Semester....en klassfråga.

Sommarlovet närmar sig och många familjer börjar planera sin semester. Kataloger ska släpas hem från resebyråer, bokningar görs på nätet och utlandssemester är en självklarhet i det Svenska hemmet. Eller???  Jag frågade mina barn om det är alla i klassen som åker på utlandssemester. Svaret var så självklart-Nej. Men hysterin består. Samhället är byggt på en familj med två inkomster, men ibland till och med där är det svårt att få ihop livet.....Och då har vi de ensamstående, arbetslösa, sjukskrivna, och lågavlönade som har ångest varje sommar för att kunna erbjuda något för sina barn!! DET är ett skam för det svenska välfärden. Att barn ska behöva känna press att ljuga om sina upplevelse för att "passa" in är deprimerande.
Iland undrar jag vart vi är på väg.....och hoppas på en bättre framtid där politikerna ser verkligheten, och ger möjlighet för alla barn oavsett bakgrund att kunna vara bara barn utan bekymmer och ångest inför ekonomin!!!


Och oavsett hur det går i framtiden så vet alla som har barn, att oavsett om vi åker utomlands eller inte så till slut slutar semester ändå så här:)

Kommentarer
Alex säger:

Bra skrivet!! Har du läst på aftonbladet.se? Där har de en artikelserie om barnfattigdom, verkligen läsvärt!! Kram på dig

2011-05-31 | 10:12:08
Johanna Roth säger:

Håller med.

Det är en press, och mycket jämförelser barn emellan - som vuxna emellan förmodligen...?



Man göra väldigt mysiga saker utan att åka iväg långt, gäller att suga på de små karamellerna!!!

Love you!

2011-06-02 | 11:10:56
Bloggadress: http://mammansdotter.blogg.se/
Suzan säger:

Så sant så å väldigt kloka tankar, vännen. Känner igen det du skriver om.Paniken å stressen över semestern. Det har blivit bättre i min själ men långt ifrån bra...love you fina du. Kram

2011-06-02 | 22:31:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback