma ut storhönan) och en barnens önskan då de ska ha en vecka med bara tjejer i en klass och killarna i en annan klass!! Ha-ha.....jag tror tjejerna kommer att balla ur efter tre dagar och tjejernas "skitsnack" och villja kommer att utmana fröknarnas tålamod!!! Jag återkommer med flera detaljer hur det gick!!!

Kramis kramis:)