I drömmarnas land....

Då var det bara att börja drömma om semester, sommar och resor......för att sen landa med ett krasch på jorden och inse att först ska vi avklara julen, och sen ser vi på vilken resa kan vårt plånboken ta oss...

Men drömma kan man alltid....


Har tjuvstartat julen:)

Då var klockan ändrad igen. Mörka kvällar och morgnar som väntar på oss. Nu är det dags att börja tända brasa, värmeljus och de alla mysiga fönsterbelysningarna. Vinter kommer med stora steg. Idag var det en skön dag med fikabesök, lite plock i hemmet och bara vara. Vad skulle avrunda kvällen bättre än att tända brasan, korka upp ett flaska med glögg, fixa fram några pepparkakor och njuta ljudet från öppna spisens knastrande. Så vi satte oss framför brasan och njöt tjuvstarten på julen......Mys och mys....och lite filmkväll. Indiana Jones är alltid lika underhållande......


Skön fika hos bästisarna...

Det är ingen hemlighet att jag har dragit undan mig för folk nu när jag är inte på G. Vill inte att folk ska umgås med en "tråkig" Pitbull.....Men idag kände en viss abstinens efter bästisarna. Eftersom jag har fått dille på att baka muffins, tänkte vi våldgästa de och bjuda in oss på kaffe tillsammans med muffinsarna. Det blev en lyckad fika. Hur min mage mår efter flera koppar kaffe är en annan saga......Men det var skönt att krama bästisen Sara. Det behövde jag!!

Glada tjejer och ....ja, jag vet inte vad killarna höll på med.....
Farsan:)

Min pappa!! Är snart 62 år men i sinnet är han ett barn fortfarande. Vi pratar inte varje dag, det blir en gång i veckan men då kan vi prata i två timmar. Det är inte alltid vi är överens om saker, men vi älskar varandra och med tiden har jag lärt mig att inte tjabba om allt. Tonårstrotset är över. Han har format mig genom åren och gav intresset för läsning-jag är en bokmal, bilkörning -älskar att köra bil, sciencefiction-vi är Alien nördar, tv-spel-vi kan spela hela dagar och nätter, och att man ska leva livet oavsett. Han tror på ödet och ofta säger det att om det är skrivet att det ska va så så kan man ändå inte göra något åt det. Härligt inställning. Han förbluffar mig varje gång med något nytt och han har fått en skönare inställning för allt på gamla dag. Han är härlig och oavsett att han kan reta ihjäl mig ibland är jag glad att han är min pappa och att han är som han är.....
Och man glömmer aldrig vad han skrek när man bodde hemma-"Lägg på luren!".....ha-ha nu förstår jag varför han skrek ,när jag har egna barn och telefonräkningen ramlar in .....

Farsan är farsan.....


Uppfattning av våld

Idag startade jag dagen med en god skinksmörgås, nybryggd kaffe och njöt tystnaden......tills lilla hönan har vaknat. Hon har alltid varit morgonpigg till skillnaden av storasyster och pappa. Hon har pappas färger men en kopia av mig och mitt temperament......Ni kan tänka er!!! Så min sköna morgon sket sig....Hon tog en smörgås och började prata OAVBRUTET!!! Hon pratade om filmen Snapphanar och var arg för att de fick inte kolla färdig filmen på skolan. En av barnens föräldrar har ringt in och tyckte att filmen var för våldsamt och att hon inte ville att hennes barn ska kolla på den. Alla har sin uppfattning om vad ens barn ska kolla på, men hur skrämmande kan den filmen va om man jämför med alla våldsamma TV-spel som barnen spelar idag?. Och den filmen är historia som tillhör utbildningen. Tycker att man borde oroa sig mer för spelvåldet, mobbningen bland barnen och för den delen bland vuxna med och oroa oss istället att dagens barn har inte mycket respekt för världen......Våldet kan de se på TV, på nyheterna ja tyvärr överallt. Så jag undrar hur tänker man när en film som visar historia är för våldsamt och ska inte visas.
Barnen måste veta sin historia och man vet att man lär sig via att både se och höra saker.
Så jag bara undrar. Vad tycker ni?

En film som är otroligt bra gjort och sevärd!!Att jag aldrig lär mig...

Eftersom jag var/är inte på G, så har sockerkonsumtionen ökade lite.....fast inte till det okontrollerade höjder!!
Magen har varit på uppror och jag har börjat igen med tabletter. Och då vad gör man en lördagskväll???

Kolla här......oh jaaa....Omeprazolen är med....Och jag vågar knappt skriva, men
........den bilden är efter att jag tryckte i mig en halv pizza....
Pumpainköp....

Vaknade utvilad(tack för sömnmedel) och mannen min har fixat frukost. Underbart!! Eftersom jag har fått idén att göra skrämmande pumpor att lägga ut framför utedörren så har hela familjen blivit tvingade att ha en familjeförmiddag med besök på torget. Alla fick välja var sin pumpa och så klart det blev en familj av pumpor. Torgbesöket avslutades med skön fika och till slut inhandla en fågelmatare som vi kan ställa upp på en pinne bredvid vår lilla "pärsson" =päronträd. En skön förmiddag/eftermiddag. Jag vet att det låter helt galet att säger att jag tvingar min familj, men intresset var inte på topp av min stora hönan, som är mer intresserad av kompisar än ev sin "töntig" familj. Hennes egna ord. Så jag tycker att det är ännu viktigare att man inte ger upp och låta henne får sin vilja genom. Jag tycker att fast barnen växer är det jätteviktigt att man försöker göra något tillsammans om det är bara en torgbesök. Till slut gav hon med sig och vi hade en skön familjedag. Men pumporna tar vi imorgon.....först har vi trädgårdsarbete som måste fixas!!!

Så klart att det blev en liten familj.....

Ska man ha fest eller?

Mannen är hemma från Tyskland.

Bilden säger allt!!!


Asså, Typ, Liksom...tjejsnack

Jag ligger på soffan och lyssnar på Nellie och hennes kompisar som sitter och fikar. De tror att jag kollar på film och har hörlurarna på mig fortfarande. Tjejsnacken är igång.....är hon ihop med han? Asså han är så dum...Liksom har du sett hur han tittar? Typ de kläderna.....Jag kan knappt hålla tillbaka skrattet! Såå härligt att lyssna på fnisset, spänningen i luften när de pratar om killar, kläder och eventuella discot nästa vecka. Guuud!! Det är så roligt att höra deras tjejsnack. Med ett leende på läpparna tänker jag tillbaka när jag var i början på tonåren och började spana in de äldre killarna, viskade med kompisarna, och alla frågade chans på alla.....Hoppas bara att hon fattar hur bra hon har och att hon njuter livet dock kaoset hon har i sitt söta huvud!!

Opps...nu har de upptäckt att jag lyssnar...så lika bra ta en bild!!


Lösningen....NOT!

Då var det fredag.....Mannen på väg hem från Tyskland efter jobbresa, med några rum och kola i kroppen, jag och barnen ska mysa själva(efter stora hönan och jag kan va kompisar) och jag har hittat lösningen på mitt magsår!!!

NOT!!! Men gott var det.....


Magsår..

Har varit hemma idag. Hade så ont i huvudet så jag kunde knappt öppna ögonen. Det blev planläge i sängen med täcket över huvudet till 9 på morgonen. jag plockade lite i huset så klart blev det planläge på soffan med magsmärtor denna gången. Jag är en person som HATAR gå till läkare. Jag skickar alla, men jag själv drar ut på att boka in en besök. Har man pluggat i tre år sjukdomar, diagnoser, behandlingar, då tror man att man är själv läkare. Så jag satt diagnosen idag- Magsår. Jag VET att jag har det och jag VET hur en gastroskopi går till. Så jag kommer ALDRIG utsätta mig för det om de inte kan söva ner mig......Rätt obehaglig faktiskt...eller rättare sagt det gör jävlas ont!!!! Så nu ska jag bara hitta en villig doktor som lyssnar på mig och kan skriva ut behandling(jag vet precis vad man ska ha). Så tills dess lider jag i tysthet och har en anledning till att må JÄVLA DÅLIGT!!!


Önskar att va som Doris...

Ni vet Doris...fisken från Hitta Nemo. Tänk vad obekymrad liv hon har. Hon hinner glömma alla tråkigheter, allt är lika roligt och spännande. Japp!! Jag vill va Doris!! Punkt slut!


Måste ha!!

Vi pratade på jobbet idag med söta Suz om hur trött man känner sig på hösten. Det är mörkt när man åker till jobbet och lika mörkt när man kommer hem. Det påverkar oss till det negativa. Man kan älska hösten med sina underbara färger, att man kan tända tusen värmeljus, börja elda och grilla marshmallows, och tända alla små lamporna i huset, men jag tror inte att vi människor är gjorda för mörkret. Då ska man sova....Men om man överlever hösten och vintern, då kan man se fram emot en härligt vår och förhoppningsvis en underbart, regnfritt sommar!!

Då VILL JAG HA en sån!!!!!!! Jag Måste ha!!!
För att må som en drottning.......


Minnen med Mamma..

Då var det dags att ta tag i att sortera ut bilderna på mamma och oss barnen så att vi kan lämna tillbaka albumen till hennes exmake. Det var både glädje och sorg......Glädje att se hur underbart vi hade, hur galet man såg ut för några år sen, och hur galet saknar jag Mamma......Jag tänker....faan jag hann inte fråga henne så många saker, diskutera med henne, be om råd......Jag hade fult upp med bröllopet, och det tog bara tre månader så var hon borta. Fattar fortfarande inte....Jag hittade även vykort som jag har sparat innan...Hon hade en vana att skicka små vykort bara för att säga att hon älskar oss!  Tack Mamma!!!

Så  skrev hon....

"Om jag bara kunde skulle jag teckna ett kontrakt
som försäkrade dig mot sjukdomar,
gav dig vänner för livet, bestående kärlek,
arbete som du trivs med,
erkännande och så många spännande upplevelser du önskar dig.
Men det kan jag inte.
Inga föräldrar kan det.
Det enda jag kan är att hoppas.....
Och finnas till hands när jag behövs."

" Älskar er.....
Mamma "


Tyvärr så fins du inte till hands......men du är med oss!!


Jag sitter i myskläder och sorterar.....
Salsa och Muffins

Dagen började med några timmars jobb. Underbara arbetskamrater som är väldigt måna om att jag inte stressar. Men när de frågar fjärde gången om det är OK om jag fixar det då vill jag bara skrika.....Jag vet att det kommer från hjärtat, men jag känner mig som en student på nytt, eller som en aning inkompetent SSK. Jag vet att det blir bättre, det är bara att jag har inte tålamod....När jag kom hem kände jag att jag måste sätta mig och bara vara, njuta tystnaden...men som vanligt tog rastlösheten över. Jag ska baka Muffins!!! Perfekt för barnen när de kommer hem från skolan och så är det så enkelt att göra. Bara kolla om man har ingredienserna hemma.....
Jag satte på Spotify, letade upp lite härlig salsa musik och gungande med höfterna satte jag igång med att baka. Jag älskar salsa och för 15-20 år sen(guuud är jag så gammal) har jag dansat varje vecka både fredag och lördag i ett ställe som hette Caribien Clubb. Kanske några av er känner igen stället med sin härlig pulserande atmosfär, där man dansade salsa in i småtimmarna......lite mer flås hade man då:) Ahhh.....
Till slut blev muffinsen färdig fylld med choklad eller cola sås, och glasyr med jordgubbssmak på. Lilla hönan älskade det och jag som är inte så förtjust i muffins, tog en liten bit till kaffet.....Jag plockade lite runt i huset.....och då kom hjärtklappningen igen och jag fick inte luft....Jaha , då är det bara sätta sig och ta en kopp kaffe och försöka komma över det......Bara jag slipper prata med folk...trivs med Salsa och muffins:)Få rynkor eller sova med smink.....

Det var den stora frågan. Jag har nämligen fått röda kliande brännande utslag, som är lik nässelutslag på hela ansiktet, mest under-runt om ögonen. Ja....vad ska man göra?? Eftersom det var två nya produkter som jag har börjat använda samtidigt, så vet jag inte vilka av de som jag reagerar. Den ena var sminkborttagnings servetter från Gunry Mjuk och Skönt, och den andra var Apotekets Vichy Aqualia mineral krämen. Så det är tur att det finns Hydrokortison kräm....det kliar!!! Så jag får sova med smink eller så får jag hoppa att behålla ungdomen(ha-ha) och låta rynkorna komma....svårt val.....Men LÅT RYNKORNA KOMMA(om det är krämen som är boven)

Är man snygg eller? Röd som en tomte.....Får man va tyst??

Ibland undrar jag...får man önska sig att inte prata, att va tyst? Samhället är byggt på kommunikation och närvaro. Undrar om man kan gå mot strömmen, eller är det en varningssignal som jag ska ta på allvar? Idag fick för mig av några av mina närmaste vänner att Jag måste gå och prata med någon, att jag kan inte leva i tystnaden osv. Jag vet att de älskar mig och vill få mitt bästa, men just nu vill jag bara vara tyst!!! Orkar inte förklara, analysera, ifrågasätta, klaga, skrika, gråta. Jag vill bara vara. Som sjuksköterska skulle jag säga om en annan skulle va i samma situation-"Sök hjälp!! Prata med någon!! Men det är svårt när det handlar om sig själv. Jag vill va tyst bara.....Ni som har känt mig länge skrattar tyst och skakar på huvudet...-Hon kan inte va tyst!!! Hon hörs och syns vart hon än går!! Ja...det är sant. Har alltid varit en tjej som sprider glädje runt om och är en liten pajas. Munnen går i ett på mig och hjärnan är på hög varv. Det var då!! Jag frågade en kär vän: -Tycker du att jag har blivit lugnare? Hon svarade-"inte lugnare, men du tänker mer". Ja det kan stämma.....kan det va att jag har tröttnat att spela, att jag är nöjd med att iaktta tills jag samlar kraft? Eller kan det va så att om man stannar upp och lyssnar det är då man uppskattar tystnaden? Jag tror inte att vi människor uppskattar tystnaden och att bara iaktta.....Vi ska höras, synas och ta för oss. Det är det vi lär våra barn eller hur? Annars kommer man ingenstans i livet. Men lär vi våra barn att bara vara och va tyst en stund? Att bara njuta tystnaden? Tror inte. Kanske det är något vi ska börja med......
Lovar att Pitbullen är tillbaka snart....


ON-knappen.

Det känns så där att blogga när man inte mår bra. Blotta sin innersta är så där för mig. Fast enligt experterna det är bra/befriande att blogga om sina känslor. Kanske det är fler som borde göra det. Jag har några steg kvar att ta innan jag kan gör det fullt ut. Idag är det mörkt. Både ute och inne. Vaknat så där utvilad, men tankarna är lika förvirrande som igår. Alla säger att-"du måste ringa din doktor", "Ring och boka samtal", prata, prata, prata......Men när man pallar inte älta sina problem mer? När man vill bara vara normal(vad det innebär vet jag inte) och vill prata med sina vänner om allt möjligt än bara om hur man mår. Vill bara skratta, prata om livet, barnen, männen, jobb, semester, sex, fest....ja ni vet allt som tjejer brukar babbla om. Jag vill bara leva igen!!

Vill att någon trycker på ON knappen, för jag hittar inte det. Det är för mörkt!


Chack Matt...

Hittar ingen utväg......

vill bara knäppa med fingrarna och allt blir bra igen. Jag glider igen och det går definitivt neråt.....och NEJ-Jag har inte ork att klättra....det är Ckack-Matt!!

Hissar och Dissar

Hissar: Kanelsnäckor-för att de är sååå goda!!                  

Dissar: Kanelsnäckor-för att jag får halsbränna!!     


Saknar ork, mod, glädje och utvägen ....

Jaha då.....jag har lovat att ni ska följa med mig i min vardag och då ingår de vardagarna som är mindre bra. Idag är det en sånt dag. Kroppen strejkar och huvudet känns 200kg. Det gjorde inte saken bättre att man kollade på försäkringskassans sida nästa utbetalningen....vet inte hur de har räknat men med 1200kr kommer jag inte långt. Hoppas på lite lön från landstinget....Men att jaga runt pengarna i ett land med den krångligaste byråkratin kräver ork och det har jag knappt!! Att ha mod för att gå emot strömmen och kräva sina rättigheter i ett system som är inte gjort för sjuka kräver också en hel del. Jag som har aldrig varit sjukskriven innan  mer än kanske två-tre dag känner mig helt vilse i sjuksystemet. Så idag önskar jag mig Ork, Mod, Glädje och att hitta utvägen.....

Att orka alla måste...Att ha Mod.....
Och att ha Glädje....kunna skratta...Att hitta Utvägen....hur hopplöst det verkar!!


Skit också!!!

En dålig dag helt enkelt. Ja så kan sammanfatta. men mitt tålamod börjar ta slut. Vill inte ha dåliga dagar. har haft tillräckligt i mitt liv, och jag hinner inte med det. Har alltid varit envis som ett åsna och då är det svårt att inse att det är inte jag som styr längre utan kroppen har tagit över. Så efter en natt med 2 timmars sömn, illamående och ett huvud som känns som ett stort tungt pumpa(med tanke på Halloween tider) ligger jag på soffan och är arg. Men nu kom jag på något......ha-ha åsna blandat med pitbull....vilken blandning:)


Hissar och Dissar

Hissar: Badkaret och värmeljuset....mysfaktor!!!Dissar:
Att jag mår som katten här nere....mitt tålamod börjar ta slut!!!


En dag då allt snurrar...

Då var det söndag. Kass väder, men jag vaknade utvilad. Och oavsett hur tråkigt det låter så var man tvungen att städa...Efter att jag har snurrat runt och "kört" med hela familjen upptäckte att jag kan knappt andas och är tillbaka i snurret. Vad faaaan.....jag måste bara skrika!!! Att jag lär mig aldrig. Istället att skita i och bara vara en söndag, så är jag uppe i varv igen. Och så har jag gått runt i flera dagar och funderat hur jag ska lösa ett problem som ger mer och mer huvudvärk.....Så klart det är samma "duktiga" Erika som vill behaga alla och vågar inte sätta ner foten. Jag velar själv fram och tillbaka och mår kass istället. Så jag la mig i ett bad och försökte slappna av.....tills Hanna Montana började sjunga på andra sidan av dörren. Då var det kört....kan inte slappna av när det är inte helt tyst, så jag klev upp och slängde mig på soffan istället. Guuud,,,,,jag vill ha bara tyst!!!!!!! är det så mycket begär???

Ett försök till att slappna av......Because I´m Worth It...

Söndag och storstädning av badrummerna.....vilken idè. Jag ska verkligen anlita städhjälp så fort jag börjar jobba på heltid och kassan fylls på med lite mer pengar. Så jag skiter i sockerförbudet idag och fikar på kaffe och en halv groda. Andra halvan tog "invalidå" mannen som ligger på soffan med ryggont!! Så nu ska jag ta en paus från städningen och fika....

Because I´m Worth It.....Ullared

Då var det dags att åka till Ullared. Barnen har aldrig vaknat så snabbt som den morgonen. De flög upp från sängen med ett skrik. Jaaa Ullared!!!! Jag vet inte vad de trodde att vi ska åka-till paradiset eller? Vi åkte vid 8.30 som enligt "experterna" är alldeles för sent. Men vi skulle ta det som en familjedag. Resan gick bra och för en gång skull har ungarna inte slagit ihjäl varandra på baksättet och vi behövde inte hota de varje 10-e minut att lämna de vid vägkanten. Väl framme så tänkte jag ahhhhh det är ingen kö utanför....men vad faa....det var utgången jag såg!!! Det var KÖ. Som tur gick kön supersnabbt så vi var inne på 20 min. Bra va? Där inne var kaos. Men vad var jag har förväntat mig? Vi försökte ha ett plan för att systematiskt gå genom alla avdelningar.....det sket sig rätt snabbt. Jag tog allt med ro och skrattade för alla män som satt här och var och såg smått uttråkade ut. Allt respekt för min man som pallade hela resan och tyckte att det var rätt ok. Tänk er med tre brudar....Jag hann inte titta saker för mig mig själv, eftersom tjejerna var i extas och slet i mig från alla hål. Vi hade endast en vagn med korgar under och det var på gränsen att det inte räckte. Folk sprang med två tre vagnar så fulla att jag undrade- har de inte handlat något på hela året? Efter några timmar tänkte jag....faaan jag ger upp!! Jag har snart inga hälsenor kvar, av alla vagnar som har kört på mig, jag har börjat få nog av allt puttande, och det ljudet..... Jonas har också fått nog och tjejerna var rätt nöjda. Vi ställde oss i kön och hängde över vagnen.....vi var helt färdiga! Jag tänkte -binda fast mig nästa gång om jag bara nämner att jag vill åka till Ullared! Men resan var ändå ett upplevelse och roligt hade vi. Vi skrattade åt folk, åt varandra med lustiga mössor på, vi fikade, diskuterade och var bara VI -familjen tillsammans!! Låter kanske galet, men med det stressiga vardagen, och ett hus som ska alltid byggas, kan en Ullaredresa också förgylla vardagen och ge en skön familjedag!! Så nu är det bara resten som är kvar...att få ungarna att städa sina rum, plocka undan allt de har handlat, försöka få de att inte döda varandra och så har vi ett hus som måste städas. Välkommen tillbaka till vardagen:)


Äntligen inne! En glad och en coool brud.Jonas i sitt esse medan tjejerna kör rally....Fikadags...galet roligt!!En ny "Morgan"??Uppspidad.......slutkörd....Har man handlat något eller?.........Det var härligt väder tyckte alla.....Utom Jag....En glad storhöna med mamma....Det satt gott med lite Kinamat efter shopping.....Hårt att handla en hel dag....     Tur att någon försökte hålla sig vaken....Hemma....Och dagens FYND!!!!!

På väg till Galenlandet=Ullared.

Då var det dags att uppfylla tjejernas önskan och åka till Ullared. Kanske jag får äta upp det sen, men det har varit en evig tjat om det sen vi började kolla på serien. Att de behöver vinterkläder är en anledning till. Så vi åker rätt sent kl 07 enligt alla "experter". Men vy bryr oss inte. Dagen blir som det blir, vi ser det som en familjeutflykt där är bara vi fyra som är med, och vi kommer in när vi kommer in. Och så glider vi där inne. Så nu håller vi tummarna att vi träffar Morgan och Ulla-Conny. Lovar att ta bilder:)


Hissar och Dissar

Jag upptäckte att jag har glömt min hissa och dissa listan på två dagar!! Jag ska skärpa mig!!

Hissar: Mark Zuckerberg som är hjärnan bakom Facebook. Hoppas att filmen om historien blir bra.


Dissar: Den sjuka skjutgalna människan i Malmö. Skulle inte förvårna mig om personen skulle tillhöra SD.

Boken med stora B..

Alla har en bok som man älskar. Jag tänkte berätta för er vilken är min favorit. Det är bok som jag har läst två ggr, men plockar fram då och då bara för att titta i den och tänka....Varje gång upptäcker jag något nytt och det beror på vilken period jag är i mitt liv, så tolkar jag texten på olika sett. Skulle ni öppna min bok skulle ni se massor med nedklottrade tankar och understryka texter. En bok som får mig att må bra.

Tisdagarna med Morrie av Mitch AlbomSå ni som har inte läst den-köp den!!!!


"Älska varandra eller dö"

"Vi börjar alla på samma sätt-genom att födas-och vi slutar alla på samma sätt-med döden. Så hur olikakan vi vara?"

"Alla vet hur det är att vara barn. Vi har det inom oss. Själv behöver jag bara minnas hur man njuter av det."


Fredagkväll med hemmaspa...

Fredagskväll. Vad kan va bättre efter en underbar dag än en SPA i bubbelbadkaret. Tjejerna och Jag la oss i badet och fixade chokladsansiktsmask. Värme, myssnack och lite fniss.... och avslutningsvis en skön kräm på ansiktet.....kvalitetstid med mina hönor medan pappa köper pizza och lite godis till kvällen.
Fredag med de man älskar mest!!!
Hoppas ni får en lika skön fredag! Puss och kram!!

Glada tjejgänget....
Don`t mess with me!!!

Ja, jag är EGO och jag tänker första gången i mitt liv tänka på mig själv!!!


Vardagslyx med den 5-e dödssynden...

Då var det dags att utnyttja min presentkort som jag fick av min söta Alex. Nagelvård med den senaste lackbehandling SHELLAC som håller upp till 3 veckor. För mig som har bitit på mina naglar i sista tiden blev det som en underbart upplyft. Och så biter jag inte på mina naglar så klart när man har en förstärkt nagellack på som känns som en extra skydd. Det blev även en fika med syrran,lillbrorsan och svägerskan. Då har jag SYNDAT. Men fa faaan. Jag har ätit upp nötterna och mandelmassan så jag var rätt "nyttig" ändå(vilken skitsnack)!!! Men som sagt jag BANTAR INTE...jag ville få bort söttmanin, och det tror jag går utmärkt!! Så nu sitter jag här med fiiiina naglar, en kopp kaffe dock ingen fika, och bara är.

Den femte dödssynden= Frosseri:)Vardagslyx.......det ska jag fortsätta med!!
Ett barn till!!

Och innan ni får panik och tror att jag är på smällen, så ska jag lugna er. Jag är inte gravid om ni trodde. Men syrran som är min ögonsten är här och är 12 år yngre än jag. Jag kom hem från jobbet idag på följande. Öppnar dörren. Musiken är på högsta volym(någon idiot som försöker sjunga) alla(och jag menar ALLA) lamporna är tända, och lite kläder här och var. Första tanken var...men har jag någon av tjejerna redan hemma?? Men sen kom jag på att det är bara lillsyrran som gör sig i ordning. Det är som att ha ett barn till!! Härligt!!


Helt plötslig känner jag mig VÄLDIGT Storasyster=kärring:)


Kaninjakt, Benny Hill, Soppa och Robinsson.

Då var det torsdag och då är det Robinson. Vill inte tjata om att jag gillar programmet. Jag lägger ut lite bilder på vårt kvällsmat. Kycklingsoppa med bröd och Glass till efterrätt. Det behövde hela familjen efter den jakten vi tog upp efter kaninjävlarna för att fånga in de. Jag fattade aldrig att de kan springa och parera så snabbt. Vi städade deras bur och släppte ut de. Det ångrade vi. Vi bjöd hela området på en rolig kvällscirkus. Det kändes ett tag att vi var som Benny Hill från 80-talet, när han springer runt och yrar. De äldre med traumatiska upplevelse med tuperade hår , axelvaddar, och blåa mascara kommer ihåg den glada tiden. Men nog om det. Nu kommer bilderna.
Ps: Jag åt ingen glass!! Varför? Inte för sockrets skull!! JAG GILLAR INTE GLASS!!

Jäv.....kaniner. men de är söta!!!Glassen gled ner utan problem!!!Benny.....


Ego??

Har funderingar....Hur långt kan man gå att säga nej till saker som får en att bli trött, tappa fokusen, och tar flera dag att hämta sig. Folk går runt och ställer upp på så mycket måste. Man vrider in och ut sig själv för att man ska följa strömmen, traditionerna och bara för att "det brukar man göra". Hur ska man kunna motstå allt måste och inte få dålig samvete. Så nu funderar jag.....Kan jag ställa mina känslor förre andras behov? Kan jag säga nej till något som jag ville ha innan , men tanken på den drar min kraft. Ja, jag pratar om Julafton. Har lust att va hemma helt själv med barnen och mannen min och inte ha massor med folk hos oss, och inte åka iväg. Är jag EGO?? Gudd , det är så svårt.....J
Jag tror jag ringer Tomten......om han hör mig:)


Stan och mammatrosor....

Då var det att yra runt en runda på stan med syrran. Så klart skoaffär, och lite klädaffär blev det.
Vi träffade med söta Suz och hennes kusin Paulina.  Det blev lite förlossningssnack med mycket skratt och betoning på de vackra mammatrosorna som fick våra män att kapitulera!! Stackars Paulina som väntar sitt första bebis blev säkert smått skrämd av vårt snack. Och syrran kommer aldrig skaffa barn!!

Suz, Paulina och lillsyrran.
De ursnygga mammatrosor-vist är de sexiga???Då var luggen tillbaka på plats!!!


Och det kom snö!!!

Igår kväll började snöa!!!! Japp...det är bara gilla läget som en god vän sa till mig. Men jag trodde att det kommer att försvinna till idag. Men NEJ. Den är kvar. Men OK jag erkänner....det är vacker. Men jag bara väntar när folk slår ihjäl sig när de haltar. Ortopeden kommer ha att göra!! Så det är sol, snö och halt. Men vacker!!!


Sol, Vind,.....och snart blask:)           Kankse man ska ta in stolarna nu...


Jag undrar vem har tassat runt inatt??Inte bantning!!

Vill bara klargöra att jag BANTAR INTE!! Vill bara minska mitt sockerberoende.

Men så klart se mig så på stranden nästa år, så säg till.....för då kanske det är dags!!!


Luktar höst.

Idag slog mig så klart. Det var som att komma in i en vägg när jag steg ur från bilen på väg till söta Johanna (som ligger hemma och är sjuk) för att lämna lite böcker. Klockan var 17 på kvällen, började mörkna och det luktade höst. Jag personligen blir ledsen av den doften. På något sätt så luktar det död för mig. Naturen dör eller går i ide, men jag vänjer mig aldrig för den lukten. Jag blir liksom nere av det(för att jag är så balanserad nu). Jag börjar fundera på Julen och oavsett att jag älskar den kvällen blir jag ledsen redan nu för vetskapen att vi är en person mindre i år igen. Ja, jag vet att ni säger: -Men haloooo, ta en dag i taget, men det är inget jag kan styra över. Lukten av höst utlöser tankar, känslor och en sorg som är svårt att hantera. Så jag försöker upprepa de sakerna som jag är så tacksam för.
1. Mina barn och min man.
2. Min stooora familj med många syskon,min kära pappa, och så klart Jonas familj med!!
3. Mina vänner. Utan de skulle jag har gått under under det svåra perioden.
4. Att jag har ett jobb med en underbart chef, där jag trivs, gör nytta och påverkar folk så de mår bättre, och förhoppningsvis är jag omtyckt(hoppas jag).
5.Att jag är frisk-kan diskuteras....
6. Att jag har någon att luta huvudet emot, när det känns tungt....
7. Och till sist att jag mat på bordet och tak över huvudet!!

Så jag ska bara hitta den mår bra känslan igen......Har varit otrogen!!!

Jag har varit otrogen mot min frisör! Förlåt Helena! Helena är min underbara frisör och så klart en vän också som jag kan berätta allt. Ni som inte vet så har jag jobbat som frisör i 10 år innan jag fick spelet och bestämde att byta yrke helt. Jag jobbade sista tiden hos Helena och vi delade många skratt och tårar. Jag har varit rätt ljushårig innan hösten kom och som vanligt har vi färgat den mörk till vinterhalvåret. Jag visste det att färgen kommer att släppa efter ett tag , men idag har jag tröttnat och då vet jag att Helena är en poppis frisör var det ingen mening att ringa för en paniktid. Så jag har köpt hemmafärg(otroligt att jag vågar skriva här) och sen på med geggan. Mörkare blev det och jag är nöjd. Så jag bjuder en osminkad och skitrött bild på mig själv!  Ni som är känsligare tittare, får blunda eller helt enkelt stäng av datorn:)

I aktion!! Det sitter i händerna fortfarande!!!Färdig!! Ebba är mästerfotografen:) Guud vad jag ser trött ut!!!


Nu har jag förlorat mot Animal Planet:)

Syrran är helt galet i Animal Planet. Då när hon är här kan hon sitta och titta på den i timmar. Så nu har jag precis blivit frågasatt om jag pratar hela tiden när någon kolla på TV. DVS hon kollar på Animal Planet och jag har Mundiarrè. Jag sa -Men haloooooo prata med mig!!! Då kom blicken som kunde döda. Ha-ha-ha...Jag låter henne va kvar i Animal koma och plockar diskmaskinen så länge......


Men sen......ska hon få vakna ur koman!!! He-he-he.....Ett nytt försök med det mörka sidan....

Då ska jag ta ett nytt försök.....Nepp....det gick inte. Bläääää.....Men tjejerna gillade muffinsen:)


Skogalna systrar:)

Det med skorna sitter i blodet!! Lillsyrran är lika galen som jag så det är första som vi gör när hon kommer till stan att besöka skobutikerna. Hon har inte hittat något här men hon har köpt nya sneakers i Malmö. Jag har kommit hem med stövlarna som jag har tittat på innan. Kunde inte släppa de med tanken så de fick följa med hem. Så nu dricker vi kaffe och bara är.

Här kommer bilderna!!

Lite som militärkängor.

Syrrans skor....galet fina!

Systrarna skogalen!!Alla mina skor handskas med kärlek och uppskattning redan från första ögonblicket.!!!
Nattuglan Pitbull:(

Då var det igen. Kan inte sova. Det är så mycket som snurrar.....huvudet går på högvarv!! Jag skulle vilja ha en strömbrytare på mitt hjärna så att jag kan stänga av och SOVA.  De som har varit där som jag är, dvs har sprungit in i väggen, vet att det är det svåraste med det hela....att periodvis inte kunna sova. Men nu ska jag försöka igen. Jag ska lägga mig bredvid mannen i mitt liv, krama om honom och nosa in mig......
Är lycklig att jag har han!!
Sov gott mina sötisar!!


Hissar och Dissar

Hissar: Kryddor. vad skulle man göra utan de? Man får inte äta godis.....då måste man ha mat som smakar gott!!

Dissar: Influensatider som börjar nu! Lika bra att ladda upp med näsdukar och nässpray.

Filmer du måste se innan du dör-enligt lilla mig:)

Jag är filmnörd och jag står för det!!

Så Här kommer min lista. Ordningen har ingen betydelse hur bra de är.

1-Gudfader. Solklart det bästa filmen som har gjorts!! Repliken tror jag alla kan "I`m going to make him an offer, he can`t refuse."

2-Star Wars. Alla tjejer var förälskade i Luke och tyckte bad boysen Han Solo var såå sexigt. Och så klart Lailas söta kanelbullar för hår som alla skulle dö för!! Kultfilm!!

3-Matrix. Filmen har fått en hel generation att ifrågasatta verkligheten.

4- Borta med Vinden. Mmmmm vilken mustage, vilka ögon (här menar jag Scarlett) och det bästa repliken genom filmerna "Frankly my dear, I`dont give a damn"

5-Pretty Woman. Men haloooo....tjejerna svimmade efter Richard och killarna efter Julia....Romantik!!

6-Alien. Jag behöver kanske inte kommentera. Vi 70-talister har vuxit upp med en monster som dräglade och plockade hjärnan ur skallen på folk. Nice....

7-Stekta gröna Tomater. Världens skönaste film om vänskap.

8- Dirty Dancing. Är det bara jag som tyckte att Patrick var världens sexigaste då?? Nepp! Jag tror alla gjorde det.

9-Titanic. Har inte folk haft fobi innan att åka båt, blev det definitivt några avbokningar av resor. Största kärlekssagan!!

10-Casablanca. Mannen med de ledsna ögonen som gav rökningen ett nytt ansikte....

11-Jurasik park. Alla blev förtrollade av Spielberg`s dinosaurier som kastade en bra bit  oss bakåt i tiden.

12-Scarface. All Pachino i en av sina bästa roller. Grymt!!

13-Sagan om ringen.
Ok jag behöver väll inte säga mycket. Magi, snygga män, snygga kvinnor. Japp det var det hela.....

14-Hajen. Allvarligt. Var vi verkligen rädda??

15-Tomten är far till alla barn. Julafton när det bäst!!!

16-Gladiator. Filmen äger!!

17- Forrest Gump. "Run Forrest, run!!"

18- Dancing in the rain. Jag tror efter den filmen fördubblades paraplyförsäljning.

19- Pulp Fiction. Hur skönt urballad kan en film va??

20- Exorcisten. Ja...alla vet hur läskig hon rullade huvudet!!

Ja, listan kan göras långt, men jag kommer inte på mer just nu. Så glada folk det är bara bädda ner i höstmörkret och kolla på klassikerna!!!Babushkafeber!!

Älskar gamla Babushka dockor. Helst ska de va slitna och lite annorlunda. Jag har två uppsättning hemma, men jag hittade något som fick absolut följa med mig hem. Jag vet att jag är inte en fjortis som ska lägga ut allt på min blogg om mitt liv, men .....skit i det!! Jag bjuder på det!!

Japp....de är på riktigt!! Och nu när jag tittar på de så ser de GIGANTISKA ut.....Jag lovar de är bara M av modellen Hipsters.Och så klart bild på mina kära dockor...


Muffins och Vincero....

Har bakat Muffins för att samla poäng hos mina barn. Jag vet att ni tänker Är hon galen? Bakar hon när hon inte äter socker?? Tricket är att jag gillar inte muffins, men jag gillar baka de. Enkel, inte kladdig, till och med jag kan följa receptet, och barnen älskar den. Och så doftar så mysig i hemmet efteråt. Så jag bakar de och familjen äter de....Och vad är bättre än att lyssna på Fredrik Kempes Vincero via inbyggda högtalarna så det hörs i hela huset.......underbart!!!


Smaklig spis!!!Chokladmuffins toppad med nutellakrem och strössel....MmmmmmRöda gummistövlar...

Då var det en regnigt skitdag igen. Humören är på skala - och bättre blir inte av att man vet att nu är det riktigt höst med gummistövlar. Jag har ett par röda som jag får dela med stora hönan då hon snor det hela tiden. Jag älskar de men det gör hon också. Vissa älskar höst, jag är INTE av de. Jag älskar bara mina gummistövlar så enkelt är det. De är OCKSÅ SKOR!!!!
Så idag tänder jag ljus, ta en kopp kaffe tittar på mina gummistövlar och GÅR INTE UT I SKITVÄDRET!:)
Ha det gott igelkott!!!
Hissar och Dissar

Hissar: Min svägerska Alex som gav till mig en Manikyr som present. Jag blev sååå rörd. Verkligen!!!
Tack söta!!Dissar: Mig själv som har börjat bita på mina naglar igen......men imorgon bokar jag tid!! Jag lovar!!


En vecka utan socker:(

Idag var det en vecka utan socker. Jag har fortfarande abstinens, men det blir bättre och bättre varje dag och jag hittar mina alternativa sockerkällor, som passar för min "Pitbull-GI". Har ställt mig på vågen idag....och gissa.....JAAAAA 1kg mindre!! Så klart att jag vet att det är bara vätska. Jag är rutinerad bantare som har VIP-kort till alla bantningsmetoder......Men jag kom på att jag glömde att ta fram måttbandet och mäta....så jag ska göra det sen.
Puss och kram alla!!!

Jag vill ha fortfarande SÖTT!!!


Nya kompisar till kaffet!!

För några veckor sen har jag upptäckt nya vänner på morgonen, så jag har hängt upp lite mat till de på altanen. Och dem kommer!!! Så söta och underhållande. Förra sommaren/hösten var inte den enda fågel som vågade flyga in på området det var så stimmigt med bygget. Men nu är dem här...jag ska nog skaffa en fågelholk med!!!!
Min favoritfågelholk!!!!!! Måste skaffa en!!!


Se hit! Gör som jag!!

Jag vet att nu kommer en liten moralsnack, men som en inbiten Pitbull med Sjuksköterska som yrke rinnande i mina ådror, vill jag bara uppmärksamma dagens stora problem. Nämligen medicinerna som spolas ner i toaletten, slängs i soporna och med den orsakar föroreningar i naturen som i sin tur orsakar resistenta bakterier. Ja, jag vet att det tar tid att pilla ut tabletterna, men herregud.....det finns väl någon hjärntvättad serie som alla tittar på och då kan man pilla in de i en påse. Jobbar du inom vården så kan du till och med lägga ut bilden på påsen på FB och ha en "Gissa tabletter" tävling.....Ha-ha det har jag gjort!!
Så nu har moralkärringen talat!!!
Puss och kram på ER!

Var rädd om naturen innan den tar oss!!!
Beröm och uppmuntran!!

Som ni vet (eller inte vet) så arbetstränar jag  tre timmar varje dag på jobbet. Jag är lite förvirrad, eftersom jag kan inte ha en egen grupp för så få timmar och så klart hela avdelningen är fullt av studenter och de måste  öva. Men idag hade jag turen att handleda en student och då funderar man. Varför har människor så svårt att ta emot beröm eller för den delen ge beröm. Jag älskar att ha studenter och jag tycker det är jätteviktigt att uppmuntra, ge en klapp på axeln, en leende, några positiva ord, reflektera, och berömma!! Men det är så förb....svårt för människor att uppskatta själva att ge lite beröm, klappa sig själv på axeln och viska -" Jag har varit skitduktig, jag fixade det, och jag är så jävla bra idag!" Svårt det är. Det skulle va obligatorisk från fördelen att utveckla en form av självberöm och att man ska kunna uppskatta sig själv! Tänk vad vi skulle kunna komma längre!!

När sa du sist de orden för någon eller för dig själv??


Toarullar!!

Jag funderade på en sak! Varför är det ALLTID jag som byter toarullar?? Körde en experiment i en vecka och kollade min kära familj hur de sköter sig. Det blev som jag förväntade mig. Jag fick byta, eller skrika sittandes på toa efter toapapper. Blir man trött eller?? Undrar om jag ska utse en tävling med fina priser här i huset så kanske reagerar min söta familj. Eller gömma undan pappret och ha med mig varje gång in på toa så får vi se vad de tycker om det?? Jag ska fundera.....Eller kanske har vi en toamonster......


Toamonster??Eller kanske lösningen ser ut så??

Bara en kram!!

Vill uppmuntra alla att KRAMAS!!! Dagen blir mycket roligare, man blir uppskattad och så klart att vi behöver värme i detta kylan!!!


Hissar och Dissar

Hissar: Mig Själv!!!! Att jag har inte brutit ihop idag och blev galen efter allt MÅSTE!!!!Dissar: Att vi blir aldrig färdiga.....Vill bara sitta på en öde ö och bara vara!!!En effektiv och hopplös dag!!

Som sagt var det dags att rensa. Var inte lätt med tre samlare. Men jag är överlycklig. Vi har rensat tjejernas garderober så nu blir vi fattiga!!! De har vuxit otroligt under åren(som tur det). Och så har vi rensat, rensat och varit förtvivlad över vad mycket skit vi har samlat på oss under åren. För min del skulle vi kunna  har slängt allt, men min man är en hopplös samlare. Det ska gå genom varenda kartong och vända varenda små sak.  Som tur det finns Tradera. Efter noggrann övervägning insåg vi att på Tradera kan man sälja allt!! Så vi har fotat lite på eftermiddagen och försöker klura ut hur man säljer. Annars ryker de till tippen. Jag tycker personligen att det är befriande att slänga saker som man har samlat på sig. Man väger liksom mindre i själen. Känns att varje sak äger en på något sätt så man blir friare att bli av med de efter en tid. Fattar ni inte?? Inte jag heller-bara försökte va lite djup:)

Så nu sitter jag på soffan, är helt slut i kroppen, kvällsmaten blev bränd, mannen är irriterad för att jag vill slänga allt, ungarna är sura för att de har fått kompisförbud imorgon(de var försenade hem) och jag har en helt hög med tvätt!!! Är det någon som vill byta??


Kaoset!! Det enda som jag har svårt för att slänga det är böcker....         Och det finns ännu mer!!!

Ett gäng samlare=min söta familj.....

Det är en skön morgon. Utvilad, solen skiner och......fa faaaaan. Jag kom på att vi har garderobsrensning och garage rensning på listan idag. Eftersom jag bor ihop med ett gäng samlare så är det lika bra att jag tar Valium, Sobril, och så klart massor med kaffe för att orka. Jag vet inte varför ska man spara ALLT. jag tycker det är bara befriande att slänga saker som man verkligen inte behöver. Och NEJ!!! Jag tycker inte tänka så att det kan va bra att ha någon gång......för det gör det inte. Man glömmer vart man har ställt de, eller så passar det inte längre in där man har tänkt sig. Så glada folk rensa, rensa, rensa.......


Hissar och Dissar

Hissar: Alla snälla vänner, bröder och kära svärfar som ha hjälpt till med flytten idag. Ett stort tack Gillis, Lasse, Kenneth, Toffi, David, Sara, och Alex!!!Dissar: Alla människor som lovar att hjälpa till och sen bangar de.....så jävla trött på folk som tar allt för givet och skiter i att hjälpa.  Men nu blir det andra bullar här med....

. Grrrrrrrrrrrrrr......

Garage=Loppis=seg eftermidag!!

Jag är inte på G idag. Vet inte om det är för att idag har vi äntligen hämtat alla våra saker som vi har lagt i kartonger osv tills garaget är uppe. Jag tycker inte att man ska hänga ut personer på en blogg så jag drar inte hela historien här. Dem som vet vet....Men för mig var dagen en avslut på en episod i mitt liv. Jag är både tacksam att våra saker är hemma men en del av mig sörjer också. Jag har förlorat någon som betydde en hel del för mig. Men han tänkte tydligen inte likadant.
Som sagt, det var saker som man har inte sett på snart två år. Mycket bilder och många minne. Att jag är snuvig gör inte saken bättre så jag har absolut ingen kraft idag. Garagen ser ut som en mindre loppis, och jag fick huvudvärk bara att se på alla grejer där inne. Phuu.... Men för att det ska va något positivt!! Mina älsklingsstövlar har kommit hem!!!

Min  Eftermidagsfika.....


Loppis....
Mina älsklingar är hemma!!!
Är man trött eller!!! Ebba tog bilden....Vilken kväll!!

Då var det tjejkväll. Pizza och thaimat blev det på avhämtning och jag slängde ihop en varm kycklingsallad till mig. Vågade inte utmana ödet att smaka pizzan. Efter 5 minuter vid matbordet tänkte jag , vilken tur att ingen filmar oss. Det var mycket skratt, fniss, och galen tjejhumor om livet, sex, våra mammakroppar, killar, och lite jobb. Det var lite synd om Sara och Lena då det var fyra stycken vårdarbetare som hade lite sjuk humor vid matbordet. Arbetsskada. Kvällen rullade på och det var premiär för min efterrätt. Blääää säger jag bara. Jag tog två teskedar så det räckte!! Men jag har försökt!!! Alla andra smaskade i sig, så det var klart uppskattad!!!
Kvällen var underbart och jag är så tacksam att jag har de vännerna!! De har hört  mycket om varandra via mig, men det var första gången alla kunde träffas. Det var en succé.  En galen gäng som kan göra stan rätt osäker det kan jag garantera. Det var en laddning för själen och en en gång förstår man hur mycket vänner betyder. Och här lägger jag tyngden på orden vänner. Inte kompisar...riktiga vänner. De har sett mig uppe, nere, de kan läsa mig och nästan se på mig om något inte stämmer. Man kan ringa när som helst och jag vet var jag har de! Tack tjejer!!

