En vanlig måndag med curling och Justin Bieber.......

05.45 och klockan piper som vanligt!!! Jag stänger av det och buffar på mannen-Vaknaaaa!! Efter att jag har hotat honom till livet stiger han upp och jag hör några bablande ord-"Hej gumman! Är du vaken? Ska vi ut?. Och det slår mig! Jaha....han som inte ville ha hund, gullar med Issa varje morgon. Så klart att hon har fått honom också på fall:)

Men tillbaka till morgonen. Sov som en kratta hela natten och jag gosade in mig i det varma täcket!! Jesss!! Ledig dag!!! Jag kan sova läääänge och sängen är bara min!!! Och när jag precis somnar in igen öppnas dörren. Ska du upp? Vi ska åka!! Javist!! Faaaaaaan!!! Jag har lovat att köra han till jobbet för att slippa det underbara vädret som kom i helgen:(Och medans en glad hund hoppar runt mina ben tar jag på mig den snyggaste(dvs det mest urtvättade och uttöjda) mysbyxan och med ett skrik på halsen medan jag paserar hallspeglen, drar jag på mig stövlarna(utan att falla pladask denna gången) och kör han till jobbet.
Väl hemma igen kryper jag ner lik en zombie i sängen för att bli väckt om en timme. Nu är det lilla hönans tur att bli körd......-Mamma!! Du har lovat!!! Japp. Och då var körandet igång igen.
När jag kom hem väntade en pratglad storhöna och jag insåg att här kommer bli ingen mer sömn. Smörgås, kaffe och så klart en körning till, då storhönan upplyste att jag har lovat till henne också!!
Jag undrar....ÄR JAG HELT DUM I HUVUDET??? Hur i helsike kan jag curla familjen på in lediga dag?? Eller är det ren kärlek?? Vet inte......och medans jag står i mina underbara byxor ute i snön och vallar Issa ,funderar jag. Kankse jag curlar, men WTF de är min familj:)
Så jag glider in efter att jag har förklarat till Issa hur hennes liv kommer att se ut utan tuggben och skinka om hon inte kommer in NU!!!!!
Nästa schock kommer i badrummet. Vist har jag/vi varit slarviga att damma. Men det tog priset!! På det snygga svarta marmorskivan står Love JB och massor med hjärtor!!! Ebba!!!!!!!!! Vad gör den lilla Bävern i mitt badrum!! Räcker att han pryder hela hennes sovrumsvägg;(  Det är verkligen dags att damma!!
Men idag är jag ledig. Jag ska måla naglarna, handla, tvinga Issa att gå ut i sina fina rosa kläder(det fastnar mindre snöbollar i pälsen), och kommer att blunda inför JB i badrumet, damråttan i hallen och tandkrämsfläcken på handfatet.
Dagen är bara MIN!!!
He an underbar måndag önskar bävern:)

Invalido;)

Igår var det dags att besöka Dr Sten för en undersökning av mitt knä. Det strular fortfarande och jag står inte ut med smärtan när jag försöker gå ner på knä. Då ser jag tjärnor!!!!!

Så jag småsprang in till Dr (var försenad som vanligt) och han skrattade bara!! "Det är inget fel på dig om du kan springa så!!!" och ett leende spred i hans ansikte. Typisk han:) Han är likadant när han ger injektion i min höft och axel.
Men svaret var det:) Jag har fått en mjukdelsskada, som kan ta i flera månader att läka. Ohhhh!!!! Typisk mig!!!! Att jag inte kan ramla bara enkelt och elegant;) Nej. Jag måste krångla till det!!!
Men nu mår jag bättre.....och ni kan kalla mig bara INVALIDO:)

Kärlek utan gränser:)

Världens bästa uppfinning har jag sett i helgen!!! Jag vet inte vad ni tycker, men man måste bara älska den!!!

Vanten som är gjord för kärleken i de kalla utedagarna!!!!

Att hålla handen när det känns kallast;)

En dag på landet

Om någon skulle ha bet mig följa med och kolla på kossor och hönor på landet för 20 år sen,skulle jag har flytt!!! Landet var något främmande och absolut inget för mig. Jag tänkte inte flytta och bli en lantis, det skulle va säkert!!!

Och nu 20 år senare, bor jag på landet(Växjö är inte speciellt Akropolis), och jag skulle kunna tänka mig flytta ännu längre utanför stan och bo i ett gammalt hus. Vilka drömmar va? Jag som knappt överlevde psykisk ett husbygge, planerar ett liv med renovering.....Helt galen;)

Men i helgen besökte vi ett par gamla kompisar, och jag har skrattat för de söta djuren som nyfiket tittade på oss.
Vi fick lunch, kaffe och skrattade massor åt våra tonårsdöttrars dagliga tjabb. Vi låg nämligen tillsammans på BB, då det skiljer två dagar mellan våra döttrars födelsedag.

Tiden flyter iväg när man har roligt, men vi har lovat varandra att försöka va duktigare med att träffas i det stressiga vardagen.

Och min dröm om landet?  Ja......jag tror jag drömmer lite till.......:)


Modell för dagen.....

Brrrr...Vilka kalla dagar vi har haft!! Ifs det var vi som har gnällt efter snö och riktigt vinter, men ingen var förberedd för de stormiga dagarna som vi fick.


Ja, jag vet att hundar har päls, och det ska hålla de varma, men jag kunde inte låta bli:)


Issas uppfödare har skickat med alla valpar en söt virkad  "polotröjja", som hennes svärmor virkar till alla valparna när de föds. Tröjan var för stor hittills, men nu var det dags att prova den. Och med tanke på minusgrader blandad med iskalla vindar, kändes bra att sätta på Issa innan kvällspromenaden.


Ni skulle har sett!!!! Först trodde hon att man kan inte röra sig i den och stod helt paralyserad, sen la hon sig på sin plats med uttrycket-"Jag vägrar gå ut så som jag ser ut", men till sist fick vi som vi ville och hon blev en rosa bakelse i snön:)


Så lite bilder för att beundra, eller (för er som har svårt med kläder på hundar) va förskräckta över!!


Ha det gott igelkott;)


En vanlig dag i mitt liv.

Mamma det är halv åtta!! Skriker min supertonårs dotter med morgonens värsta PMS in i mitt sovrum, och fortsätter med gnällandet med följande-Asså vi har inget att äta här hemma, bara äckligt pålägg, och Pappa har inte väckt mig vis sex som han har lovat, osv, osv.......

Och så klart får Jag ett  likadant PMS utbrått för att bemöta hennes, så morgonen började såååå underbart.
Slänger på mig pyjamasbyxor och kängor(riktigt erotikmördare) och kör stora hönan och några klasskompisar till på språkkursen. Dottern tittar på mig och har bara en sak att säga: "Du följer inte med in så, eller hur?"
Väl hemma möter jag en galen hund som ska ut. Jag jagar henne i en halvtimme, för hon vill inte komma in, så hon gör mig galen(har fortfarande pyjamas ock kängor på mig, så ni kan tänka er den synen som jag bjöd grannarna på)
När jag väl få in prinsessan i huset, paserar jag speglen i hallen och med ett skrik upptäcker jag ett finne precis på nästippen!! VTF!!!! Så kan man INTE åka till jobbet!!! Vill inte ta livet av de stackars gamla patienter genom att se ut som en häxa.
Så efter en plågsam ansiktsbehandling och lite spackel var problemet löst!!!!!
Så kommer nästa sms med lite PMS inslag från stora dottern igen om att följa med kompisen efter skolan. Tar ett djup andetag innan jag slänger telefonen i väggen och tar samtalet på ett sånt pedagogisk sätt, att jag skrämmer mig själv!!!!
Jobbet flyter på, ingen har dött, patientrna är nöjda, smärtfria och glada!! Så klart så har man fått i sig lite choklad, och en stor antall kaffe, så man är lagom spidad under kvällen:)
När jag kommer hem möter jag en galen och glad hund som kräver uppmäärksamget direkt. Tjejerna sover(tack och lov, orkar inte mer med ett PMS utbrott igen), och på soffan ligger en utslagen man som försöker samla energi för att lägga sig.
Så dusch och ett skrik igen när sminket försvinner och häxan är tillbaka!!! Tur att mannen har redan svimmat i säng så han slipper få hjärtinfarkt!!!
Sen försöker jag sova.......första fåret-hopp, andra fåret-hopp, tredje fåret-hopp.......
Ja...det kan stämma, men då de andra två är mina dötrar;)

Och med snön kom ljuset.....

Herregud!!! Att lite snö kan göra så mycket med människor. Ma suckade efter den på julafton, och snöskyffeln har stått övergivet i garaget.

Det var mörkt när man åkte till jobbet och det var mörkt när man åkte hem. Deprimerande.

Men idag var det ljust!!! Vad glad man blev!! Vaknade piggare och det vackra utsikten har gjort något magisk med min själ. Och medan jag drack min kaffe tänkte jag.......ohhh tack för det lilla ljuset som kom med snön!!
Det var mer än jag som tyckte att det var något magisk med snön och dagen började med galenskap och skratt som höll mig glad hela dagen.

En solig dag:)

Det är sällan vi ser solen denna vinter, men när det kommer njuter vi och samlar energi. I helgen var det en liten hårboll som hade upptäckresan och allt skulle luktas, tuggas och inspekteras.
Så välkommen på en bildvisning från en solig lördag:)
Kramis-kramis

Det onda ögat......

