En fundering över varför så många mår dåligt idag......

Ni som läser min blogg har förstått att jag har inte mått så bra sen i våras. Har varit hemma och sjukskriven i 4 månader, har ätit och för den delen äter jag fortfarande tabletter, som gör att jag mår bättre, har gått på samtal, och så klart har jag fått hjälp av min underbara familj och vänner.

Men för att komma underfund hur det verkligen ligger till i mitt lilla huvud så har jag valt att gå till en psykolog.
Och det fick jag förra veckan.

Jag vet inte vad jag hade för förväntningar, men jag har blivit chockad av mina känslor.

När man pluggar till ssk är det obligatorisk att tillbringa 5 veckors praktik inom psykiatri. Jag har till och med jobbat en sommar på rättspsykiatri där kvinnor var intagna för ett och annat. Intressant arbete , men jag kände att det var inget för mig.

Så när jag parkerade bilen i förra veckan framför byggnaden som jag skulle till, har jag fått nästan panik. Tankarna snurrade och jag skämdes som en hund när jag gick uppför ingången. Jag tänkte, Gud om någon ser mig nu, vad tänker de? Ska jag verkligen hit? Jag är inte väll en psykfall? Paniken blev ännu värre när jag anmälde mig i receptionen och kände blickarna bränna i ryggen på mig från väntrummet. Jag ville bara springa därifrån. Skämdes och skämdes att jag var där.
Helt sjuk!! Det är jag som ville dit och hela tiden hade jag bara en sak i huvudet, vad de andra tänker om mig, och jag bad Gud att ingen jag känner ska dyka upp.  Nu kan jag tycka att det är helt sjuk!! Just det är som får folk att inte söka hjälp, och må dåligt i flera år! För att vi skäms! För att det är tabu i samhället att må dålig, att erkänna sina svagheter, och att faktiskt stå för sina tankar och känslor. Man vet ingenting om varandra för det är skämmigt att må dåligt. Sjukt!! Men.....jag tänkte likadant.

Sen kom psykologen(överläkaren) som var den segaste människan som jag har träffat i mitt liv. Ok.... jag pratade rätt bra på så kanske han kom inte till skott:) Och så saknade jag soffan.....är det inte så att man ligger ner och pratar och pratar och pratar......:) I alla fall så kom vi fram att jag ska ta en ny tablett också (levande apotek är mitt andra namn:)),
och jag ska på KBT(Kognitiv Beteende Terapi). Och troligen har jag ärvt en del av mina ångest och fobier av min lilla mamma. Känns ännu mer jävligare att inte kunna prata med henne om det nu:(

Jag blev nöjd, men kunde inte bli av med känslan att jag ville bara gömma mig på vägen ut igen så ingen ser mig. Det var en fruktansvärt upplevelse att JAG som är rätt klok annars att råda folk att söka hjälp, skulle skämmas så mycket när det handlar om mig själv!.

Så jag tror därför vågar folk inte söka hjälp när de mår dåligt. De skäms helt enkelt!!!


Tragiskt samhälle vi lever i!!


Då pulvrar vi.....

Helt galet vad man inte gör för att bli av med "tablett" kilona som jag har lagt på mig. Jag har säkert VIP kort på alla bantningskurer, men pulver har jag aldrig gett mig på. Men eftersom halva avdelningen på jobbet pulvrar så det var ett enkelt vall att prova. Så glada folk, får vi se hur länge jag pallar med. Så klart  dricker jag inte endast pulverdrickan.
Blääää!!!;( Det pallar jag inte med! Jag måste TUGGA!! En mål om dagen är ett måste!!!

Så god morgon och skål!!:)


Nervkittlare på en söndagkväll.

Om ni vill ha en kväll med spänning!!!Apoteket på Jupitervägen:(

Syns att vi har varit sjuka i omgångar sen julafton??

Lite trött på det:(
Pavlovs belöningssystem på Erikas sätt....

Söndag. Underbart soliga söndag. Mannen skulle jobba i garaget en stund, och jag har fått uppgiften att får tjejerna att plocka i sina rum. Lättare sagt än gjort.....

Men sen kom jag på en sak. Om Pavlov lyckades med sina hundar så fa.....kan jag lyckas med mina barn. Eller?

Så här var Erikas belöningssystem.....Det räckte att jag nämnde "kolla kläder och fika" så blev städningen genast effektivt och snabbt.

Så efter städningen, lite runda i affärerna, lite fika, och en stor höna som säkert drömmer om skor nu hela natten....

Enjoy:)OK.....Jag får erkänna de ÄGER!!!
Familjeduellen.....

Lördagskväll och så klart har man en liten sjuk höna hemma och en för stunden nöjd (ingen PMS idag) storhöna, då är det klart att de får välja vad vi ska hitta på,och då blir det spel!!

Samma spel som vi körde på julafton och jag kan varmt rekommendera. Det finns i olika format, och man kan köpa de tex: i Lagerhaus.

Så upp till bevis på Jupitervägen!!!
Man får njuta de mer och mer sällsynta stunderna när man duger för lite gos:)
Filmstund efter att Jag och Jonas nästan fick stryk av tjejerna......;)
Underbart bild!! Är man snygg eller snygg???:)
Kan man bli hög på REA?

Lördag  och ledig. Och med tanke på REA hysterin på stan tänkte jag dra en runda för att se om man kan fynda, och så klart att bli lagom hög på shopping:) För det blir man!!! Jag har även tillbringat två dagar med en sjuk höna inlåst i hemmet, så jag kände att jag MÅSTE ut!!

Så jag gled ner till stan och träffade samtidigt Suz, som skulle också kolla till sina hönor innan hon skulle till jobbet. Klart att det blev kaffe och lite fynd. Och det får en att fundera......Det med att shoppa..... är det något som sätter igång belöningssystemet i kroppen? Är det bara vi kvinnor som är funtade så? Jag vet inte men efter att Suz gled till jobbet har jag tillbringat två timmar på stan själv, och mådde underbart. Ingen som tjatar, ingen som jag måste ta hänsyn till, och jag kunde lulla runt i lugn och ro och skratta åt alla uttråkade män som stod plikttrogen vid omklädningsrummet med ett hög kläder i handen och försäkrade sin kvinna att hon är underbart snygg(klart att han inte vågar säga något annat, han vill väl ha en fungerande sexliv:))

Så beskåda fyndet, och som sagt smaken är som baken......jag gillar vad jag hittar:)

Beundrar folk som trotsar vädret och underhåller. Men samtidigt kan jag inte undgå mina känslor att tycka synd om dem också, som tvíngas ut i detta vädret för att känna pengar!!

RESPEKT!!!Suz och Jag i det underbara vädret.....Birde Fliyes Free.......Think About That....Så klart lite "Bling-Bling"Lite underkläder......men det hela bilden får jag behålla till mannen min;)Och lite kläder till kärleken min♥En nöjd shoppare:)Torsdag.....VAB och besvikelse:(

VAB fortfarande då lilla hönan har högt feber. Jag har inte sovit bra under natten (har lagt mig vid 5) så jag och hon tillbringade dagen på soffan med filmer, popcorn och sovstunder, då både hon och jag svimmade in.

Och besviken blev jag med.

Att folk inte gillar alla mina nedskrivna tankar kan jag respektera. Men jag blev oerhört ledsen över när de inte kan säga rätt ut eller diskutera med mig. Speciellt när man har varit vänner i flera år. Som ett slag i magen. Och så klart att man är inte på topp gör en ännu mer känslig.

Men livet kan vända rätt snart och det är bara gå vidare. Dörren är stängt i mitt hjärta, och det känns......så jag dar ner mössan och går vidare.

God natt!!
WAB med semlor.

Då var det lilla hönans tur att bli sjuk. Hög feber och ont i huvudet. Så farfar fick rycka in för en lite passning när jag var hos läkaren. Och så klart bjöd jag han , och mig själv för den delen för en gooooood semla.

Blev ni sugna???
Mmmmmmmmmm.....
Tur att det finns filmer och barnkanal när man är sjuk.....


Tulpaner med kärlek!!

Min man!! Jag vet att jag är inte lätt att leva med! Enligt min lilla pappa- hans egna ord- "Du skulle få mer stryk än mat!" är jag en underbart dotter men med en otroligt temperament. Så den mannen som står ut med mig förtjänar medalj!

Jag tror inte det behövs många ord här. Han kom hem igår med en bukett med tulpaner-som är mina favoblommor- med den motiveringen:

För att du är min älskling, du kliar min rygg varje kväll, och för att jag tyckte du behövde dem!!

Behövs något att säga här? Jag blev rätt "snäll" igår:)  Ingen gnäll ingen tjat.

Vårkänsla!!Älskar dig!!!♥
Ledig dag då jag gjorde absolut inget.....utom muffins så klart:)

Äntligen ledig efter så många arbetsdagar. Äntligen skulle jag åka till mormor och ta några blodprov på henne, men de hittade inga provunderlag på VC så det blev inget. Så jag gick upp tidigt i onödan. Men det kan va skönt me....

Jag handlade lite mat, kom hem, hade första parkett för att se hur ett hus byggs, dvs bitarna sätts på plats, druckit kaffe, kollat på film, och så klart bakat muffins.

Så jag blev poppis igen hos hönorna, när de ramlade hem från skolan, och bara skrek: Har du bakat mamma???
Så klart att det luktade underbart i huset. Jag som inte gillar muffins, har smakat lite av de, men det räckte med en kvarts bit till kaffet.

Sen kom Fammily Food och matlagningen sättes igång. God mat(inte enligt Ebba) och sen Familjen annorlunda.

All respekt för de som klarar av 7-10 barn;( Jag blev bara skrämd!!

Så snart är sängen, då arbetsdagen väntar imorgon!!

Kärlek till er!Ska vi gnälla, så får vi göra det tyst!!!

Nytt år och så nya betalningar. Precis när man har glömt så knackar de på dörren som Gestapo gjorde i andra världskriget.

Jag pratar om CSN. Klart att man ska betala tillbaka, men jag har nästan fick en skrattattack när jag kollade på hemsidan och läste att jag har 23 år på mig att betala tillbaka skulden. VILKEN TUR!! Eftersom med denna pensionssystemet kommer vi inte ha fett när vi är gamla så det är skönt att veta att det blir en räkning mindre.

Men så klart att vi gnäller.  Men stopp!!  Jag tror inte att vi vet hur bra vi har det. Som jag har fattat (rätta mig om jag har fel) Sverige är den enda land i världen som har den generösa systemet att man kan låna pengar med rätt ok ränta för att förverkliga sina drömmar. Vist är det något att fundera efter?  Jag har kusiner som fick jobba när de gick och pluggade på universitetet för att klara av att leva. Tuffa arbetstider varvade med tentor och ibland flera jobb samtidigt.

Så när jag tänker efter och läser om studenterna som gnäller över sin situation kan jag inte låta bli att skaka på huvudet. Och det värsta att jag gnällde också, och har inte fattat hur bra vi har det.

Vist kan de som sitter på CSN va trögfattade och trångsynta när man läser deras återkrav på folk som har blivit sjuka eller har något oförutsett har hänt med de, men för det mesta går det bra.

Så ska vi gnälla......får vi göra det tyst!


God kväll:)

Arvet

Från mamma: Temperament, att svära vid bilkörning,
noggrannhet, händerna och naglarna, benen, stora bröst, tänderna, ögonbrynen,
huden, hakan, humorn, och dansfötterna:)

Från Pappa: Tjurighet, att komma i tid, humor, fötterna,
ögonen och låren(farmor), det lockiga håret, skrivstilen(tur att det finns datorn nu),
kärleken till att köra snabba bilar och att läsa böcker, och dansfötterna:)
Dagens ros!Får ICA Hovshaga, på grund av min upptäckt av Defibrillator som hänger vid kassan på väggen!!
Bra gjort!!!


En glad Nyexaminerad socionoms Alex kväll!

Pluggtiden är över. Man kan njuta en bra bok, kan slappna av efter jobbet, inga tentor som väntar och först och främst är man färdig för att frälsa världen och visa vad man kan:)

Ikväll var det Alex tur att bli hyllad som nyexaminerad socionom. Hon är min svägerska och är sambo med min yngsta lillebror David. Festen hölls hos Alex föräldrar, Cina och Thomas, och bättre värdpar kan man leta efter. Underbara människor som är roliga, ser gästernas behov som preo ett och helt enkelt det känns bra att va med de.

Så efter 10 timmar på jobbet ville jag bara vara, men när vi väl kom dit har vi haft underbart hela kvällen. Gott plockmat med italiensk inspiration, underbart maräng tårta och massor med skratt. Och så klart Handboll då Sverige har gjort bra ifrån sig!!

Så lördagen slutade underbart med en glad och nöjd Alex.

GRATTIS!!!!Trött men endå rätt glad:)Söta Freja som sov gott.....och hennes föräldrar på ett ovanligt bild, då andra lillebror Toffi vill aldrig va med på bild.En av presenterna hon fick från oss med tanken...Bara njuta och slappna av nu!!Underbara värdparet:)En lite skrämmande samling av troffèer från Thomas resor. Och mannen min...Är MIN troffè♥


Dagens outfit för design tvättaren......

Glömmer aldrig vad en av min lärare berättade när jag läste till ssk. Vi skrattade så vi höll på att dö när hon målade upp bilden av prickiga underkläder under kläderna på jobbet som alla kunde åskåda. Hon höll fram vikten av underkläder som inte märker uppmärksamhet på jobbet.

Så vad gör man då? Ja,...... man försöker hålla sig till vita "snygga" bomullstrosor.....
Fint? njaaa.....det kan man diskutera, men de syns inte under byxorna.

Så som vanligt gräver man fram ett par vita på morgonen för att "matcha" in.

Problemet var bara att jag lyckades tvätta vit tvätt tillsammans med en röd strumpa........Ser ni problemet???

Jag gjorde inte det  FÖRRE JAG KOM PÅ JOBBET!!!:(

Så idag var jag ett exempel för min underbara lärare:)

Men med tanke på att strumpmonstret är på besök hela tiden, ser jag det från det positiva sidan, nämligen att

STRUMPAN ÄR HITTAD!!

Huaaaaa!!!! Ha en skön fredagskväll.


Filmdag och Bokdag....Nice:)

Onsdag och ledig efter 4 dagars jobb. Har knappt haft koll vilken dag det var, då jag har jobbat hela helgen och då försvinner tidsperspektivet. Men idag var jag ledig!!! Äntligen. Så skönt att sova ut och känna att nu är det JAG som får ligga kvar på morgonen och sova vidare:)

Så det var film-flera faktiskt-då jag kollar på mina Stargate Atlantis serie på datorn (nörd? Ja kanske men jag älskar allt som är science fiktion). Eftersom jag har glömt ta mina tabletter igår, så kom bakslagen idag dvs jag mådde illa, var så yr att jag kunde knappt gå och hade frossa. Men det gick över och jag släpade mig till favofotöljen för att läsa.
Just nu är boken Blixtsken av Dean R. Koontz som tog över mitt intresse och jag tillbringade några timmar i en skön halvliggande ställning med filten på och läste.

Och har inte pratat med någon!!!!! Så jävla skönt att bara vara!!!

Så kära vänner, idag har jag inte så mycket spännande att skriva om.

En slappadag, utan dålig samvete:)
God kväll!!Ps: Kram och massor med kärlek till er önskar kaffekärringen:)En hobby botanikers funderingar innan hon ringer sin svärmor:)

Jaha!?? Missförstå mig inte jag klagar inte, men jag har fått en mindre chock när jag passerade tjejernas avdelning.

I min värld ska kaktusar va taggiga, halvtorra, lita smått elaka(vet inte hur jag har tänkt här) och allmänt smått tråkiga. Men!!! Väldigt lättskötta:) som passar perfekt för mig.

Förra helgen var svärmor här och firade lilla hönan och eftersom hon känner mig (eller så var hon uttråkad;)) har hon vattnat mina blommor. Så frågan är....har hon fifflat med de för att det blev så? Eller har kaktusen fått spratt???

Vet ej, men jag ska ringa henne.....och funderar vidare så länge.

Min stjärnans kompis......som ser ut som en kaktus i MIN värld ser ut!!
Och stjärnan med sina blommor!!!
Pitbull i ett spindelnät!!!

Vilken dag!!!

Ha-ha jag kan faktisk skratta åt det. Startade med att min lilla partner har försovit sig. Så jag står där på måndagsmorgon mitt i korridoren med min medicinvagn, behöver dela ut tabletter , ta prover , hjälpa med toabesöket, tempa, kolla med de söta patienterna hur de har sovit och helt plötslig upptäcker jag ...... att JAG ÄR ENSAM!!!!  Var jag förvirrad? Önskar att jag skulle kunna skriv att "Jag? Aldrig!!" men då skulle jag ljuga! Jag VAR förvirrad. Tänk vad jag saknade min underbara undersköterska. Men jag såg säkert helt bombad ut i huvudet:) och fick snart hjälp av andra kamrater. Som tur kom min duktiga partner snabbt, och dagen kunde starta:)

Vid 12 tiden upptäckte jag att jag står i ena handen med en telefon och talar med doktorn, i andra handen väntar en anhörig att kunna prata med mig, jag har datorn på för att ordna några saker på en tredje patient, och min partner vinkar längst ner i korridoren för att hon behöver hjälp. Ni kan tänka er!!! Då kommer man på vad man har fått lära sig på utbildningen, "Sjuksköterskan är som en spindeln i nätet"

Jaha!!!!! Men spindeln har 8 ben!!! Och om hon har trasslat in sig med alla åtta så ingen jä.....organisering kan hjälpa att komma ut från den nätet. Och tänk er......en pitbull med åtta ben intrasslad i ett spindelnät:) Ha-ha....men det ordnade det till slut!!!

Så dagen har varit som en mindre kaos då måndag är en dag då Sverige vaknar. Alla inblandade i olika yrkesgrupper öppnar sina mail, svimmar av, och när de vaknar skriker de, ta sig i huvudet och slänger sig på telefonen för att göra varandras dag ännu mer komplicerad.
En helt vanlig måndag!!!:)

Till och med min Pitbull har kommit fram och tappat lugnet(jag har faktiskt hållit mig i skinnet ett tag nu) och jag kan nästan svära på att hon hade fragma i munnen. Snyggt va? Och på köpet så har mina barn ringt till jobbet för att de vill leka med kompisar, fast vi har bestämt att idag blir det läxor. Och efter att jag har hotat de med utegångsförbud tills de är 30 och slängt på luren kunde man gott säga att Pitbullen va i sitt esse......

Så dagens fundering och fråga. FÖR VEMS SKULL ÄR VI PÅ VÅRT JOBB??
Är det inte så att vi bedriver vård med patienten i fokus??? Vad är poängen?? Att kunna hävda oss och -ursäkta för uttrycket- "pinka in vårt revir", eller att försöka hjälpa varandra och lösa problemen som uppkommer på vägen. För de kommer!!! Ingenting går utan god planering, smidighet, hjälpsamhet, och viljan att inte tappa fokusen på patienten. Och till och med då kan bli tokig:)

Så vad är dagens lärdom?

PATIENTFOKUS, SMIDIGHET, HJÄLPSAMHET, OCH EN LITE GNUTTA MED HUMOR!!!!


Huaaaa!!! God kväll önskar Pitbullen som  försöker fortfarande trassla ut sig......och tycker att det är skönt att va tyst för en stund och inte behöva prata!! -Har JAG skrivit detta?? Gud !!! Jag håller på att tappa stinget!!:)


Men en spindel kan va rätt söt ändå;)Pulverkaos på jobbet!!!;)

Skakning och skakning. Pulverdiet.  Man kan inte kolla på tv, öppna en tidning, eller lyssna på radio utan att det ska handla om bantning.......helt kaos!!!

Men nu är det flera som har tagit på allvar nyårslöftet för att bli av med extrakilona och komma till Beach 2011. Och så klart har man inte så mycket tid att slänga i sig maten så detta är ett perfekt lösning. Så  skaka eller inte skaka det är det som är det stora frågan.....Vad tror ni? Jag är en inbiten "tuggare" så att byta ut alla måltider är inte ens tänka på. Så vi får se......

Fortsättning följer......


Flygrädslan liksom smyger på......:(

20 hemligheter piloten aldrig berättar......(Aftonbladet 16/1)


1. För lite bränsle

– Jag är ständigt under hård press att ta med mindre bränsle än vad jag skulle önska. Flygbolagen försöker alltid tjäna så mycket pengar som möjligt.

(En kapten på ett större flygbolag)

2. Därför försenas flyget

– Ibland får vi varken lunchraster eller tid att äta. Vi måste försena flygningar så att vi kan få mat.

(Förste styrman på en amerikansk inrikeslinje)

 

3. Hemliga motorhaverier

- Vi berättar bara för passagerarna vad de behöver veta. Vi talar inte om saker som kan skrämma dem. Du kommer därför aldrig att höra piloten säga: "Mina damer och herrar, vi har ett motorhaveri," även om det är sant.

(Jim Tilmon, pensionerad American Airlines-pilot)

 

4. Flyger 16 timmar utan rast

– Sanningen är att vi är utmattade. Våra regler tillåter oss att vara i tjänst 16 timmar utan rast. Det är många fler timmar än en lastbilschaufför får köra.

(Kapten på ett stort flygbolag)

5. Kaffe i 650 kilometer i timmen

- När vi är på 11 000 meters höjd och flyger i 650 kilometer i timmen, i ett plan som kan hamna i turbulens när som helst, så kan flygvärdinnorna gå runt och servera kaffe och Chateaubriand. Men när vi är på marken, på plan asfalt, i 15 kilometer i timmen, så måste man vara fastspänd som i en rallybil.

(Jack Stephan, kapten US Airways)

6. Omöjligt att landa smidigt

– På vissa flygplatser med riktigt korta landningsbanor kan du inte få en smidig landning oavsett hur bra du är.

(Kapten Joe D'Eon)

7. Trixar med statistiken

– Nej, du inbillar dig inte. Flygbolagen har justerat ankomsttiden för att förbättra statistiken. De säger att flighten tar två timmar fast den i själva verket bara tar en timme och 45 minuter.

(Patrick Smith, pilot)

8. Riktigt kraftig turbulens

– Det är en sak om piloten tänder bältesskylten för passagerarna. Men om han säger till flygvärdinnorna att sitta ner, då ska du spetsa öronen. Det innebär att det kommer bli riktigt kraftig turbulens.

(John Greaves, flygkapten, Los Angeles)

9. Slätar över allvaret i nödsituationer

– Det finns inget som heter "landning på vatten". Det kallas för att krascha i havet.

(Pilot i South Carolina)

10. Ditt barn kan bli en projektil

– Är det säkert att flyga med en baby i knät? Nej, det är extremt farligt. Om planet bromsar in kraftigt kommer du sannolikt att tappa taget om ditt barn och han eller hon flyger i väg som en projektil.

(Patrick Smith)

11. Ingen "säker plats" i planet

– Det finns ingen "säkraste platsen" på ett flygplan. Vid en olycka kan passagerarna i främre delen dö lika sannolikt som de i flygplanets bakre del.

(John Nance från "Advice for Nervous Fliers")

12. Vad som kan hända om vi inte stänger av mobiltelefonerna

– Folk förstår inte varför de inte kan använda sina mobiltelefoner. Vad som kan hända är att 12 personer beslutar sig för att ringa någon strax före landning, och jag kan då få en felaktig uppgift på instrumentpanelen som säger att vi är på högre höjd än vad vi egentligen befinner oss på.

(Jim Tilmon)

13. Piloter som inte fått sova

– När du kliver på flygplanet klockan 07:00, vill du då att din pilot ska vara utvilad och redo? De hotell flygbolagen bokar åt oss ligger i dåliga områden, de är lyhörda och de har vägglöss.

(Jack Stephan)

14. Därför är det kallt på flyget

– Kallt på flygplanet - det är flygpersonalens fel. Vi bråkar ständigt med dem om temperaturen i flygplanet. De rör sig fram och tillbaka i gångarna och de ringer därför hela tiden och ber oss sänka temperaturen, medan jag vet att de flesta passagerarna fryser.

(En kapten på ett större flygbolag)

15. Så blir du smittad på flyget

– De flesta människor blir inte sjuka efter resan på grund av luften de andats på flygplanet, utan på grund av vad de vidrört. Utgå alltid i från att brickbordet och knappen för att skjuta ryggstödet inte har torkats av.

(Patrick Smith)

16. Sitt i fronten

– Luften i ett flygplan transporteras från fronten till den bakre delen. Så om du verkligen vill ha fräsch luft eller inte vill bli för varm, så ska du sitta så nära fronten som möjligt. Flygplan är i allmänhet varmast i den bakre delen.

(En flygplanstekniker från Texas)

17. Piloter som sover bakom spakarna

– Händer det att piloter sover? Definitivt. Ibland är det bara en tio minuters tupplur, men det händer.

(John Greaves)

18. Är det för billigt att flyga?

– Kom ihåg detta innan du klagar på att kostnaden för en biljett: En flygresa i dag kostar ungefär lika mycket som på 1980-talet.

(Patrick Smith)

19. Flyger med en trasig motor

Du hör aldrig en pilot säga "En av våra motorer har gått sönder". Vad de säger istället: "En av våra motorer ger en felindikation" (Men mer troligt är att de inte säger någonting alls. De flesta plan kan nämligen flyga med bara en fungerande motor.)

(En anonym pilot)

20. Alltid beredd på det värsta

– Folk tror att flygplan kan flyga av sig själva. Tro mig, det är inte sant. De kan flyga av sig själv ibland. Men piloten har alltid händerna på kontrollerna i väntan på att något ska gå fel ...och fel blir det.

(Pilot från South Carolina, USA)

Johan Söderlund Aftonbladet 16/1

Säkert metod....värt att prova:)Lördag morgon med djupa tankar.....

God morgon!!! Eller ska jag säga kanske god dag...klockan är 12 snart. Har sovit till 11 både jag och mannen. Gud vad jag behövde det. Jag som har planerat att städa som en galning innan jobbet. Men det är det gamla Erika. Nu tar jag det som det kommer. Hinner jag bara med tvätten och undan plockningen så kommer inte hela världen gå under(som det kunde innan).

Har funderat hur jag är funtad nu för tiden. Jag känner mig som en trotsig tonåring. Desto mer man tjatar på mig desto mer drar jag mig undan och gör tvärtemot. Efter sommaren har jag upptäckt att jag har inte samma behov att göra alla glada att va tillgänglig hela tiden, vill jag va ensam så är det så. Jag jobbar med människor hela dagarna, växlar mellan olika "identiteter" för att klara av patienternas behov, parera mellan doktorernas och anhörigas humör och det gör att jag har blivit mindre socialt. Jag har liksom inte har behovet av det. Kalla det att bli tömd på sociala kravet, men så är det bara. Jag drar mig in i min skal och mår väll.

En del kommer aldrig att acceptera mitt nya jag och kommer lämna mig på min resa, men det ÄR MITT LIV!! Jag vill leva nu och inte hamna där igen då jag tyckte att dö skulle va det bästa lösningen. Jag har blivit stenhård med hur jag vill nu, och de som inte accepterar det får gå.

Är jag hård? Kanske. Men jag vill leva denna gången och ingen kommer att stoppa mig!!!

Puss och kram på er snart är det jobb.....


Är vårt hus är en storkök?

Ibland undrar jag.......jag gillar att våra barn har sina kompisar här och vill va hemma, men vart ska man dra gränsen?
Att man har precis handlat och tyckt att det kommer att räcka med bröd, mjölk och fika, så kommer in 5 st små gamar, och äter upp allt. Och då är det bara vända och handla igen!!!
Hur ska man kunna förklara till sina barn att vi är ingen storkök, och att man bjuder på fika är en sak, men att det ska ätas och fikas hela tiden ruinerar oss?

Svårt dilemma. Man vill inte va en elak och snål mamma, men jag är trött på att sörva en hel gäng med ungar hela tiden. Och säger man något så fattar barnen ingenting.

Men jag tror jag kommer att ta ett snack med hönorna om att vi vuxna faktiskt bor här också, och är inte gjorda av pengar!!!

Är jag konstig?? Att jag önskar bara ett tyst hem ibland?


Hälsans och Kärlekens år!

Anna:) En tjej på mitt jobb som överaskar många med sina små presenter vid jul, donar och peppar för att vi ska må bättre och börja röra på oss, och har alltid ett leende på läpparna.

På avdelningsmötet i onsdags har hon dukat upp med "låtsas" champagne för att vi ska skåla för det nya året, som ska gå i hälsans och kärlekens tecken. Underbart!! Lägga ner energi och engagemang för att få oss trötta vårdarbetare vakna och må bättre tycker jag är en underbart tanke. Små saker kan få en hel gäng smågalna pms tanter(inräkna mig själv så klart) på bättre humör direkt:)

Så alla glada läsare. Jag vill bara hylla min kära Anna (hoppas hon inte får krupp att jag lägger upp en blid på henne) för att hon inspirerar och peppar oss!!!

Tack och en stor Kram Anna!!!!


Genom dina ögon

Idag var det kräkdag!! Inte ens FB kunde roa mig. Har tröttnat lite på det, så jag fortsätter mina irriterande inlägg där!! En liten djävul som sitter på mina axlar just nu. Känner att jag börjar tröttna på ytligheter där.

Så idag gjorde jag inget bara läste. Boken är fantastisk och kan inte lägga ifrån mig!!
God kväll!! Boken väntar:)
MÄN!!!

 • Det tar 7 min för maten att passera från munnen till matsäcken
 • Ett hårtsrå kan hålla 3kg
 • Längden på en penis är tre ggr längre än tummen
 • En kvinnans hjärta slår fortare än en mans
 • Kvinnor blinkar 2x mer än män
 • Vi använder 300 muskler bara för att hålla balansen när vi står

Kvinnan har läst hela texten...Mannen tittar fortfarande på sin tumme:)


Substitut på Jupitervägen......

Nej, jag har inte bytt ut min man om det är det ni tror, men som sagt innan ingen fika för min del ett bra tag. Och vad gör man då? Ja....när sötsuget sätter igång och man har blängt på burken med bondkakor i en halv timme, så kommen man på att det finns små substitut i skafferiet. Russinen!!! Har ni testat till kaffet? Inte helt fel kan jag berätta!!
God morgon:)


Hälsningar! Mysan, Rutan, Substituten och kaffet:)


Facebook.....en skrytsida?

Är en inbiten Facebook användare, men på senaste tiden har jag upptäckt en ny sida av inläggen.
Jag har säkert gjort likadant innan, men det är nu som jag börjag reflektera över den fenomenet. Och jag gillar inte det alls!!!

Nämligen alla onödiga information där folk skriver om sina fina maträtter, hur mycket de har tränat, sprungit eller städat osv. Det finns till och med program för det så man kan se hur många km har de avverkat. Är det bekräftelse man söker? Personligen så är jag inte ett dugg intresserad av det. Kanske är det rent avundsjuka som talar? Vet ej. Men det finns så mycket roligare och mer väsentliga saker att diskutera än att skriva hur många km eller minuter  man har avverkat, eller maten man har lagat(som jag kan knappt uttala namnet på) eller om man är värd en litet glas rött till maten efter det osv.

Det känns att fokl vill ha kommentarer på hur duktiga de är. Det är inte många som skriver om att de har bara latat sig hela dagen och vräkt i sig bullar, att de tycker att vädret är för kass för att gå ut och visa sig duktig i ur och skur osv. Guuud vad trött är jag på folk som anser att det finns inte dåligt väder bara för lite kläder! Skitsnack!!! Det FINNS dåligt väder och det är så!!!
Men skryt eller inte jag är också en av inbitna Facebook användare, men är trött på alla "duktiga" inlägg!

Så kära vänner, va inte förvånade över att jag INTE kommer att kommenterar ditt inlägg om hur duktig du var!
Jag SKITER I VILKET!!! Va bara dig själv och längta inte efter duktighetsmedaljen, för från mig får du inget!!

Kramis från en gnällande Pittbull;)


Skryt lagom...
Nära döden upplevelse.......sätt belysning på hunden!!!!!

Då var arbetspasset avklarat. har inte stressat, men jag är ändå trött då har jag sovit dåligt under natten. Det blir skönt att krypa i säng snart!!!

Men att komma till poängen. Jag vill bara uppmana alla hundägare som har hund i  mindre matchvikt, dvs väger mindre än en vanligt bondkatt, att HÄNGA BELYSNING PÅ HUNDEN!!! Jag har nästan lyckats köra över en "råtta" som var en meter bakom sin husse och hade väst på sig (alltså hunden) utan reflexer!!! Helt tokig! Missförstå mig inte, jag älskar små hundar också, men när ska ägarna förstå att de sötisar liksom SYNS MINDRE!!!!

Så på med belysningen så att alla kan undvika nära döden upplevelse:)!!!

Kram och god natt!!

Storleken har vist bettydelse ibland.....Kanske ett skyllt?Underbart, men bättre med reflexklädseln i mörkret!!!


Vinden har vänt................hoppas bara att det leder till rätt:)

Pirrig måndagsmorgon. Inte ens min trötthet kan vinna över min förväntan på veckan. Börja jobba igen på 85% och börja med mitt sundare liv. Har nämligen ställt mig på vågen idag efter allt frosseri under julhelgen, och konstaterat att matchvikten är uppnått:)
Har inte vägt så mycket sen jag var höggravid....det säger väl allt;(

Jag vet att sjukskrivningen, och tablettbehandlingen orsakat en hel del viktuppgång också men jag tänker inte tycka synd om mig själv utan göra något åt det. Utan att svälta så klart.....Svälta liksom är INTE JAG!!!
Så ingen fika och kanske en lite pulverkurr för att kickstarta(har inte bestämt ännu).

Och så klart kom vi inte undan. Stora hönan har börjat hosta och vi har varit vakna nästan hela natten. Så hon är hemma från skolan, fick sova länge och nu ligger hon på soffan och slappar mellan hoststackarna. Stackars höna!!!!

Så jag ska ut och gå en halvtimme (lagom start efter en sjuk vecka) och sen jobb.

Så istället att rasa ihop av trötthet och bli förbannad över att man har nått matchvikten ska ta ett djup andetag och försöker va positiv idag!!!

God morgon!!!


"sista måltiden" igår. Mmmmmm....Sjuk stor höna. Plutten.....Morgonbild. Det smälter....och hänger....snart rasar.....
Dags att leva lite nyttigare?:)


Fråga alldrig en kvinnans ålder;)

Söta Suz som har fyllt år. Så klart att vi pratar inga siffror här, så vi säger bara "tjejen i sitt bästa år"!!!!
Så vi tillbringade resten av lördagskvällen (efter dopet) hos Suz med god mat, trevligt sällskap och massor med skratt. Härligt!!!!!

En glad tjej som kommer få njuta i en valfri behandling på SPA.Grattis min vän!!!♥♥♥Småfolket började bli trötta..   Men de vuxna var pigga fortfarande....Vaktkatten.....


Och för att vi ska komplicera natten lite till, så har snön från garagetaket släppt mellan huset och garagen som resulterade en dörr som var blockerad av snön. Och så klart har vi larmat på och var tvungen att ta den dörren för att larma av......Grattis!!! Det är bara att börja gräva mitt i natten för att komma in i huset. Vi skrattade ihjäl oss och tog ett varmt bad när vi väll kom in i huset:)
Skön avslutning på dagen!

Frejas kväll.....

Då var det dags att bege sig till dopet. Brorsans dotter skulle döpas. Freja Maria Sigrid. Tre underbara namn som passar på en söt och vackert flickebarn. Vi kallar henne Freja och det passar perfekt för henne. Hon är en Freja. Dopet var stillsamt och lugnt och inte ens hennes storebrors(Max) dåliga humör kunde störa. Hon grät ingenting och bara tittade med sina stora ögon. Kycklingsallad med hembakad bröd och kladdkaka blev vi bjudna på som alla uppskattade. Och så klart lite presenter......
Så här kommer bilderna....


Freja Maria Sigrid.


Stolta Gudföräldrar och föräldrar(som håller Freja)

Dopskålen som min bror har drejat. Även Frejas storebror har blivit döpt från det.Glada tjejer som sjöng underbart, och stolta föräldrar:)Presenten som Freja fick av oss. Barbapapa Äger!!!