Nu lite bilder!! Efter maten djupa diskussioner:)Mörk chokladkaka med kaffe och  mintsmak, vaniljglass och grädde....mmmm tyckte alla utom jag!!Galenpannor:)


Jobb, kaffe och tjejkväll.

Fast jag inte sov så mycket har jag släpat upp mig och åkt till jobbet. Men herregud!! Jag fick ta på mig vinterjackan och skrapa bilen. Så jä...kallt!! På jobbet har vi en skön stämning med lagom jobb och alla går liksom i en rosa moln och bara njuter. Det är oftast inte så på vårt avdelning. Äntligen har man så mycket så att man gråter blod eller har väldigt lite att göra. Aldrig lagom. Men efter en tuff period med överbeläggning och väldigt sjuka patienter så välkomnar man en liten andningspaus.

Efter jobbet har jag sprungit bort  och nosat på Freja. Men Guuuud va bebisar luktar gott!! Hon är såå söt. Och pytteliten!  Mina äggstockar skrek av längtan att få en liten bebis. men jag känner att jag har gjort mitt:)

Sen kaffe och söta Suz med mycket skratt då hon har en galen kattunge som plockar plastpåsar ur kökslådor....helt galen. En del djupa tankar blev det, med kattens underhållning i första hand.

Nu är jag hemma och bara är. Googlar runt för att hitta något efterrätt till kvällens tjejkväll vi ska ha hemma hos mig. Eftersom jag har levt utan socker i fyra dag, vill jag inte vräka i mig sötsaker igen för då är det kört. Alla som känner mig vet att jag HATAR mörkchoklad, så valet var enkel för ikväll för att motstå frestelsen. GI-chokladkaka utan mjöl med mörk choklad och kaffe i. Blääää. Men mina goa vänner älskar mörkchoklad så det blir säkert uppskattad:)

Ha en underbar fredag och Ha det gott igelkott!!:)

Hissar och Dissar

Hissar: Mitt tålamod idag och igår!! Handla med två små PMS brudar är inte lätt!!

Tålamod!!!!Dissar: Mina sömnlösa nätter, och tandläkarkostnaderna......


Som man bäddar får man ligga...

Jag måste bara diskutera den otroliga som har hänt i Chile. Ja, alla vet att gruvarbetarna är uppe och jag har allt respekt för arbetarna och anhöriga. Men nu kommer kruxet. jag skrattade högt när det visade sig att en av mannens både fru och älskarinna vakade över ytan och väntade på älskade mannen. Vilken kaos.....tänk sitta nere och grubbla över-Hur ska jag kunna förklara mig ur det? Snackar om ångest.....
Men som man säger "Som man bäddar får man ligga"
Eller...Den man bäddar får man liggamed:)


Lillhönan och mammadag

Efter skräckbesöken hos tandläkaren där jag fick domen och kostnadsförslaget (som gjorde mig mållös) var det lilla hönans tur att tillbringa eftermiddagen med mamma och lite shopping. Hon är lika galen i skor som jag och förstår INTE att hon är bara 10. Klart att hon tittade på skor med klackar som var så¨höga så jag fick hjärnblödning. Kläder älskar hon med(vem gör inte det) och är lika galen på att hitta på galenskap som jag. Än så länge är hon bara min inte som storasyster som börjar bli en liten dam.
Vi har fikat(nej..jag tog bara kaffe) och shoppat. Efter hennes utbrott i skoaffären var det tur att vi hittade i en annan en sånt skor som hon ville ha och jag godkände!! Nöjd blev hon till slut och jag andades ut.
Nu är det bara garderobsrensning som är kvar....men......jag måste ladda för konflikter och först och främst jag måste sova en hel natt!!
Har hämtat ut mina nya sömntabletter så vi får se inatt!! Håll tummarna!!!

Dagens shopping (inget för mig)Och en glad liten höna:)

Tandläkarskräck!!

Nu har jag lyckats bita i en plommon som SKULLE va kärnfritt, men var INTE. Två tänder gick av (så klart uppe och nere) så jag ska till tandläkare idag. Har dragit på den, men kan inte vänta längre. Ni som är "turistblattar" som jag, kanske kommer ihåg att tandvården var inte den snällaste i våra länder när man var barn. Därifrån min tandläkarskräck. Och så på köpet har min tandläkare som jag har gått till i senaste 23 åren, slutat och det gör mig ännu mer ångestfull. Hon visste precis att "inte röra utan bedövning" oavsett vad. Så nu ska jag göra mig i ordning och göra galen en tandläkare till med mina idéer.


Titta på den filmen så kan jag garantera att ni går alldrig till
tandläkare.....


Är faster Igen!!!

Nu har lilla Freja kommit!! Så jag är faster igen!!! Hon är precis som jag har drömt om. Mycket hår som är svart. Sååå glad! Äntligen en liten tös.Och så klart Storebror Max ska också få va med på fasters blogg.
Hissar och Dissar

Hissar: Akupunkturen!! Tror stenhårt på den behandlingen....

Dissar: "17-åring våldtog och hotade kvinna med samurajsvärd" "-tryckte ett samurajsvärd mot den 47-årig kvinnans hals och våldtog henne i flera timmar"
Vart är vi på väg?????

Tredje dan utan socker

Vill jag bara meddela och få en klapp på axeln att jag rörde INTE morotskakan på jobbet idag!! Tog en banan istället.......Det är svårare än jag trodde. Nu har jag en viss förståelse för rökare som försöker sluta. Jag är också beroende och har abstinens!!!

Hej, Jag heter Erika och är Sockoholik!!!!
Akupunktur och storshopping..

Jag var en runda på jobbet idag för att va med på ett möte där vår sjukgymnast har berättat resultatet om en undersökningen som vi hade på avdelningen under vinter-vår. Nämligen hur påverkas patienternas smärta av att få öronakupunktur. Det visade sig att alla som fick behandlingen upplevde en stor minskning av smärta. Vi tyckte det var otrolig resultat då våra patienter har oftast stora smärtor som kräver höga doser narkotika som i sin tur ger andra biverkningar. Om man kan undvika höga doser analgetika genom att använda kroppens naturliga resurser skulle alla känna på det. Vi var övertygade att det är en behandling som har stor betydelse i framtiden.
Dagen fortsatte med en runda till stan med stora hönan. Hon har vuxit otroligt under denna året så ingenting passde till henne längre. Det blev en mamma-höna stund på stan. Jag/vi har sprungit från ena till den andra affären och hon har provat och provat. Jag upptäckte att nu är det nästan kört.....hon har börjar få en egen still, och jag kan tala om för er att det var inte på barnavdelningen vi har snurrat runt.
Med stolthet och en vis sorg har jag följt henne hela eftermiddagen och försökt påverka så mycket som hon tillät.
Det blev solklart för mig att hon har börjar växa upp och de stunderna när hon är bara min blir mindre och mindre. Jag blir också ledsen när jag tänker på min mamma som missar hennes utveckling och hennes första steg mot att bli en självständigt kvinna. Jag blir även ledsen att jag inte kan gå på stan längre med min mamma och shoppa, snacka om allt och inget och bara njuta.
Till slut var vi- mest hon nöjd och vi köpte det mesta som vi ville. Trötta var vi och jag kände mig som en apelsin som precis har blivit utpressad.  Och så har näsan börjat rinna...hoppas att jag håller mig frisk!!

Det blev lite vintrkläder....
Och en superglad höna.....tror ni att hon ska ha sina nya kläder imorgon??


Sexuallförbrytare på webben.

Dagen har börjat rätt kass. INGEN mjölk hemma till kaffet. Ja...efter att jag svor och pustade och genomkammade kylskåpet har jag plockat ut grädden. Blääää. Men så kom jag på att jag kan blanda ut den med vatten så får man något mjölkliknande.....det dög!!!

Och så den obligatoriska aftonbladet. Idag har jag uppmärksammat artikeln om en Profetissor vid namn Germanie Greer som vill ha en offentlig lista på alla våldtäktsman på nätet. Det är ingen hemlighet att många tycker att systemet i Sverige fungerar inte så som många önskar. Våldtäktsman får vård i en miljö med standard på mat, och sysselsättning som inte alla barnfamilj har i Sverige. Många får återfall och hjälp till offret är under allt kritik. Om jag håller med henne?? jag har funderat och funderat. Hur skulle jag vilja? Om jag skulle bli utsatt eller mina flickor? Skulle jag vilja veta i förväg innan de börjar dejta en kille om han har något i bagaget? Ja!! Det skulle jag. Jag tycker att det är alldeles för mycket fokus på våldtäktsmannens rehabilitering, rättigheter till permission osv, men offret då? Att en kvinna kan få men för hela livet? Var är hennes rättigheter här? 

Men så klart det finns nackdelar med. Vad händer med de som blir oskyldig anklagade av en tex arg ex?
Därför är det en viktig att man ska ha bevis och ett fällande dom innan man hänger ut personerna.
Och rehabilitering? Där har Landstinget en stor problem fram över. Som det är nu ser jag det som en förvarning med bevakning. Blir de bättre för det?? Kemisk kastrering kan man överväga,men då kommer säkert någon aktivist och tycker att de har lika rättigheter för ett fungerande sexliv efter rehabilitering. Men här skiter sig redan planerna. Rehabilitering!!Är vi hundra på det att den fungerar? Och under tiden`Vem ta hand om offret? Vem håller om henne när hon har mardrömmar, kan inte ha en intim relation med någon, lever med ångest, rädsla och skuldkänslor?? Alt detta tas inte upp i diskussioner idag. Det borde.

Det är svårt att veta vad är rätt och fel. Men en sak är säkert! Att kränka någon med våld är aldrig rätt.


Och så har vi nästa gruppen Pedofiler. Där har jag inte något mer att tillägga än att häng ut de på nätet och kastrera de. Är jag hård? Ja det är jag, men jag ser inte att de har några rättigheter för att behålla sina identitet dolda. Jag vet att man kan ge vård till de, men det är sällan lyckad. Vi låser in de(visa sitter inne ett helt liv) och ändå kommer återfallet när de kommer ut. Vart är barnens rättigheter då? Jag som jobbar inom vården har lärt mig att alla har lika rättigheter för att få vård och rehabilitering. Men i detta fallet var var barnens rättighet när hon/han blev förstörd för livet? Jag kan inte bortse från mina starka känslor i detta fallet och står för det. Vi ska va humanistiska inom vården, men det är svårt när man tänker på alla utsatta barnen. Det får en att bli arg, ledsen och få ens känslor som föräldrar krocka med våra yrkesroll där man alltid försöker se människan bakom sjukdomen. Men i detta fallet är det svårt.....

Hissar och Dissar

Dagens lista.

Hissar: Äntligen ska gruvarbetarna räddas i Chile!!! Hur de mår psykisk när de kommer upp är en annan fråga.

Dissar: Fotbollen ikväll. Vad faa.....är det som hände? Holland sopade banan med Sverige. Inte ens Zlatan räcker nu.......

Är övertygad att kakor är monster!!!!

Har fått ett nytt övertygelse. Kakor har ögon, de är läskiga och de viskar. Jag är ÖVERTYGAD!!! Varför skulle jag annars drömma om de och höra att de ropa på mig......konstig. Idag är det dag två i mitt "Pitbull GI" . Jag är på dåligt humör, och är smått desperat......har till och med sneglat på kakorna i skafferiet som jag inte ens gillar!!! Snacka om att jag har abstinens. Jag hoppas snart på vändning....annars säljer jag min själ igen..denna gången för något sött. Håll tummarna att jag inte ballar ur!!!

Tokiga kakmonster.

Vill va en GODISGRIS!!!!!


Försäkringskassa och tisdagsfika

Som jag nämnde innan var det möte med försäkringskassa angående hur mycket kan jag jobba och när kan jag gå tillbaka till arbetslivet med fullt styrka. Detta är ett nytt värld för mig. Har aldrig varit sjukskriven så länge som nu så jag vet ingenting om deras regler. För regler har de...massor. Tur att det var en kollega från jobbet som följde med som hade mer inblick i detta. När man vet inte själv hur mycket man orkar och när är tiden inne att börja jobba fullt ut, är det svårt att stå emot de och deras regler. Och saker blir inte bättre av det att jag är rastlös och vill göra/jobba mer än jag egentligen orkar med. Så det var skönt att hon fanns där och bromsade mig. Efter en timme har vi kommit överens, men det var inte lätt. Nu är jag nöjd med besluten, men det tog musten ur mig:( Jag undrar bara hur folk orkar kämpa emot och försöker att bli betrodd när de mår dåligt. För det är så man känner. Att de tror inte på att man mår dåligt. Att man tappar andan och kan inte andas när man stressar, att man sover inte på nätterna för hjärnan går på högvarv, att man tycker att det SUGER, att man blir påmind varje dag efter att man har tagit sina tabletter att man ska kämpa, försöka ändra sina beteende, försöka få omgivningen att förstå hur dåligt kan man bli av små grejer och försöka överleva att umgås med folk som har redan stoppat in än  i en kartong med texten-Deprimerad misslyckad-på. Jag har INTE valt detta. Jag har varit i ekorrhjulet i 37 år. Det är inte min svaghet som orsakat den utan min rastlöshet, mina höga krav, att vara till lags för alla, och aldrig säga nej till något. It`s a naff!!

Efter mötet träffade jag söta Helen som är en av Bulgarien gänget. Hon är ledig på tisdagar så det är nästan en vana nu att träffas, tjata och fika. (jag var stark och hoppade fikat, tog bara kaffe).
Tittade runt i affärerna med och hittade en supersöt kofta med höstens färger.

Jag och Helen i Bulgarien.

Den fina koftan. Att det kostade bara 150 kr gjorde saken ännu bättre:)

Och så har jag spanat in de stövlarna från Din Sko. Maskulint men ändå snygga och praktiska för höst/vinter. Drömmer jag om de så köper jag de. Jag brukar göra så. Om jag har drömt om de skorna som jag har lagt undan-så köper jag de. Riktigt skofreak:)

Vad tycker ni??

Morgonbön

Och Gud sa-"Ta en kopp kaffe, sluta gnälla och njut dagen"

Tänk om det skulle va så enkelt? Men idag ska jag följa hans ord-eller var det mina ord?
Jag tog min kaffe, efter att jag skrek när jag såg mig i spegeln. LUGGEN igen.....Sen ska jag på möte med försäkringskassan (helt ny värld för mig), banken sen, och jag tänker INTE gnälla.
Så GOD MORGON!!!! I`ll Be Back:)

Hissar och Dissar

Ni trodde att bara för att jag är trött så skiter jag i min hissa, dissa lista? Nepp!!

Hissa: Panodil!!! Jag hade huvudvärk hela dan så de små rackarna har räddat mig för stunden:)


Dissar: Min jäv...sockerberoende!! Känner mig som en missbrukare och på något sätt är jag det också. Har sååå jäv.....abstinens!!! Tur att det finns frukt......Skitsnack!! Jag vill HA CHOKLAD, GODIS, BULLE....nej?
En liten sockerbit då? Inte det heller?? Så synd om mig!!!! :(

Trött? Jag? Nehh...aldrig. Bara nu....Hej sötisar!! Ikväll orkar jag inte beklaga mig eller glädja mig över något. Har sovit 1 timme på 48 timmar så jag är helt slut. Så jag önskar er god natt och sköna drömmar!!!!

En trött Pitbull.....


Jag njuter den sista höstsolen-det gör kaninerna me:)


Chockvågen="Pitbull GI"

Då var det dags! Ny dag, nya vanor. Har startat idag mitt nya liv med att försöka undvika socker. Har vaknat efter en helvetes natt då jag inte sov mer än 1-2 timmar och gled in i badrummet för vägning. Ja....efter att jag vaknade upp av chocken, försökte jag blunda när jag öppnade kylskåpet. Jag är en smörgås tjej och nu var det tal om det att jag ska försöka undvika bröd också. Men jag ska köra med en "pitbull GI", alltså inte utesluta allt som GI säger utan försöka anpassa den på mitt livsstil. Jag tror att det blir lättare och mer hållbar. Nu är det eftermiddag och så klart fikadags!!! Kunde mörda för något sött till kaffet, men jag vet att efter några dagar blir det bättre. Och tills dess hoppas jag att mannen står ut med mig och att jag inte hamnar på psyket!! Jag har sagt att jag delar med er mina framgångar eller misslyckande, men vikten tiger jag om!!!! Jag har bestämt mig att inte väga mig för ofta utan en gång i veckan. Annars blir man bara fixerad av vad vågen visar..... 

Ha det gott igelkott!!!Gudd!!!.... Så kan man också göra:)

Ytligheterna -vart tog lagom vägen??

Eftersom jag har packat på mig några kilo och har bestämt mig att göra något åt det, uppmärksammas jag mer på artiklar  om vikt och metoder att gå ner i vikt.

Dagens ytligheter har jag hittat på webbwn och i tidningen Amelia. För ett tag sen har jag snurrat in mig på en ung tjejs blogg som heter Kissie. Säkert att några av er har hört talas om henne. Jag är mest schokkad av hur vriden hennes uppfattning av livet och hennes utseende är. Ni ska inte missförstå mig jag har inget emot plastikkirurgi (och jag står för det) så länge det görs för att få människorna mår bättre för sig själva och inte för någon annan. Men när utseendefixering går överdrift och detta sköts via en öppet blogg där hundratals unga tjejer (och ja.. kärringar med) ramlar in och läser den då tycker jag att man har en skyldighet att tänka genom vad man uppmuntrar de unga tjejerna till. För att korta av mitt bablande , handlade om det idag att hon har börjat banta och vad hon äter till lunch osv. (lägger in bilder på den). Jag blev mest ledsen.

Den andra ytlighet som jag läste idag var det i tidningen Amelia-som jag personligen älskar-där de har berättat om en omvänt skönhetsideal. I Mauretanien skickas flickor på läger för att äta upp sig och bli åtråvärda hustruer. Mannens status relateras till hur hans fru ser ut.  Fruarnas (de är sällan äldre än 12-14 år år när de gifts bort) utseende visar hur bra hennes man ta hand om henne och hur mycket pengar de har. Desto tjockare kvinnan desto rikare mannen är. Flickorna tvångsmatas och får utstå slag och tortyr, om de inte äter maten som läggs fram. I värsta fall får de äta upp maten som de har spytt upp. De äter genomsnitt 12-14 0000 kcal/dag och det kan bestå av massor med getmjölk oljiga maträtter, välling, och ibland muggar med rent djurfett i. Allt för att behaga mannen.

Det kallar jag ytligheter. När jag lärde mig svenska var det ett ord som ingen kunde översätta, eftersom det finns bara i svenska språket. Det orden var LAGOM. Vart tog den orden i världen vägen? Hur ska kan man kunna som mamma uppfostra flickor och för den delen killar med( det är bevisat att anorexi ökar bland killar) att njuta sina kroppar och att få ett hälsosamt inställning till mat? Svårt är det och lättare blir det inte. Världen är redan vriden som det är och bättre knappast blir.............


Kissie och hennes lunch....

En tidning i min smak!!!

Skogens guld!!

Mannen har varit och fiskat igår. I samband med att han har skrämt ihjäl fiskarna och tagit livet av några( familjens magar jublade) har han upptäckt en kantarellställe. Guuud! Vad längesen vi hittade något. Så idag var det rensning och förvällning. Och sen ska vi tillaga dem någon dag. Mums!!

Skogens guld!!Såå vacker och gott!!
Jonas visar till Ebba hur man rensar. Undrar bara hur länge hon tycker det är rolig:)


Detoxa från vardagen

Ofta stöter man på missnöje när man diskutera på jobbet eller bland bekantskapen om att man hinner inte med något på veckorna eller för den delen inte på helgerna heller.  Men om man tänker efter, är det inte så att det är vi som styr över detta? Vi jobbar, sliter, aktiviteter, middagar med kompisar, hundra barn som sover över, fredagsmys, resor, ja...listan kan göras långt!! Men vad tog lyxen med egen tid, egen uppskattning, och egen frihet vägen? Jag har börjat leva om. Jag har varit där, där många fortfarande är. Och se hur det blev. En dag var det stopp. Men så klart, det är nästan tabu att prata om det i dagens samhälle. Det är svagt att erkänna att man har gått in i väggen att hjärnan, hjärtat och hela existensen har lagt av. Det är tabu att visa sina känslor och be om hjälp. Man smyger med den och håller upp skenet. För vilken nytta? Är det någon som tackar för dig efter det? Nej, Ingen!!!! Jag har tänkt om och är på väg. Jag har valt att detoxa från vardagen och försöka få tillbaka stunderna som ger mig kraft,befrielse från alla måste och bekräftelse om att jag duger och att jag räcker som jag är. Jag njuter att dricka min kaffe på morgonen och titta på en liten fågel som sitter på altanen.  Jag försöker acceptera verkligheten som det är, försöker inte tiden styra mig(så klart det gör lite ) och det viktigaste är att jag försöker bli snäll mot mig själv. Ställ krav på alla i omgivningen för att de ska acceptera din egen tid. Om det är bara  kanske handla om en enkel besök på toaletten. Småbarnsföräldrar vet vad jag pratar om.....att barnen aldrig fattar att inte stå bakom dörren och diskutera eller slita i dörren för att ställa en fråga!! Ställ krav och uppskatta dig själv!! Låt vardagen och helgen flyta ihop, för det är så det borde va. Oavsett om det är mitt i veckan eller på helgen borde man uppskatta och njuta allt livet erbjuder. Vi-Jag är så dåliga på det. Vi kvinnor är speciellt dåliga på det!! Och sen gnäller vi och gör oss martyrer. Skärpning!!


Njut stunderna!!! Eller gör ett försök i alla fall med små steg i rätt riktning. Jag försöker och är på väg!!

IQ befriade människa-eller hur mycket kan man lägga ut på en blogg.

Jag bara undrar! Hur tänker vissa om sitt liv. Är det OK att blogga om och namnge personer som man är ovänner med? Kalla de hora och hota med att slå de om man träffar med den personen? Hur är människan funtad då? Hur länge ska man tåla den behandlingen?  Jag skulle aldrig acceptera att Han hänger ut mig med namn och hotar mig och att jag ska behöva tänka om vilken uteställe jag går för att slippa träffa han. Jag är sååååååå förbannad!!! Omogen människa som behöver verkligen någon som ta ner han på jorden.
Har han aldrig tänkt på det att personerna som han hotar och hänger ut har familj som INTE gillar vad han håller på med?? Jag bara säger gör mig INTE förbannad!!! Jag är snäll tills någon sårar mig eller min familj. Sen är det kört. Det är inte för inget jag har fått namnet Pitbull. Jag släpper inte.......
Så arg!!

Hissar och Dissar

Hissar: För dagens underbara soliga väder!!! Det var så skönt så att man kunde sitta ute på altanen sola och fika med bröderna och söta svägerskor. Nice!!!
Kaninerna fick sola också en runda.......ok kanske de var inte sååå glada i det;)

Dissar: Kissies Blogg. Hoppas att mina tjejer inte läser det så att de får en helt vriden uppfattning av verkligheten. Grrrrr.....

Gulyàs soppa och Bulgarien gäng....på 16 pers!!

Kvällen handlade om soppa, Bulgarien och massor med skratt. I somras har en "liten" gäng på 16 personer har bestämt sig att åka till Bulgarien. En vecka All Inklusive med sol och bad. Ja,... och jag nästan glömde..6 vuxna och 10 barn! Skratta inte!!! Det gick helt galet kanon. Ungarna trivdes, höll varandra sällskap, så man slapp tjurandet och syskonbråk, fri tillgång till glass och läsk, och så klart fri sprit för vuxna. Kan det bli bättre?? Resan var kanon och ikväll var det dags att träffa hos oss och kolla på alla bilder som blev tagna. Om någon har missat (det är svårt när ni läser mina inlägg) så kommer jag från Ungern men har bott i Sverige i 24 år så jag är väll en "turistblatte" nu. Jag lagar sällan ungersk mat, men ikväll blev det äkta ungersk Gulyás soppa med varma baguetter och vin. Sen glass med maränger, grädde och banan som efterrätt. Lägger upp några bilder från resan och kvällen. Njut!! Kramis-kramis

En glad tjejgäng!!Killarna ville va värre så klart!!Mannen i mitt liv och Jag.Glada barn-de är tillbaka nu i tonårstrottset:(De vuxna var lika glada.....många drinkar eller?

Och ikväll-Soppa och så klart Ungersk Chili till det.Så går det när man kliar sig i ögonen efter att man har pillat på paprikan.....
Glass till efterrätt....då kom gamarna utan tjat:)Spaning på bilderna.....


Nära döden upplevelse- nu ska jag ta tag i det!!!

God morgon alla glada!!
Jag vaknade med en lustig känsla i magen. Har drömt konstigt och känslan har suttit där långt in på förmiddagen. Jag hoppas att jag inte väckte grannarna idag av min skrik när jag besökte badrummet.
Jag tyckte att mina kläder sitter åt lite grann i sista tiden. Med att sitta åt lite menar jag att jag kan inte andas eller att jag skriker när jag går förbi spegeln i hallen. Eftersom jag precis har kommit så långt att jag håller mig över vattenytan så vikten var inte pryo 1. Som legitimerad SSK-gud va fint det lät:)-vet jag att tabletterna orsakar en viss viktuppgång. Men halooooo!! Detta? Så nu har jag bestämt mig att göra något åt saken och dela med er framgången eller misslyckandet!! Jag tränar redan, så det är inte det som är problemet. Det är söttsuget-besattheten!!! Så det är dags att börja med detoxering!! Så jag varnar alla!! Från och med måndag är jag en häxa, bitch, drake, PMS kärring, pitbull ja kalla det vad ni vill, bara ni inte retar mig!!! Galet? Kanske, men jag tror jag kommer må bättre!! Vet ej ännu vad är som är bäst men jag tror det blir en variant av GI.
Håll tummarna och bjud INTE på fika!!!!
Pussens!!!!Hissar och Dissar

Jag glömde det igår!!!
Men här kommer det!!

Hissar: Min underbara chef och mina arbetskamrater!!! De äger!!!!!! Heja Avd 19!!!!


Dissar: Min idiotiska idé att jag bryr mig alltid vad alla tycker om mig! Står inte ut med att folk får en
fel uppfattning av mig! Måste alltid förklara mig, istället  att fundera över om det spelar någon roll
vad de tycker......   

Vart tar Magin vägen?

Jag måste klaga! Fick hjärnblödning när jag var och handlade på City Gross. Julpyntet är redan på plats!!!!
Men haloooooo!!!!! De förstör Magin:(
Jag tycker att man ska inte få ställa fram julpynt innan 1/12.
Jag vill ha kvar Magin!!!
Jag vill ha Julkänslan i December och INTE i oktober!!!!!
Grrrrrrrr!!!!


Free your mind!!

Dagen har börjat med några sköna arbetstimmar och möte. Vi har diskuterat och jag har funderat ännu mer.... hur vi människor är funtade. Att varför är det så svårt att frigöra våra tankar från den "inlärda" reaktionen att stoppa folk i olika fack när vi tittar på de fast vi känner inte de. Varför är det så svårt att se bakom sjukdomen den människan som hon verkligen är!! Om man  ser en person i rullstol varför tänker man direkt att hon uppfattar ändå inget osv. Varför tror man att om en person kommer in i en kaffè och går/rör sig konstig, då tänker man- Jaha, han är full!! Mitt på dan. Och hur man står och skäms när den personen visar sig va helt nykter när han beställer och att troligen har han en muskelsjukdom som gör att han rör sig förhindrad. Det hände nämligen mig. Gud vad jag skämdes. Att jag som inte vill att folk ska stoppa in mig i en låda med texten "Utbränd,handskas varsamt" kan döma folk så simpelt, gör mig illamående. Vart är vi på väg?? Varför kan vi inte frigöra våra sinnen? Är vi så begränsade och trångsynta? Eller är det samhällets syn, uppfostran av våra barn och så klart kunskapen om sjukdomar som man måste  ändra på ? Jag vet inte, men en sak är säkert. Vi är trångsynta!!!!
Jag vet att vi är! Jag vet att jag är den! Men jag hoppas att jag är på väg att förbättra mig!!

Som sagt- FREE YOUR MIND!!!!!Hissar och Dissar

Hissar: Det låter kanske töntig men jag gillar Robinson. Och i år hissar jag för att deltagarna är mer tränade (ok inte alla men..) och inte bara smala, klena och manipulativa personer som skulle aldrig överleva på en öde ö. Och så tycker jag att Paulo Roberto är klockren som programledare.


Dissar: Dagens DN. "Brist på cancerläkare ökar väntan- Det finns för få patologer, de specialistläkare som ställer cancerdiagnoser utifrån vävnadsprover. Följderna blir att patienterna får vänta länge på besked."
Som jag ser det så landstinget och politikerna har fortfarande en stor bit att jobba med:(


Kvällsmat med Rosa Bandet

Ikväll var det helstekt fläskfile och pastasallad på Famyli Foods meny.
Men det bästa var det att när jag plockade fram fläskfilen så såg jag rosa bandets logga på förpackningen.
Så skönt att man vet att till och med med maten kan man hjälpa och påverka. Härligt!! Någon gång i framtiden behöver inte familjer sörja när någon går bort i cancer. Och så klart gott var det med!!


Glöm inte kärleken!! Det får jorden att snurra!!

Den härliga förpackningen!!:)


Och så den färdiga kreationen!! Mmmmmm....Smaklig Spis!!

Barnvangs morsor på joggingrunda.....

Jag börjar bli lite läskigt. Nu när jag är hemma och sjuk har man upptäckt den nya sporten här på Hovshaga. Småbarnsmorsor som joggar runt med sina barnvagnar i ösregnet!! Alltså, jag vill inte låta galen, men vad Faaa....är med folk idag?? I min tid (låter precis som mormor) så har man kunnat döda för detta vädret som innebar att man kan sova när barnen sover, inget måste (tvärtemot vid  kanonväder) och det behövde man. Är man så fixerad idag att komma i form, helst 3 dagar efter förlossningen, eller att att stressa sönder oss och hitta på massor med saker bara för att kunna skriva på fb eller någon annanstans? Snälla joggingmammor!! Njut den dåliga vädret och tagga ner!! Vila eller baka (ni kan lämna några bullar här) och skit i trenden med alla måste!!! Och framförallt om ni inte kan hålla er inne i detta "underbara" vädret, så välj en annan väg så jag slipper få ångest när jag tar min kaffe och kanelbulle:)  Och en sak till!! Det FINNS FAKTIST dåligt väder och det hjälper inte vilken jäv....kläder du har på dig!!!

Ha det gott igelkott!

En stressad Pitbullmamma med kanelbulle och kaffe:)
Säljer min själ för solen!!

God morgon alla glada!!

Vad ska man säga när man vaknar med huvudvärk, tittar ut genom fönstret och det är grått, regnig och blåsig.
Då säger man inget!! Man börjar samla in spargrisarna, letar upp manens hammare, sätter ögonbindel på grisarna (man vill inte titta i ögonen på de när man dödar de) och slå sönder de små grisarna. Sen upptäcker man att det var inte mycket i de stackarna. Då bestämmer man sig att sälja sin själ!!! För SOL!!! Efter hårda förhandlingar med ni vet vem, får man tillbakakastad sin själ med motiveringen " Jag är faaan ingen trollkarl att styra över vädret, skärp dig och ta en kopp kaffe".....Hmmmm.......var det så enkelt? OK. Då tar jag en kopp kaffe och försöker se tillvaron från det ljusa sidan dvs tänder ljus och är tacksam att det är ändå en dag då man behöver inte ha dålig samvete för att ligga på soffan kolla på film, ta några uppiggande Panodil och tycka synd om sig själv!


Då var det kaffe!                           En livrädd liten spargris!Hissar och Dissar

Hissar: Mina vänner!!! Ni vet vem ni är!! Jag har helre få men riktiga vänner än många ytliga.

Dissar: "Handikppad man vägrades semester" Aftonbladet 6-e oktober.
Läs och döm!!


God natt alla mina läsare!!! Sov gott, och ha det gott igelkott!!!Kännetecken för en sjuksköterska och en pitbullmamma......

Du jobbar troligen som sjuksköterska om:

1: Du tycker att en rejäl lunchrast när du hunnit ta en kopp kaffe och faktiskt hunnit dricka upp den innan det kallnat.

2: Din urinblåsa har en kapacitet som tre personer tillsammans.

3: Du går långa omvägar runt äldre och ligger nedpressad i sanden på stranden för att inte riskera utöva HLR på din semester.

4: Du har haft patient med flera tatueringar, och 50 piercingar som säger "Jag är stickrädd, kommer det göra ont?"

5: Din immunförsvar så välutvecklad att den har dödat getingar i din trädgård i flera tillfälle.


Du är en pitbullmamma om:

1: Du drar en lång moralsnack med alla ungarna-inklusive kompisarna- vid matbordet om alla barn som svälter när dem inte vill äta upp allt som DU har lagt upp på tallriken.

1: Du loggar in dig på data och visar olika bilder och diagram på landets BNP, visar ditt senaste lönelapp och husamorteringar till dina barn när de vill ha de senaste Conwers från butiken.

3: Din pedagogisk krigsförning består av "nu gör du det som jag säger"!

4: Du utformar olika annonser på Tradera varje vecka för att "skänka bort " dina barn:)

5: Och till slut så är du världens snällaste mamma men du skäller för mycket  så klart !!!!

The 12 ultimate gift!

The Gift off Work.                  The Gift off Money

The Gift off Friends                The Gift off Learning                                                                                              
The Gift off Problems             The Gift off Family

The Gift off Laughter              The Gift off Dreams                                                                                                                             
The Gifft off Giving                 The Gift off Gratitude

The Gift off a Day                   The Gift off Love

Hoppas att jag kan lära mina döttrar att uppskatta de!

Sjukstuga

Då vart det dags för mig också som för många i höstmörkret att tillbringa dagen nerbäddad på soffan. Hoppas det blir kortvarig:(

Min frukost!
Hissar och Dissar


Hissar:
alla hårt arbetande kvinnor/ män som jobbar inom vården!!!

Do you want to speak to the Docktor...
Or the NURSE  who actually know What´s going on?Dissar: Lönerna inom sjukvården!! Vi är värda mer!!!!


Det blir inte mycket över till spargrisen!!


Sköna arbetstimmar. fika och förkylning

Tisdagen började med att jag fick nästan hjärnblödning när jag såg att det var bara 5 grader ute på morgonen. Min första tanke var "Hoppas att kaninerna är inte döda" Jag kan liksom inte fatta att två bomullsbollar kan bo ute hela vintern. Efter noggrann undersökning av buren- det är så stoooor, så man hittar knappt de- såg jag att de mådde bra! Phu....jag andades ut och körde till jobbet. Ni kan se framför er dramat på morgonen om kaninerna skulle hittats döda.......På jobbet var en skön stämning och eftersom jag är ut över och alla ville ha min hjälp, föreslog jag att de hämtar en yxa och dela mig i 4-5 bitar så att jag kan va överallt. Det var lite blodig tyckte de, så jag försökte ta en sak i taget. Efter jobbet solade jag en runda. Ja, jag vet att det är inte nyttig, men ni har inte sett mig med mörk hår och likblek hud. Ingen vacker syn kan jag lova. Så jag solar en gång i veckan för att behålla Bulgarien bränna. Fika efteråt med söta Agge, Helen och världens goaste unge Oscar.
Sen var det stopp. Blev snuvig, trött och har ingen kraft kvar. Så jag intåg planläge på soffan och tycker synd om mig själv.....en liten stund.


Fikat hemma hos Agge.Kanske något jag ska satsa på??

Hissar och Dissar

Jag har bestämt att jag ska lägga in varje dag en hissa och dissa lista. Ni får gärna fylla på och kommentera!! Sov gott och ha det gott igelkott!!!

Hissar: Min man som köpte kanelbullarna och står ut med mig!Dissar:
Vänner-som man kan inte kalla vänner- som inte förstår mig!!!
De behöver inte jag!


Pitbullen kryper fram direkt!!!

Kanelbullens dag Mmmmmmm!!!

Det var kanelbullens dag om ni har missat det. Jag gjorde det , men så har jag en underbar man som har inte gjort det!!  4 gigantiska kanelbullar har anlänt i vårt hus för att glida ner i magen efter kvällsmaten.
Mmmmmm de var goda.....:)Bilbesiktning och kaniner

Japp!! Jag har glömt att vi hade bilbesiktning idag. Är man pantad eller? Kl 11 skulle jag var där men då gled jag snygg och obekymrad i korridoren på jobbet. Jag upptäckte det kl 12. Faannnnn!!!! Det resulterade att jag fick sitta i bilen och vänta i två timmar. Kul? Inte särskilt!! Men jag fick sällskap av två supersöta kaniner som Mona har lämnat till mig. Efter besiktningen har jag kört till djuraffären för att handla lite. Tror ni att jag blev fattig? Jag fattar inte vad många saker behöver två små kaniner!!! Men nu är det inhandlat och kaninerna sitter i buren efter att de har blivit smått terroriserade av tjejerna. Och jag kom på att
Jaaaaa!!! Jag är deras hjälte för några timmar!!! Dagen är räddad!!!! :)


Ebbas kanin Snövit. Så söööööt!!!!


Nellies kanin som har inte fått något namn ännu! Sötis!!!!!!


God morgon!!! Seg i pannan!!

Har vaknat med värsta huvudvärk och så seg som att någon har klubbat ner mig. Måste ta ett snack med Jonas:)
Ni som inte vet så arbetstränar jag på jobbet och kan komma och gå när jag vill eller rättare sagt hur jag orkar. Det är för att vänja mig för arbetsplatsen, och stressen. Förra veckan har jag varit där i tre timmar och det kändes efteråt att jag har sprungit maraton. Not Nice:(  Så jag hoppas att det kommer snart så att Pitbullen kan återvända med full styrka och kraft!! Så jag dricker upp mitt kaffe, skriker och svär en runda medan jag fixar luggen och glider till jobbet. Ha det gott mina vänner i höstblåset!!!!


Hoppas på den gamla glädje på jobbet snart! Woff

Söndag med pannacotta och bästisar!

Och då var det att uppdatera söndagen. Ni som är fortfarande ingår i "bäst förre datum gruppen" har säkert legat på soffan och försökt dränka er baksmälla med vatten och Panodill. Vi andra "gamlingar" har haft en mer lyckat söndag. Mannen har byggt garage och jag har städat. Vist är det spännande? Men vem fa.....vill läsa på ett blogg att jag har städat? Ingen. Så jag lägger upp lite bilder på min "fusk" pannacotta med smörstekt äpple blandat med kanel och socker, och bästisarna som var här på fika. Eftersom jag har glömt ta kort på de väljer jag en bild från deras födelsedagsfest. Sara är min bästis och hon så klart ingår i den gruppen av människor som förstår mig utan att jag behöver förklara mycket. Sällan hittar man såna pärlor eller hur??? Lasse-hennes man-är Jonas fiskekompis(om de får fisk annars är det mycket Gammeldansk) Nog om det, hoppas att ni har haft en skön söndag. Jag tänker fixa lite varma smörgåsar, försöka stå ut med att ungarna dödar varandra, ska förberedda två tradera annons för säkerhets skull om jag skulle få nog av de, och försöker slita min man från den andra datorn för att gosa lite på soffan. Omöjligt? Njaaa.....kanske men testa kan jag.  Ha det gott igelkott! :)

Ps:  Jag har kollat igen när jag sprang förbi spegeln i hallen.....bäst före datum har gått ut!!!
Skratta inte, du kommer också dit;)

Inte det bästa bilden men.....


Vist är de fiiiiiiina!!!

Den nya sommarstugan=kaninburen

Eftersom det väntas tillökning i familjen imorgon har vi fixat en utebur till kaninerna från blocket. Bilden var lite annorlunda än verkligheten. Guud, det är som en mindre sommarstuga. Ingen kan säga att jag inte är djurvän!! Men det blir en utmaning att hitta kaninerna under allt spån i detta enorma utrymme. Tjejerna har fixat och donat idag, så nu är den redo att ta emot de små liven imorgon. Den står bakom garaget än så länge men får flytta ut på gräsmattan sen.

Träff med galna systergänget!

Lördag kväll, och vad är det som passar bäst än ett träffa med tjejerna som jag har pluggat ihop till sjuksköterska. Vårt galna gäng har klarat av tre år av pluggande, blandat med familjeliv, festande och panikångest inför tentorna. Vi satt och pluggade på våra tentor, skrattat, fikat, ätit frukost, och delat med varandra vardagslivets små bekymmer. Fast det är svårt att få ihop våra träffar med de oregelbundna arbetstider, så är det alltid lika roligt när vi träffas. Ikväll var det Bio  filmen-Lyckan kärleken och meningen med livet, sen pizza och massor med skratt, allvar, och terapisnack. Vårt jobb innebär många utmaningar, stress, empati och att man är alltid uppmärksammar, känner av och känner med. Vi blir insläppta i människors liv, tragedi, och får ta hand dom både patienter och anhöriga. Man vet inte alltid hur man ska hantera deras smärta och ångest, men man hoppas att med sin närvaro, att man lyssnar, att man kramar om, och att man är bara där som en medmänniska gör att de kan känna att någon ser de och förstår de. Det är tuff att jobba under press och stressande miljö. Att våra löner är allt under kritik gör inte saken bättre. vad händer om jag är stressad och blandar fel medicin eller missar en symptom som kan leda till i värsta fall döden? Eller vad händer om en snickare slår in fel spik i en bräda. Man kan fundera över vad är det som är fel på systemet när man öppnar lönekuvertet. Jag hoppas på att en dag kommer en regering som förstår, och uppskattar värdet av vårt jobb.  Här kommer lite bilder från kvällen!!! :)Fasansfull verklighet!!

Hej på er och god morgon!! Sitter och dricker kaffe och är SKITFÖRBANNAD!!!!
Har som vanligt öppnat upp datorn och börjat läsa nyheterna. Aftonbladet ska jag snart lägga åt sidan, det känns att det är bara blaska. En söt vän(hej Camilla) via FB har öppnat mina ögon för en artikel.  DN  debatt- "EU och FN måste stoppa sexuella tortyren i Kongo". Mår illa av när jag läser artikeln och blir såååååå förbannad. Hur kan en hel värld stå och titta på utan att stoppa den fruktansvärda verkligheten. Jag vet att det finns redan militära och humanitära insatser, men det räcker inte. Den sorten av våld-allt våld i för sig- måste stoppas. Det är svårt hur mycket man får lägga sig i i andra länders oroligheter jag vet. Politik har alltid varit svårt och alla tippar runt på tå!!! Men kanske det är dags för alla att agera!!! Blev förbannad men samtidigt så tacksam för att jag och mina döttrar bor i ett land där kvinnorna har fri vilja, nästan jämnständiga -läs noga nästan(tänk på lönen) och att ingen som orsakar sånt tragedi i vårt liv. Ibland undrar man vad Gud hade i tankarna när han skapade människan(om han har gjort det-jag tvekar). Var det nödvändigt att ge till oss egenskaper som orsakar så mycket lidande? Hur kan en del av oss blir så ond!! Ledsen blir jag. Livet är orättvis och ibland skäms man att kalla sig Homo Sapiens som toppen av näringskedjan.........God morgon!!


En lyckad kväll!!

Ikväll var det då dags att lura Lena- Fröken Ullgren numera- ut på en middag och lite skön tjejsnack. Eftersom hon och Kenneth smet iväg till Turkiet och gifte sig så tyckte vi att vi kan bjuda ut henne på lite mat och umgås. Här kommer lite bilder från kvällen som blev lyckad!!!!


I sista sekunden. Klart att läppglansen ska på!!Och så klart stövlarna med 12 cm klacken. Ska man ut så ska de på!
Lena som blev "lite" överaskad!Efter några timmar!!! Den vanliga Cosmo!!!


Jag och söta bästisen Sara.


De tre musketörerna:)

De andra tre musketörerna:)

Hela gänget:)

Det var jag som körde!!!:)Tantvarning, Gördell, eller GI?

Dagens galen idé var att skaffa  mig en gördel. Så klart att jag som närma mig till 40 och är i mina "bästa" år ( om de är det bästa så hänger jag mig när jag är äldre) har jag egentligen fattat att jag är typ inte  25 och det är dags att införskaffa rejäla underkläder som lyfter, trycker in, döljer, och ja,  man kan säga att det gör allt nästan- utan att jag behöver lägga mig under kniven. Ni alla (i  min ålder) har fattat vad jag pratar om. Kärlekshandtag och taxöron!!!!
Så jag gled in på Lindex och började prova. Så långt har jag inte kommit i mina tankar innan att den som ska döljas, kan inte bara försvinna. Och det gör definitivt INTE. Resultatet blev att jag fick dubbla höfter och extra vingar på ryggen. Men hallooooo!!!  Så skulle inte va!!! Det kan jag stå ut med att inte andas men dubbel höft??? Så efter några provningar gav jag upp och kom fram till följande.

1. Har man en partner så har han ändå sett dig naken och det är definitivt HANS fel att det blev så. (någon måste få skiten för det)

2. Är man singel och i vår ålder så vet killarna också att man är inte 25, så de är klart nöjda över att träffa oss.

3. Är man singel så skiter man i det för de man spanar på är i samma ålder och alla är lite desperata (det skulle jag va).....

4. Man kan alltid släcka lampan!!

5. Man kan börja med GI och va som en bich i 2 veckor tills abstinensen försvinner efter sockret. (och då har man definitivt jagat bort alla kandidater)

Så jag ska glida runt, trycka in mig i mina jeans-dvs sluta andas, och
VA GLAD ATT JAG ÄR FRISK!!!!
Annons på Tradera!!!

Morgonen har börjat bra. Eftersom jag har sovit dålig, hade jag inte tålamodet på topp. Yngsta hönan ramlade ut i klänning och vita 3/4 taights för att glida till skolan.......i 5 grader!!!! Är ungen galen eller?? Efter icke pedagogisk krigsförning, dvs att jag sa att du byter om så det är så, har hon sprungit in som en åskmoln till sitt rum och slängde dörren. Det var då jag tänkte ut nästa annons på nätet.

Trotsig, men otrolig söt barn med "lite" förpubertets problem skänkes.
2 biobiljetter på köpet!!


Ja....vad säger man? Hon bytte om i alla fall, jag fick huvudvärk och tvingades att ta  två Panodill
God morgon!!!