2011......Undrar vad är det som har hänt. Ett år med mest olyckliga händelser, så nu när 2012 har börjat, undrar jag om vad är det mer som kommer att hända:(

Jag misstänker att någon gav det onda ögat till mig......
Jag fick återfall, och mådde kass på våren.
Pappa fick cancer(ifs han mår bra nu för tillfället)
Ekonomin är på botten efter sjukskrivning och bilköp.
Har krockat bilen, där en skyddsängel som har räddat mig, men inte bilen.
Har ramlat pladdask i tvättstugan på klinkelsgolv, och nu känner jag mig som en "invalido" då jag har ont som.....
Ja, listan kan va ännu längre.....
Så snälla du som hatar mig så.....ta tillbaka förbannelsen för jag vill ha en underbart 2012!!!!

De tre reglerna..................

Jag har enkla regler. Förstår inte att det ska va så svårt!!! Jag fattar. Livet är en lek!!! Att allt måste utforskas, upptäckas och äventyret ligger bakom hörnet. Jag fattar...trotts min ålder;)

Så de enkla reglerna:

  1. Gräva INTE
  2. Gräva INTE
  3. Gräva INTE

 

Är det såååå svårt??? Men så klart.....hon tror att hon kommer undan med allt bara för att hon är söt:)

 

Och.....ja hon kommer undan med nästan allt!!!:)

 

 

 

 

 


Om valpen SJÄLV får vällja;(

Ohhhhh vad jag längtade efter min säng efter nattens arbete. På väg hem drömde jag om att krypa ner till dottern(som fick sova i vårt säng jämte pappa pga att hon är vrakförkyld)  krama om henne och sova gott under åtminstone halva dagen.

Trodde jag!!!

Väl hemma mötte jag en galen hund som dansade vals med hela bakdelen när hon såg mig. Det var bara att smyga ut med henne på en kortis på baksidan. Efter en galen varv i trädgården blev min drömbubbla taskigt punkterad när jag såg dottern ligga snarkande över HELA sängen. Och med tanke på hennes hosta, så hade jag inte hjärta att väcka henne med min kalla kropp. Så det fick bli soffan.

Som alltid efter att jag har jobbat natt måste jag varva ner innan jag somnar, så jag läste aftonbladets hemsida och gosigt bäddade ner mig. Nu ska det sovas.......


Jag fick en timme:( Vaknade av ett par bruna ögon som stirrade på mig och en tass som krafsade på mina läppar. Jag tänkte-Neeeeeeeej!!! Inte nuuuuu!! Jag vill sooooooova. Jag lyfte upp henne och hoppades att hon vill bara ha sällskap. Nopp.
Ut skulle vi!! Där fick jag jaga henne för att inte äta löv, att inte gräva och för att inte attackera mina fötter. Vi sparkade boll, sprang och busade med varandra(jag i pyjamasbyxor, så ni kan tänka er hur vi såg ut), och efter några varv i trädgården mådde jag lagom illa.


Väl inne insåg jag att det blir inget djupsömn här. Så jag satte på kaffet och har förstått att det kommer bli en låååååång dag!!!Helt oskyldig........och så klart helt oemotståndligt:)


It`s New Dawd, It`s a New Day, It`s a new life for me........and I Feeling Good:)

2011......Önskade mig bättre år. Bakslag i mitt sinne, cancer i familjen, krockat bilen, vänskap som avslutas men också en liten solsken som kom in i vårt liv. Hade stora förväntningar, stora löfte som här på slutet vet jag att jag inte har kunnat påverka. Året var både upp och ner, och så klart det är så det ska vara. Och nu med facit i handen så VET jag att det finns saker jag inte kan påverka. Livet är bara sån!!!

Men det finns saker jag KAN påverka. Och det är DET jag ska försöka jobba med år 2012.

Skulle kunna rabbla upp massor med nyårslöfte, som jag vet kommer aldrig hålla, så i år ger jag inga löfte!!

Jag önskar mig saker. Och uppfylls inte de, så ska jag bara rycka på axlarna och jobba vidare med saker som jag kan förändra. Och så klart så ska man inte berätta om sina önskningar! De är liksom sina egna djupaste tankar.......och då kommer de inte uppfyllas så klart:)

Så 2012 har jag inga löfte bara några önskningar!!!


Eller...NEJ jag har ett löfte!!!

Att mellan de tuffa vardagarna och alla måste, ska jag tvinga mig att stanna upp och njuta stunden och gosa in mig i min dröm tillsammans med en kopp kaffe och  "min vän":)

Gott nytt År Önskar Pitbull;)