Just Relax......NOT;)

Lördag och det innebär fullt upp. Sitter här i en Zopiklonkoma och försöker dela upp min tid. Ska hämta present till Suz födelsedag, klippa hela familjen, försöka hitta något i garderoben medan jag drar mitt hår, och hinna göra mig i ordning också. Så inget lördagsledig här inte. Trött , stressad och har lite ångest inför måndag då jobbet kör på.
Så kära vänner, tar jag ett djupt andetag, och släpar mig in i duschen.

Ha en skön lördag!!! Kramis-kramis


Strassad? Jag? Aldrig......

Att ge sig själv en klapp på axeln!!

Det har jag gjort idag! Från att va en sönderstressad kontrollfreak som ville inte leva längre blev jag en lugnare, mindre stressad person som har börjat kunna släppa kontrollen, uppskatta sig själv för den hon är just nu och ångesten besöker henne mer sällan!!  Och så.......JAG BÖRJAR JOBBA IGEN PÅ 85%!!!!!!

Så en klapp på axeln är jag värd!! God kväll:)


The List.......

En galen sida som jag har (kan slå vad om att många också har) är att skriva lista kvällen innan på saker jag måste (njaa..det kan man diskutera) göra dagen efter. Det är för att kunna hålla kolla på saker och tiden, men jag tror, eller rättare sagt jag VET att det är min kontrollfreak sida som bestämmer över det också. Har blivit bättre på att kunna ignorera listan (innan kunde jag få riktigt ångest att inte fixat allt) och verkligen bara göra de sakerna som jag måste göra just den dag. Så något har jag lärt mig under sommaren...eller?

Så dagens lista:
 • Till jobbet för att prata med chefen om schemat-Check
 • Fixa present till dopet-Check
 • Fixa armbandet på min klocka-Check
 • Fixa apoteket-Check
 • Lämna in papperna till banken-Check
Så jag och lilla hönan ordnade listan. En fika hann vi med på stan och så klart har vi provat kläder(hon har fyndat och jag har svimmat) fyndat smycke och har pratat om allt möjligt! Härligt dag!!


Dop presenten......får ni se en annan dag då jag får inte avslöja det innan;)The Ring!!! Tänk den till mina röda stövlar!! Ohhhhhh

Halsbandet som "bara" följde med......

Och så äntligen kan jag använda min klocka.....Ja...jag vet det
är en herrklocka....men DET ÄR DET SOM ÄR MENINGEN!!!!
Ps: Tiden lyser inte hela tiden rött, bara när jag trycker på en knapp:)


Johnny äger fortfarande-The Tourist

En film helt i min smak. Johnny Depp är otroligt duktig skådespelare och dock gillar jag inte Angelina så filmen som helhet var klockrent!!! 


Varmt rekommenderat!!!


Sjuklingar på kvällspromenad:)

Guuuuud!!! Äntligen mår vi bättre och kan komma ut från huset utan att det kalla luften ska ge ännu mer hosta. Så kvällspromenad med mannen min♥.
Fast det är mycket snö(som alla, inklusive jag gnäller på) så är det otroligt vacker och fridfullt på gatorna.
Man funderar vad alla hittar på när man ser alla upplysta fönstren och se folk glida runt eller titta på tv osv.

Nej!! Jag är ingen fönstertittare, men det är oundvikligt att inte se vad folk hittar på. Och så tänker man.....skönt att vi har ett hem som är varmt och fullt med kärlek(nja.....lite gnabb är det alltid).


Och så skänker man en tanke för de som inte har samma tur!!
Man borde va mer tacksam för vad man har.....

God kväll!!!;)


Trötta, bleka men glada ändå!!:)


Inte alls mycket snö.....                Utanför sovrumsfönstret......Garagetaket har fått en intressant snömönster......


Day Afther Tomorrow......Växjö i ett nöttskall:(

Vaknar och tittar ut.....Ahhhhh!!!! Vart är vi på väg? Lite rädd blir man med allt snack om klimatförändring osv. Undrar om man ska börja samla mat eller sånt.......Vi har tur här i Sverige i alla fall.....vi har parkettgolv i nästan alla hus och lägenhet som vi kan elda upp!!! Tänk stackars Amerikaner....med sina heltäckningsmattor.......

Så idag bygger mannen en runda i garaget, jag målar naglarna, tjejerna yrrar runt och vi ska inta planläget för att kolla på film senare. Och allt detta UTAN dåligt samvete!!!!!
God morgon!!


Underbart snöstorm......
Dagens ros!

Dagens Ros vill jag dedikera till Vecko Revyn och Molly Sandèn. Åter igen pratar vi om viktjakten, ångesten inför utseendet, retuscherade bilder som förföljer befolkningen via tidningar och ger ett sjuk uppfattning om det "perfekta kroppen".

Men denna gången blev jag positivt överraskad av en tidning som Vecko Revyn, där i vanliga fall läggs ner mer fokus på utseendet än på innehållet. Men....det är annan inlägg. Artikeln handlar om retuscherade bilder. Molly poserar på framsidan(man tror att det är hon) med det "perfekta kroppen" men när man slår upp tidningen inser man att bilden är manipulerad och Molly har inte gått genom någon svältkurs för att passa in.

Så dagens ros delar jag ut till artikeln och Molly som belyser ett stort problem!!!
Tradera älskare,eller skrotsamlare??? Vem bryr sig-det är härligt!!

En liten hobby jag har!!!  Älskar att kolla runt på tradera!! För det mesta garvar jag åt alla tokiga saker som folk vill sälja:) En gång hittade jag en strutsägg!!!! Skojar inte!!!!

Men till poängen!! Jag är galen i gamla saker. Eftersom jag är inte bara sko utan väskgalen också, så gamla annorlunda väskor står högt på listan. Helst ska de va lite "fula" eftersom det är det som gör de annorlunda:)

Denna gången var jag ute efter en mindre väska, då jag springer runt med en mindre resväska med ett enda stor fack och för det mesta så hittar jag inte mobilen när det ringer bland alla saker;)
Så målet var en liten axelväska, helst av en gammal modell med många fack........så beskåda "skönheten".
Hissa eller dissa! Jag älskar den för det slitna utseende och att den har en "historia" som jag tyvärr inte vet något om, men det känns ändå att den var väl använd!!

Så här är hon!!!


Julen har dansat ut....njaaa nästan!

Har inte blivit mycket bloggande i sista dagarna, på grund av att både jag och Jonas har legat med hosta, feber, täppt näsa och ont i hela kroppen. Tjejerna tyckte vi var "typ sjuka hela tiden" och för en gång skull var de eniga om något, nämligen att vi är tråkiga;) Jag undra bara hur de mår när de är sjuka......

Men nu mår vi bättre med lite hosta här och var men så klart tröttheten hänger kvar. Så idag var det dags att "dansa ut" julen. Fy vad tråkigt det är!!!! Packa ner alla små tomtar, julprydnad, plocka ner adventsstjärnorna och för den delen sätta upp lamporna, byta gardinerna och så klart plocka av julgranen. När vi var färdiga, var vi FÄRDIGA!!! Och så på köpet ska det damsugas och dammas också för att när man har plockat bort allt pryl märkte man dammet:(

Så efter några timmars arbete, gnällande, skrattande och hotande(barnen skulle städa sina rum) hade vi ett lagom huvudvärk. Varför?? Vi har GLÖMT ATT TA KAFFE!!!!! Vilken katastrof!!! Så soffa och kaffe.  Och upptäckten av mörkret som har fallit.....dvs vi saknar verkligen julgransbelysningen och julstjärnornas mysiga kvällsljus. Men julen är över, och nu ser vi fram emot våren!!!!!! Bara det kunde sluta snöa......

Så kvällen slutade med varma mackor, och mys på soffan!!!
Hoppas ni har haft en skön dag och kommer ha en mysig kväll!!

Kramis-kramis:)

Julgranen är nu "naken" IGEN.....Terapiarbetet kan börja................Naken men fortfarande vacker!!!!Vi är inte alls beroende.....


Livet från den gnälliga sidan....

Jag måste bara gnälla lite. Har roat er med rätt många positiva inlägg på sista tiden, eller hur?'
Måste bara SKRIKA ut min frustration över den sjuka starten på året.
Har varit hostig och hängig en vecka nu, och för tre dagar sen har mannen min har också delat den nya "hobbyn". Ungarna tycker att vi är sjuka hela tiden  (deras tidsperspektiv är lite sne) och att vi är tråkiga. De har jullov och så klart vi pallar inte hitta på något med de. Ja....jag vet att många har det värre.....jag ville bara gnälla lite. Och skrika.....JAG HAR TRÖTTNAT!!! VILL INTE VA SJUK LÄNGRE!!!!

God natt;)
De tre bästisarna i vårt liv just nu!!!


Nyårsfirande......dvs in i dimman;)

Nej, så farligt var det inte!! Jag drack endast ett glas vit vin till maten då jag skulle jobba dagen efter och köra hem efter festandet. Men dimma var det då jag hittade inte min ena lins och såklart ville jag va någorlunda snygg( blir svårare och svårare) och vägrade ha glasögon. Sminket gick säkert bra då mannen min tyckte att jag glittrar så fint;)

Så efter många ombyte begav vi oss till kära bästisarna Sara och Lasse. Vi brukar va samma gäng som firar nyår med undantag att i år var söta Suz och hennes hönor  med också. Kvällen var underbart med jättegott mat och mycket skratt.

Efter tolvslaget gick glasögonen på så jag slapp känna mig som en blind fladdermus, och festandet fortsatte ett tag till med frågesport på hög nivå!!

Så njut några bilder från kvällen, men kvalitén kan jag inte garantera då som sagt hade jag en liten viss "fladdermussyndrom" ;)

Mamman och stora hönan är redo!!              Glada små firare:)Söta värdinnan och Glada Värden!!!!Snyggt dukat!                               Och så klart Julgrisen ska va med:)Glada söta Tjejer......Lena och Suz:)Min snygging!!!                                        Glada och hungriga små pirayor....Den fantastiska maten. Kräftgratinerad Lax med potatisgratäng och Hemmagjord Mangoglass med hallonsås och passionsfrukt........lägg märke till tomteblossen!!!Frågesporten fortsätter......              Och småfolket börja bli trötta!!Och kvällens motto......In i dimman;)


Kameleont.....eller proffessionellt multipla personlighet.....

Igår var det jobbdag. Jag gick som undersköterska och jag verkligen älskar det. Att va nära patienten och jobba bara med omvårdnad. Min kära kollega Lotta frågade mig om jag tycker om att jobba som USKE(undersköterska). Ja!! Men jag kan känna lite frustration. Som sjuksköterska kan jag mina rutiner och kan dela upp min tid. Men när man går som uske har man inte samma koll på allt, man hittar inte alla saker(pinsamt men sant) eftersom oavsett att vi jobbar på samma ställe och mot samma mål har vi olika arbetsuppgifter som vi är proffsar på!!!

Ibland undrar man om hur är man egentligen funtad? Hur orkar man växla mellan olika situationer, hur kan man hantera olika patienter med olika behov och för den delen med olika humör? Att kunna gå in i olika rum och parera mellan att va bestämd, övertalande, rolig, förstående, att kunna bara lyssna och va tyst(jag fixar det faktiskt oavsett vad ni tror) att använda kroppens alla delar för att förklara om språket inte hjälper, kunna se människan bakom sjukdomen, inte döma, och att samtidigt kunna va sig själv också, är ett konst.

Så man tar ett stort andetag utanför dörren för att kunna ändra "personligheten" innan man går in till patienten för att allt ska klaffa. Men när man kommer ut från ett rum där någon har precis dött och har tröstat anhöriga och sen går man in i ett annat rum där patienten ligger med ett leende på läpparna och skojar med en känner man att det krävs en hel del av en. Och ibland kommer man på sig själv att man går ut från rummen med frustration  glädje eller för den delen med tårar i ögonen.

Svårt att beskriva. Det krävs "något" som man kan inte lära sig! Man måste ha i sig!! Det är jag övertygad om. Alla är inte gjorda för att jobba inom vården. Men jag ÄR det!

Så kalla oss Kameleonter eller Multipla personligheter, men en sak är säkert..... VI ÄR PROFFS!!

Kameleont eller???Galet Pitbull......    .............eller.........                        Proffsig SSK.........