Wham, Kalle och kvällen med kärlek:)

Då vaknade man på julaftonsmorgon och......det regnade:( När vi firar julafton hos svärföräldrarna (som vi gör vartannat år) brukar vi promenerar ut till de. Det tar ca 2 timmar, och vi "plockar" upp resterande av syskonen, kusiner och allas respektive på vägen dit. Vid varje stopp så tar vi en drink som värden bjuder på, och man är riktigt hungrig, glad och "rastad" inför matorgien.

Men i år röstades promenaden ner. Med tanke på vädret ville ingen bli dyngsur. Så efter att vi öppnade lite morgonpaket, slappade vi på soffan och tittade på Polarexpressen(underbart tecknad).
Och sakta men säkert vaknade till liv.

Och så klart vill man va lite snygg till kvällens ära så vi satte på julmusik och började göra oss i ordning.
Wham skrek i högtalarna, och jag flög tillbaka till 80-talet:) Underbart tid! Man var mitt i tonåren med inte så många bekymmer. Man var tokkär, fnittrade med tjejkompisarna och musiken gjorde oss galen. Och alla som är uppväxt i 80-talet kan intyga att musiken var helt banbrytande. Som tur gillar mina barn 80-tals musik, så "Last Christmas" spelades upprepande gånger.


Så bilen packades med julklappar och dagen kunde börja:)

Jag ska inte uttråka er om hur dagen/kvällen var eftersom traditionerna är inte så olik i en svenska familj. Så här kommer den lite kort.

 1. Vi åt så vi nästan sprack.
 2. Det mesta av vuxna somnade under Kalle.
 3. "Tomten" kom och delade ut julklapparna.
 4. Barnen slet upp paketerna och glädjen spred över deras ansikte.
 5. Kaffe och fika(dvs:Alladin, knäck, lussebullar, drömmar.osv)
 6. Kortspel
 7. Då backar vi om!!! Och maten kommer fram IGEN;)
 8. Tröttheten börjar visa sig. En del ligger utslagen på soffan, andra gänget skrattar oavbrutet för allt och ingenting under kortspelet.
 9. Köra hem och ramla i säng.
 10. Pussa barnen krama om kärleken,  lägga sig i sked och somna med ett leende på läpparna! Yess!!! Alla var glada och vi överlevde dagen!!!
 11. Och till slut tänker man på de som inte är med oss längre. Men hjärtat känner att de var närvarande hela kvällen och  vakade över oss♥

Snyggaste tomtem:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback