Måndag igen...

Men gud!! Veckorna går galet fort. Nu är vi här igen. Sverige kräks för det är måndag!!! Jag skulle må rätt ok för att jag var ledig, om jag inte skulle har förföljts av andra natten utan sömn som orsakade migrän. Så idag har jag tillbringat hela förmiddagen i planläge och försökte hitta en skön ställning då huvudet inte sprängs i bitar. Runt 13 tiden kändes att nu kan jag röra mig igen. Och då kom jag på ......vi har ingen fika IGEN!! Så jag bakade kanelbullar!! Jag måste bara va lite kaxig och säga att de blev jättegoda trotts att jag har aldrig bakat kanelbullar innan. Bra va??
Så nu har man fika i frysen igen. Mer än så har det inte hänt idag. Ja...så klart jag fick slåss med brevlådan för att kunna öppna den. Ni kan tänka er...snöstorm, pyjamasbyxor, foppatoflor som sjönk ner i snön, och jag som slåss med dörren till brevlådan. Jag tror att jag bjöd några grannar och byggarbetare på en rolig syn!!! Men till slut fick jag upp den! Dyngsur och genomfrysen, men brevlådan vann inte!!!!!!!

Resten av kvällen var det Bortskämda ungar från ettan, och så klart Paradise Hotell!! Vilken nivå på kulturkvällen:).....NOT!

Så idag var det inte mycket som jag kan roa er med. Sov gott vänner och håll tummarna för mig att jag kan sova inatt, och att mötet med FK går bra imorgon!!
Kramis-kramis!!!

Migrän hela örmidagen.....



Mina underbara bullar!!! Mummaaa:)



Bortskämda ungar.....kan inte sluta titta på programmet!!



Ja!!! Jag erkänner!! Jag är beroende!! Så mycket skitsnack här så
jag måste titta på eländet......






Första Advent.

Det har väl inte gått förbi för någon att det är första advent idag, och SNÖ i hela landet. Massor med snö!!! Underbart när man är inne, halt och kallt när man är ute. Idag var det en skön dag. Vi sov länge, åt frukost medan vi kollade på Harry Potter och så var vi och snurrade i affärerna för att köpa adventsstjärnor till tjejernas rum. Vi har en hel del julpynt eftersom föra året fick vi köpa en hel del nytt, då våra kartonger kom vi inte åt. Så i år kan vi klä två julgran. Vi ska ha en liten gran i tjejernas vardagsrum också, och det skulle bli en riktigt gran efter högljud protest av det stora hönan. Jag ville ha en plastgran där, men NEEJ! Bara riktigt gran på Jupitervägen.

Efter handlandet så var vi bjudna till Sara och Lasse på adventsfika. De har det som en lite tradition att ha öppet hus och bjuda in folk på fika. Sara har bakat underbara kakor och så klart varm glögg till. Trevligt sällskap hade man med, och stämningen var skönt!!Har så klart glömt att ta bilder!! Grrrrrr.....

Eftersom vädret slog om till snöstorm har vi röstat ner stan, åkte hem, åt upp resterna av pizzan och slappade på soffan. Skön dag!!!

Och så tänder vi första ljuset!!!



4 kartonger julsaker;)













Kvalitetstid med underbart musik och bästisen vid min sida....

Lördag. Vad är det som kan göra dagen bättre än att lyssna underbart musik med sin bästis som står ut med en och lyssnar när det behövs. Sara heter sötisen som kom in i mitt liv för snart 10 år sen. Och vart tror ni vi träffades? Ja så klart på dagis. Nejjjj... inte vi, men våra barn har börjat på samma dagis. De små liven har hittat varandra direkt och blev kära. Gustav har fått min Nellies hjärta. Båda två barnen var intresserade av naturen och småkryp och det sa bara klick. Så småningom så blev vi föräldrar vänner med och där sa också bara klick! Sen dess är det vi. Sara har stått ut med mina galna idéer, dagar när jag inte vill prata, träffas och vill vara i fred. Hon har stått jämte när jag grät och hon har peppat och pratat mig till rätta, när jag hade galna tankar. Hon finns,hon väntar på mig och det säger väl allt. Vi är egentligen rätt olika. Hon är blond, jag är mörk, hon är smal(hon säger säkert emot nu) och jag är liksom mer....lagom "fluffig", hon är lugn, jag är lite smått galen, och hon har liksom en snällhet som får folk att smälta. Jag är också snäll, men har en mer bitchig attityd.

Så idag var det kvalitets tid med musik, museum, och fika hos hennes söta mamma Birgitta.

För musiken stod en underbart vän och hennes bandmedlemmar. Johanna med sitt band som heter Väderlek!
Johanna lärde jag känna via jobbet och förra året sa det bara klick, när vi hade semester samtidigt och satt på stranden med våra barn. Att man kan jobba ihop ett år utan att upptäcka vilka underbart människor man har runt om kring sig, är ett bevis att vi har det stressigt. Men som sagt det klickade och sen dess är jag tacksam att jag har henne i mitt liv. Det var hon som gav mig namnet Pitbull med tanke på min temperament:)

Så jag och Sara njöt musiken, åt luciakatter och drack glögg. Sen tittade vi runt i museet där de hade julmarknad med massor av handarbetare. Otroligt duktiga!!!

Sen tog vi en liten besök hos Saras mamma. Det är så skönt att jag får krama henne och prata med henne. Eftersom jag har ingen mamma i livet är det skönt med kramar från Saras mamma. Och träffar man med henne så vet man direkt varifrån Sara har fått sin snällhet!!

Efter besöken var det dags att köra hem för att börja julpynta!

Så det var en underbart lördag med kvalitetstid!!!!

Väderlek!!



Jag och söta Sara





Lite julpynt!!



En stor tjej som bjuder på fredagsmat....

Fredag, och så klart är det mys. Men istället att laga Tacos som 90% av svenska folket gör på fredagar så var det stora hönan som skulle laga mat till oss. Hon har börjat i år med hemkunskap och sen dess är hon besatt av att testa alla maträtter som de lagar där. Så jag och Jonas kollade räkningarna, och slappade på soffan, medan Nellie fixade kvällsmaten och Ebba dukade bordet. Och jag tänkte .....Ja, så kan man också ha!!!

Maten blev stuvade potatis med grillade korv. Vi röstade bort isterbandet då är det inte familjens favorit.
Kanske i era öron är det inte det lyxigaste mat på en fredagskväll, men det blev det genom att vår dotter lagade maten själv med hela sitt hjärta och bjöd oss på det!!

Sen blev det godis, och Idol som en skön avslutning på en underbart Fredagskväll.

Potatisskallning kan va roligt också.......



Hon la upp maten medan vi väntar......              



En stolt kokerska!!!

Oväntad besök....

Nej det blev ingen Gevalia!! Fixat varm choklad med vispad grädde och till den hade söta Suz Budapestbakelse till.
En oväntad skönt besök idag då jag inte gör något så det var perfekt!!
Tack Suz!

Nu blev ni sugna va???



Vad passar bäst i kalt snöig blåsväder!! Så klart varm Oboy med vispad grädde på. Mummmaaaaaa!!!!


Vem har sagt att man behöver hus på vinter???

Då har snön kommit om ni har missat den. jag har aldrig bott i hus innan, så allt arbete runt om kring är en utmaning! Jag har målat, sågat, klippt gräs, planterat.....ja och nu kommer snön!!! Men en bra träning var det!

Innan. Vi var lite insnöade.......eller vad tycker ni?



Undrar om man ska plocka ner studsmattan.  Och cyklarna står stadigt!!



Efter 1,5 timmes jobb....




Böneutroparetävling.....

Alla som har varit i muslimska länder vet men i alla fall hör att det är bön 4 ggr per dag som hörs i gigantiska högtalarna. När man är turist tycker man att det är högljud, skrikande och så fattar man ingenting så man vet inte hur allvarligt är det.
Det var så för mig med tills jag zappade in mig på TV 1 i onsdags. Det var en program från UR, som handlade om en tävling i böneutrop som sker varje år i Istanbul, där tävlar man för att bli en böneutropare. Efter att jag har sett programmet insåg jag att det är på blodigaste allvar och en hedersuppdrag som många män lägger sin själ i det. De tävlande får sjunga upp (för mina öron låter det fortfarande ett skrik, ni får ursäkta) för en Moské fullt med män (inga kvinnor så klart) där sen bli en utvald att sjunga bönen.
Vill understryka att jag har mina egna åsikter om kvinnosynen i allmänhet i de länderna som jag inte tänker gå in på. Jag är endast fascinerad att det finns en tävling inom böneutrop.

En intressant program som jag kan rekommendera.
http://www.ur.se/TV/tv-tabla/?date=2010-11-24&type=long

Muslimska Bönetornet....

En morgon i Fam. Grips liv......

Jag-Jonas!! Din telefon ringer...Jonas din mobil!! Vad är klockan?

Jonas-Kvart i åtta!!  Faaannn!!!Jag glömde sätta klockan på ringning igår!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag- För helv......!!!!

Jonas studsar upp, jag springer för att väcka barnen.
Ebba ballar ur för att hon kommer för sent, jag försöker lugna henne, meden Nellie lullar runt och gnäller att hon minsann har sovmorgon. Jag ryter till-Inte nu längre!!! Du kommer också för sent om du inte skyndar sig.

Och mitt i allt står Nellies kompis i dörren, medan jag glider ut från badrummet endast i trosor..........
Ebba gnäller fortfarande, Jonas försöker dra på sig blåstället i ilfart(han var rätt snygg ändå) och jag försöker styra upp Nellie som pratar oavbrutet med sin kompis istället för att äta och klä på sig.

Så Jag hoppar in i mina pyjamasbyxor, jacka och stövlar och kör Ebba till skolan, med ett sista skrik genom dörren till Nellie-Spackla inte dig, och ta av sommarkläderna(hon har ett linne med något oversize t-shirt över) det är minus 6 grader för hel....!!! Har ingen aning vad hon har tagit på sig sen, om hon har ens bytt om!!!

När jag väl kom hem upptäcker jag att Ebbas termobyxor är kvar i tvättstugan! Faaaaaaaaaaan!
Ringer upp Nellie och försöker möta upp henne på väg till skola. Jag har liksom fortfarande pyjamas på mig, har inte kammat mig, inte gjort mig i ordning något så jag ville inte gå in till Ebbas klassrum för att lämna byxorna. Konstig..... Slänger mig in i bilen igen och kör till Nellies kompis. Hon är INTE där än. Jag ber kompisen ta byxorna, och kör hem. PÅ väg hem ser jag henne komma med kompisen. Ner med fönstret och skriker- Gav byxorna till Filippa!! Snabba dig du kommer försenad, och det gör dina kompisar med!!!!!

Så nu sitter jag på soffan ta min frukost och en kopp kaffe och försöker andas!!
Tack min söta man för den "underbara" sovmorgon som jag skulle ha nu när jag är ledig.
Och för er som läste det, hoppas ni har haft en bättre fredagsmorgon!!!

Kramis -kramis

30 dagars tema bloggande....

Har sett på lite olika bloggar jag brukar kika in på att det pågår ett ”30-dagars tema bloggande”.Tyckte att det verkade roligt att varje dag ha ett tema att hålla sig till och skriva om…Så det tänkte jag ta och haka på, men jag kommer så klart underhålla er med mina knasiga inlägg!!

Det blir ungefär som de där böckerna man hade i skolan förut, kanske finns nu också vad vet jag, men när jag gick i grundskolan så cirkulerade det ofta en sån där ”mina vänner bok” ( minns ni??? ) Där fick man fylla i och svara på frågor och skriva om sig själv på en hel sida ;-)

 

Hoppas att ni andra får också lite sug  att haka på. Ska börja 1/12.

Puss-pussss

 

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Min dag
Dag 06 – I min handväska
Dag 07 – Saknade pusselbitar
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – Vad är kärlek?
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Mina vänner
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Stolt som en tupp..nej som en höna!!!

Igår blev det knasig med tider. Först HLR och sen jobb som resulterade en hel arbetspass. Jag var nervös för det , men allt gick kanon. Först försökte vi få liv i våra övningsdockor, och uppfriska kunskapen om inblåsning och kompressionsteknik. Även att koppla en defibrillator och att vad ska man tänka på om man har en hjärtstopp. Många tror att det är bara att sätta igång med HLR. Och så klart det är det viktigaste, men under tiden någon kollega håller på med det ska man (-om man är flera-som vi är oftast på lasarettet), hämta HLR vagnen, starta defibrillatorn och placera den på patienten, ringa hjärtteamet, koppla syrgas, koppla sugen, sätta nål, koppla dropp, föra statistik på en lapp(hur snabbt alla momenterna utförda), möta upp hjärtteamet om det går, koppla upp datorn så att de kommer åt journalen...ja en massa saker att tänka på. Och det behövs övning för att allt ska klaffa och att alla ska kunna hitta sin plats. De ovannämnda är bara en bråkdel som vi övar på, eftersom man vet aldrig hur, var och när hjärtstoppen uppstår. Som tur har vi otroligt duktiga handledare som är trygga i sin kunskap, och får oss att tänka!!!

Efter HLR så var det bara att byta om och springa till avdelningen. Kvällen var en lagom blandning av allt. Jag hade turen att få en lugn grupp och det medförde att jag kunde hjälpa till en kollega med hennes patienter. I mitten av passet kändes det ett tag att huvudet håller på att gå på högvarv och att trådarna börja försvinna från mina händer. Tårarna började tränga fram i ögonen, men då kom söta Suz och peppade mig!! Det var guld värd! Jag tog djupa andetag, blundade en stund och sen fortsatte jag med medicindelning. Jag var på G igen!!!
Så jag var stolt som en HÖNA (inte som en tupp) efter kvällen, men har insett nu att börja jobba heltid kräver mer av mig!! Men jag suttar länge på den karamellen från igår!!!!!

Galenpannan är på G igen!!!!!!:)


5 saker TILL som du inte visste om mig.....

  1. Är en hopplös romantiker och drömmare och lipar på filmer som är sorgliga...
  2. Är besatt av Marabou choklad....
  3. Har ätit grodlår, komage, friterad hjärna, kokta njurar....ja man ska smaka maten när man är utomlands...
  4. Har dansat Samba på Växjös gator och nattklubbar en hel nyårsafton.....(vägrar lägga upp bilder)
  5. Kan offra en utekväll med tjejer för att spela PS med kompisar!!

God morgon!!!

God morgon alla glada. En natt som denna!! En dröm som förföljer mig hela tiden. Vet inte vad drömmen betyder men jag måste ta reda på det och bli kvitt med det för alltid för den får mig att må kass!! Har ni haft det så innan??

Ja...vintern har kommit. Snö och tyvärr blås. Men är man inne så det är vacker. Jag och lilla hönan är hemma och gör absolut ingenting! Jo...förlåt vi kollar på Buffy och vampyrerna...underhållande:)  Skönt.

Idag ska jag på HLR och jobba sen kväll. Blev lite tokig med tider så jag jobbar en hel pass. Hoppas att jag pallar. På andra sidan är det bra att se hur mycket jag pallar med om jag ska kunna börja jobba halvtid från och med nästa vecka.
Håll tummarna!!!

Och till slut har jag äntligen  hittat mina tofflor-alltså den ena. Stora hönan har använt de i somras och de var helt borta. Tills nu!!! För att jag VERKLIGEN behöver den nu-eller hur!!!

Så sötisar!! Ha en skön dag och jobbar ni inte gosa in er på soffan, tänd brasan, fixa varm choklad och några bullar. Njut!!

Kramis-kramis

Jaha....han mår rätt bra i korgen, eller??



Då har vintern kommit!!:)






Legaliserat Otrohet?

Körde bilen idag och lyssnade på radio. Först trodde jag att det var en skämt, men så gick jag in på nätet och så klart hittade jag sidan. Det var INTE skämt!!! Victoria Milan: Ny Dejtinsajt för otrogna....Trodde jag skulle smälla av.
Jag är rätt liberal av mig, men här kändes något fel......

Enligt undersökningar så har 50% av svenska folket var otrogen. Jag tänker inte dra moralsnack till någon. Det finns alltid en orsak varför man tror att "gräset är grönare på andra sidan".  Man ska aldrig döma förre man har lyssnat på båda sidor,..... Säger inte att det är OK, men ibland  kan man få höra berättelser som kan ev milda "straffet"....

Men min poäng här. Ska man försöka göra otroheten på denna sajten mer "rumsrent"?  Eller försöker man samla folk som har eller vill inte ha dåligt samvete? Vet inte.

Som jag har skrivit innan så tycker jag att så länge den andra partner accepterar den öppna sättet att hitta "kicket" så fine, jag har inget att säga emot. Många par vill ha extra partner i sovrummet och så klart denna sajten kommer underlätta för de med.

Men om sajten har kommit enbart för att få människor glömma den andra partner och skapa en  ny fri och radikalt 70-tal utan att behöva granska samvetet, så........ kanske lite överdrivet??

Jag tycker att när man har kommit fram själv vad är det som inte stämmer  och vad är det som får en att fundera och snegla på den andra"grönare sidan" (som blir säkert lika tråkigt när man har klippt gräset) då det är bättre kanske att fånga partnern och säga: - "Du! Jag har törtnat, jag behöver mer spänning!"
Sen får man se hur mycket man vill satsa för att rädda relationen.

God natt!!


Vem vill hänga så?








Du ska va en annorlunda mamma....

Telefonsamtal från dotter(den stora) som är hos kompisen....

Hon: -Mamma, ska du till discot nästa fredag för att hjälpa?

Jag:- Ja, så klart, det har jag sagt! Vill du inte det?

Hon:- Jo, men asså det är inte so roligt att du tittar på.... 

Jag:- (skämtsamt) Ha-ha, men är jag inte en cool mamma? Vi kan dansa "rumpdansen" (vi gnider rumporna mot varandra en grej jag och tjejerna sysslar med , när vi ballar ur).....

Hon:- Eller bröstdansen (man skakar på bubbisarna, också en intern grej i familjen) ha-ha-ha....Men om du kommer mamma vill jag att du tar på dig dina cola högklackade stövlar och inte sneakers!!

Jag:- Men ska jag stå i kassan eller i kaffèet i högklackad? Tror du inte att andra mammor har också sneakers och jeans på sig?

Hon:- Jo....kanske, men jag vill att du ska va snygg, och annorlunda!!!


Är hon inte underbart???





Då är men testpilot...



Ska va testpilot för Arla. Ska testa deras nya smaksatta grädde, blogga om det och ge betyg.
Så kolla efter bedömningen här på bloggen.
Puss och Kram

Undrar om jag får sparken för det.....

Jag har införskaffat mig en ny liten roligt grej till jobbet. Vet inte om arbetskamraterna kommer att reagera på den och chefen tvingar (tror inte,,hon är så snäll) att ta av den, men jag älskar den. Man måste piffa upp tillvaron på jobbet och humör är alltid ett sätt att få patienterna också att må bättre. Så hissa eller dissa!!


Imorgon ska detta pryda mina kläder på jobbet:)
Kramis-kramis






Söndagsfika

I söndags var mina bröder med respektive här på fika. Och så klart söta kusinerna Max och Freja.
En skön eftermiddag innan jag for till jobbet:)

Ebba och Freja



Nellie och Freja



Det var gosig att hålla en liten igen.....



Max gosade ner sig i Jonas liggfåtölj...



Hela gänget fikar på mina kakor:)



En nyfunnen feminism i mig?

God morgon. Söndag och det innebär, slapning,  TV-n är på hela dan, och fika med nära och kära. Och att vädret är såååå underbart  hjälper till för att samvetet inte ska spöka. Så snart fika med kära bröder och svägerskor och söta kusinerna Max och Freja. Sen ska jag jobba några timmar. En skön söndag att se fram emot.

Men för att komma till poängen. Tidningen Tara är en tidning för 40+, men jag tycker att det finns artiklar och kloka inspirationer som jag som är "ung och fräsch" kan ha nytta av. Men när jag bläddrade i den idag blev jag tokgalen.
Man fick tipps för några julklappar för olika plånböcker och så dök den "söta presenten" upp.

Ge bort en hushållstjänst=700kr och med texten under: "Älskling! Jag tar hand om disken i hela Januari! Klas "

Blir man arg eller? Är det inte så att man ska dela på hushållsarbetet? Varför ska vi KVINNOR ta det som en present att våra män kan tänka sig att diska en hel månad? Och varför är det män som ska GE bort det så generöst?
Att det kommer från en tidning med inriktning på kvinnor slog mig med häpnad. Jag blir så arg.  Vi ska VA GLADA OCH TACKSAMMA att få sååååå fint present från våra män!!
En samhälle som BORDE va jämställd kan fortfarande se kvinnan som är hushålets självklara städerska. Vist kollar man runt lite så det är så fortfarande i det mesta hushål. Det är tyvärr så att kvinnor drar det mesta av arbetet som knyter sig till hemmet. Är det inte dags att synen på den kvinnan ändras?

Jag vägrar bli en kvinna som ska va Glad Kåt och Tacksam!! Jag vill va en kvinna som vill leva med mannen på lika villkor, men kunna se mina begränsningar-och hans begränsningar (typ, jag kan inte byta däck på bilen) och dela upp arbetet efter den.

Jag vill hitta balansen utan att kallas "surfitta" eller "PMS-kärring", jag vill kunna säga till min man -"nej den delen får du ta"  utan att försöka ge mig på något som jag inte kan bara för att bevisa att "kvinnor kan".  Och vist  skulle jag kunna lära mig byta däck på bilen,men så länge jag trivs med att baka (så klart att min man kan också om man vill) och att Jonas byter däck, så länge vi hittar balansen i hemmet ska jag va nöjd.

Så jag vet inte om det är min lilla nyfunna feminism som protesterar , men jag blev sååååå ARG på tidningen som borde lyfta fram kvinnan och och inte ta för givet att kvinnor ska va glada för något man borde dela på!

Vill ha bara BALANS!!!!!





Stan på en lördag-galet

Lördag, barnfri, och ett behov att börja kolla runt efter julklappar och födelsedagspresenter. Det är inte bara julen som spökar utan även 4 st som fyller år precis vid jul. En av de är Ebba (lillhönan) som fyller år den 23/12. Ja....jag vet att vi kunde planera bättre, men hon skulle komma innan.....förts var hon lite lat, men sen hade hon bråttom och gjorde sin entré snabb som blixten(fick henne nästan i bilen). 
Så, ner till stan. Att snurra runt på en lördag kan va rolig, men även tröttsam. Mannen var inte lika entusiastisk, men har förstått rätt snabbt att jag vägrar fixa alla presenter själv som jag har gjort i alla år. Nu skulle han va med och svettas:)
Vi köpte några saker (eftersom barnen kan ramla in här och läsa, håller jag tyst om de) och satte oss för att fika. Varm chibatta med pepparsalami, tomat och ost och till det tog jag varm choklad med grädde och Jonas kaffe. Mumma!!!
Men det bästa är att kolla på alla människor som sätter sig, fikar, och har man tur hör man också vad de pratar om.
Kalla det att tjuvlyssna, men det är skitroligt!!!! Och jag kom på mig själv att jag dömer folk efter vad de beställer och hur de ser ut. Rätt knäppt eller? Tänk om någon skulle tänka om mig likadant. En mörkhårig brud med 15 kg övervikt, varm smörgås och en stor kopp kaffe choklad med grädde. Dvs-ingen viktväktare, blatte, och har ingen karaktär......haa-ha-ha. Och jag som inte vill döma folk efter utseendet.Vist.....
Men maten var god, och vi överlevde stan.
Nu ska vi slappa lite för att sen avnjuta en god middag hemma hos söta Suz.

Ha det gott igelkott!!!


På väg till stan.....Jonas har bråkat med rakhyveln.





Bad Hair Day, så man måste ha något på huvudet....se bilden innan:)


The moments of silence...

Barn. Livets små mirakel och glädje. Men de växer fort....för fort kan det kännas.  När de  kunde klättra upp på mammas och pappas säng med en glädjeskjut på morgonen för att gosa in sig en stund och babbla lite om allt och ingenting, de stunderna är förbi. Nu uppskattar man stunder när de glömmer bort för en stund att de ska va coola och kaxiga.
Idag var det så.

Stora hönan kom in på morgonen för att fråga om hon får starta upp sin data. Hon hade dataförbud en vecka för att hon ballade ut en aning!! När hon stod i dörren bad jag henne komma in och lägga sig hos oss. Det roligaste va att man såg på henne tvekan när hon funderade.....-Är jag  för cool för att gosa in mig?  Till slut vann barnet inom henne och kröp in till mig. Vi låg sked. Hon och jag, och njöt tystnaden och kroppskontakten. Jag kom ihåg när hon var en bebis och låg jämte mig och tittade med sina stora blåa ögon. Så liten och fridfullt. Och så nu, när hon är lika lång som jag, på väg ett bli en kvinna och med en temperament som kan överaska den mest tränade.....
Men för stunden njuter vi bara. Ligger skönt, det är tyst, och vi -mest jag, ta vara på stunden.

God morgon!!




Perspektiv på livet.....

Min kära pappa brukar säga till mig.-"Du kan inte rädda världen, fast du vill. Du behöver inte va en superkvinna"
Så länge jag kommer ihåg har jag alltid försökt va en person som försöker hjälpa, trösta, krama. Men på andra sidan kan jag va en kall och envis person när jag blir sårad. Men det som kan sammanfatta mig i ett litet nötskal.....att har jag inget att fundera över så skaffar jag något att grubbla över.
När man inte mår bra själv, får man en annan perspektiv för livet, och för andras sorg. Alla människor har sina egna problem, sina tragedier och just då, för den stunden det är den som uppfyller deras själ. Men när sorgen lägger sig , kan man bli mer öppet för andras tragedier och få en annan perspektiv på livet.
Idag bloggar människor i alla olika syfte, men för det mesta för att prata av sig. Har man börjat blogga så hittar man otroliga kompisar ute i världen med olika livsöde. Och det är DÅ man får en annan perspektiv på sitt eget liv.
Jag har förlorat min mamma på samma dag jag skulle gifta mig. Jag har inte hunnit fråga henne såååååå många saker och jag kommer aldrig kunna skratta med henne och krama henne. Livet var orättvis. Men Jag är FRISK. Jag kan minnas henne, kan se mina barn växa upp, kan krama de, jag kan luta min huvud på min mans bröst, ligga där och känna hans hjärta slå, medan den totala friheten finns runt om kring oss. Och vi är FRISKA!!!

Har läst så många bloggar......en som handlar om 26-åring som har bara några månader kvar att leva, mammor som kämpar för sina liv för att kunna se sina barn växa upp, och föräldrar som kämpar för ett barn som de VILL se växa upp!!
Då får manen helt annan perspektiv.

Många kan dra på sina axlar och tycka- Ja men jag kan inte bryr mig om allas problem!
Nej jag förväntar mig inte det heller. Men när vi dra på axlarna utan att det känns sorgligt inom oss, när vi inte känner att livet är orättvist, det är DÅ  vi  förlorar vårt mänskliga sida som gör oss den vi är.

Så.....ibland kan jag känna mig lite galen, annorlunda och lite utanför för att jag vill rädda världen, men varför inte?

Jag är vad jag är!!!


Uppdaterad Status

God kväll alla söta i det vackra vädret. Skojar inte...det är underbart när det snöar! Det blir så mycket ljusare och så luktar det vinter, jul och MYS!!! Har inte bloggat på två dagar så ni får en liten uppdaterad status kring mitt liv. Som jag har skrivit innan, tänkte jag att sluta med tabletterna och se vad som händer. SÅ KLART att jag fixade inte det. DET VET jag!!!! Men för att göra det mindre pinsamt över min "klokhet" så  kan jag erkänna att det tog två dagar så började jag igen. Utsättningssyndromen kom direkt(som om jag inte visste det innan) så jag började direkt och ringde läkaren för att få en tid.
Så jag var där igår och nu känner jag mig mycket mer lugnare. Jag ska trappa ner med tabletterna för att ev det är de som kan orsaka mina "maniska" perioder och mina humorsvängningar. Sen får jag träffa en spec. för att se vad det kan beror på att jag pendlar så upp och ner i humöret. Och innan alla mina manliga läsare skriker samtidigt PMS, så nej det är INTE det!!
Så  det är dagens läge. Jag är nöjd, och hoppas på en vändning nu!!!
Så kära läsare,  jag är tillbaka nu, så ni får stå ut med mina små galna idéer i mitt liv:)

Kramis-kramis

Är Glad igen!!!!


Bloggtorka...

Har fått bloggtorka. Många sätter maten i halsen nu, för de som känner mig vet att jag pratar hela tiden!!!! Men jag har verkligen ingen lust att blogga just nu. Min magkatarr har påmint mig i tre dagar nu att jag har en magsäck, dvs jag har helvetes ont! Det gör att hela jag dras ner och är inte på humör. Idag har jag legat på soffan kollat på film efter film och har bestämt att sluta med mina tabletter. Som vanligt tänker jag inte realistisk när det gäller mig (skulle ALDRIG rekommendera till mina patienter att sluta utan att trappa ner) men jag har fått nog av allt, så jag gör så som jag gör med allt i mitt liv. Allt eller inget. Vi får se vart det leder.....

Nu ska jag ta en Panodil och baka bondkakor.

Ha en skön kväll mina vänner!!

Hoppas på leendet snart.....




Sexstopp vid Jul:)

Fick alldeles nyss reda på att jag inte kan räkna med någon sex mellan jul och nyår. Det är tydligen männens "säkra period" för då står staken i fönstret, kulorna hänger i julgranen, skinkan är på bordet och pungen är tom!
Så tjejer nyttja tiden innan jul!!!!

God morgon:)


Lite inspiration......


Fars dag!

Idag är en dag som inte många länder firar. Här i Sverige så har man förstått det viktiga rollen papporna har och valt en speciellt dag för att fira honom. Min pappa eller som jag kallar honom "Apu" på ungerska eller farsan på svenska bor i Malmö så det blir inget farsdagsfika som många av er tillbringar söndagen med.

Har funderat länge vad jag ska ge till han som en liten uppskattning för att han är min pappa. Men vad ger man till någon som önskar sig aldrig något, bara att vi barnen ska må bra? Så jag har bestämt mig att jag ger till han en inlägg på min blogg!! Jag vet att man kan inte beskriva en person bara med ord, men jag ska försöka!!

Kära farsan! Tack för att du är min pappa och att du fortfarande tycker att jag är din lilla flicka! Världen skulle va annorlunda utan dig och jag är så glad att du finns!!

Du är.... smått galen, generös, ungdomlig, glad, kan va tjurig också, bra lyssnare, snäll, envis, klok, rolig, uthållig, är av den "gamla skolan" och en spontan person.

Du älskar kaffe, du röker (tyvärr), du gillar sötsaker, älskar fisk i alla former, ingen kan äta så starkt mat som du, när du svettas och slå på bordet så vet alla att paprikan ÄR starkt, du gillar inte nya maträtter, men du smakar det, du älskar gamla böcker, du älskar science-fiktion filmer, spelar play-station, är smått galen i nya elektroniska saker, älskar sommaren och semestern i Budapest, har tränat gymnastik när du var ung, har tränat i gym där du kunde slå unga killar på bröstlyft, du ÄLSKAR snabba bilar(kör en själv) och det som uttrycker dig mest att du kommer ALLTID va en ung person i sinnet!!!

Så kära farsan ha en jätteskön Fars Dag och du kommer få massor med kramar och pussar när vi träffas igen!!

Jag älskar dig!!!!




FARSAN!!



Jag och Farsan på mitt bröllop!


Tacos, godis och kastanjer...

Som jag skrev tidigare så har vi yrat runt i affärerna mesta av dagen. Efter att jag blev dissad i bilen så hade hela familjen "fri lek" dvs att Jonas satt vid datorn barnen satt vid datorn och jag satt vid datorn. Och DET VAR TYST!!!!!  Gnäll på det, men det var otroligt skönt!! Och alla valde det som just då gav lite ro.

Sen så klart kvällsmat. Tacos blev framröstad, och ingen demonstrerade. Under matlagningen så pratade jag med kära farsan en timme och det är ett  praktiskt exempel på att kvinnor kan göra flera saker samtidigt:)
Mannen har härmat ungarna och har fått en så kallad selektiv  hörseln dvs han hörde inte när jag ropade att vi ska laga maten. Så klart datorn surrade för högt:)

Sen slappande på soffan med godis och otroligt gooooooda kastanjer som gjordes i ugnen och serverades med smör och flingsalt. Jättegott!! Och till allt gott så har dinosaurier invaderat vardagsrummet. Jurasik Park är alltid en klassiker och kollar man filmerna vartannat år så kan de va riktigt underhållande:)

Så säg inte att barnfamiljer har tråkigt på en lördagskväl!!  Så god natt kära vänner och sov gott. Nati-nati:)


Gyllene regeln- Mätta barn=glad och nöjd familj:)




Tacos. Mmmmmmm






Nu när jag tittar på bilderna....är inte de rätt lika äggen frå Alien filmerna? Hmm......





Blev dissad...

Samtal i bilen efter att vi har snurrat i affärerna med 20000 andra som har fått för sig att Lördag är det bästa dagen att handla.....

Jag-Jag ska va med på Discot på fredag och hjälpa till som jag har lovat Nellie (stora hönan)

Nellie- Men mamma!! Det är bra att du hjälper till men det är inte roligt att du är med och kan titta på!!

Ebba (lilla hönan)-Nej! För då kan du se  vem Nellie pussas med!!

Jag-Men är det inte cool att mamma är med?

Båda två-NEJ!!!

Jaha då blev man dissad:)

Jag som trodde att jag var en cool morsa!!



Bloggdesign

Nu vet jag vad jag gör på eftermiddagen!! Hittat en kanonsida -ni rutinerade känner den sidan säkert-så jag ska leka lite med bloggen. Underbart!!! Det är ändå pissväder så....Jag som är verkligen ingen datornörd kan fixa olika saker med från den hemsidan!! Kanon!!!!
Ha det gott igelkott!!!

Sidan är:
www.designadinblogg.se


Idag blir det gummistövlar....

God morgon alla kompisar. Sov länge idag...det är LÖRDAG så man SKA ligga och njuta!! Idag blir det handlande på menyn. Kusinerna i USA ska också få lite presenter av Sverige tomten så vi (ja jag ska tvinga hela familjen) ut och leta upp presenter. Vi har avverkat nu frukost och kaffe, men hönorna har svårt att slita sig ifrån tv-n så jag får väl använda skön pedagogik, dvs skrika meningslöst för att de hör ändå vad vill de höra. Ja....livet leker.
Så glada sötisar, jag återkommer senare när vi har handlat färdig och vi har landat:)
Så på med gummistövlarna och ut i det underbara vädret!!!
God morgon!!!

Min sinnestillstånd....

Ny design....

Då har jag hittat kanonsidan Bloggdesign och fixat ett nytt utseende.
Vad tycker ni??  Kramis-kramis;)

Har en ny favvis....

God morgon alla glada!!! Fredag och för er många spec. yngre läsare är det fest!!! Eller?  Jag är inlåst fortfarande på grund av lilla hönan (undrar om hon bara inte vill till skolan) som är hemma fortfarande. Den stora är på skolan, och mannen är iväg och fiskar. Nu när man sitter med datorn på knät och lillhönan tittar på barnkanaler som jag har fått genomlida på morgnar har jag kommit fram att jag har en ny favvis. Han är söt (på ett litet annorlunda sätt) är snäll, men ibland otroligt trög. Allt går inte precis som han har tänkt sig och det kan orsaka knasiga situationer. Alltså han är rätt lik mig!! Kan ni gissa vem jag pratar om????
Ahh....jag lägger in ett bild på han!! God morgon och kram på er alla<3

Min ny Favvis....:)


Ha sex på nätet så får du bo gratis....

Jaha....en sak till som man kan lägga till listan "fantastiska" affärsidéer. En porrkung tänker öppna en femstjärnig hotell där man kan bo gratis i utbyte att man tillåter att bli filmad på natten när man har sex- dvs det är förutsättningar att man får bo där, att man har sex och att man tillåter att det läggs ut på nätet. Är man inte pryd så det är ett bra sätt att spara pengar på och bo skitsnyggt. Men på andra sidan...blir inte jag en porrskådis? Och om jag blir det, så måste jag väll få mycket bättre betalt än en natt på en hotell?
På andra sidan......i min ålder?? Vem bryr sig?
Ah! Hoppas att ni fattar att jag skojar. Men jag tror att många kommer att utnyttja möjligheten att resa runt och bo gratis. I dagens värld har sexualiteten förlorat intimiteten som innefattar bara två personer. Folk är mer öppna med sina sexualitet, och alla ni som läser det kan ni intyga att idag skämtar alla hur man har i sängen och avslöjar lite små intima detaljer som skoj. Så jag tror att många kommer utnyttja det, men det är inget för mig. Delar jag med mig vårt sexliv så ska det va på mina villkor och absolut inte för hela cybervärlden. Så lugnt!! Ingen pittbull som studsar i sängen på nätet:)

Jag tror det vanliga "Svensson" håller sig fortfarande till naturen för att få lite spänning i vardagarna:).....





5 saker du inte visste om mig:)

  1. Har tränat fäktning
  2. Har gått musikinriktad grundskola(finns i Ungern) då sjöng jag i kör
  3. Dricker ren mjölk ENDAST till pannkaka (mjölk i kaffe räknas inte)
  4. Jacket vid sidan av högra ögat är ett minne, då jag fick in kanten på en fyrkantig gunga så det nästan rök ögonen. Var 2 år...(ja..det var en barnvänlig kommunistisk Ungersk gunga)
  5. Är enda i syskonskalan på pappas sida(vi är 5 st där) som har blåa ögon....Dock att mamma hade bruna och pappa har gröna ögon......och det var inte postmannen:) (farmor och morfar hade blåa ögon)
Att jag är skogalen fick jag plocka bort ....då tydligen alla visste om det !!!

Nu är det er tur att dela med er!!!

Hej och ho!!!:)




Något för en äventyrare;)

  1. Gå till Google Mapps
  2. Klicka på vägbeskrivning
  3. Skriv New York som startplats
  4. Skriv Kina som slutplats
  5. Gå till nr 31 i vägbeskrivningen
Ha det göttt!!!


Drömmen som förföljer mig...

Har ni vaknat någon gång så att ni gråter så otäckt dröm ni var med om, och känslan sitter kvar hela dan? Det är så idag. Så fort att jag tänker på den så gör det ont i magen. Brrrr....otäck känsla.....Jag ska inte gå in på vad är det för dröm. Lite privat får man behålla trotts bloggande:)

Fy vad otäck den var!!!





Filmdag i mörket

Torsdag, mörkt, kalt, Men jag är INTE BITTER:)
Hemma igen med lilla hönan, eller rättare sagt fortfarande....något virus om tog över hennes mage så vi har tillbringat snart 2 veckor med illamående och magont. Och så klart massor med TV tittande. Och så är vi isolerade från omvärlden. Jag är såååååååå uttråkad. Att kolla på film hale dagarna, och städa har förlorat liksom sin charm. Jag har bakat ihjäl mig och snart har vi inga plats i frysen. Så nu är vi inne på andra filmen, jag har inte städat, har ont i skallen, och som räddning zappar jag runt på nätet. Motivation på noll och mina rutiga pyjamasbyxor har snart vuxit fast i min snygg (ha-ha) kropp. Som sagt jag är inte BITTER!!!
God dag mina kära läsare!! Hoppas ni har mer spännande att se fram emot!!
Kramis-kramis!!!

Kankse en runda till IKEA?? Ha-ha.....


Orkar inte.

Trött och sliten så ni får inget att läsa idag. Ja....jag vet att vill man bli en kändis bloggare så måste man lägga in 20 inlägg varje dag;) Jag pallar inte......Men ok. Jag kan dra det snabbt....
Jobb, hem, sjuk barn, tjurig PMS barn, trevlig matlagning med mannen, tjurig PMS barn, bonde söker fru, skrikig PMS barn, sovande barn, film,kaffe och kakor med mannen, planläge på soffan, bloggning, dusch, säng......Nu får ni ge er!!! Där slutar jag......lite hemlis får man behålla eller??;)


God natt!!!




Brända fingar.....besatthet eller uttråkad?

Jaha då har jag bakat igen.....VAB är inte sååå roligt när det är 4-e dagen på rad. Trotts en skön dag med Sagan om Ringen filmerna och lite läsning om HLR så var/är jag UTTRÅKAD!!! Så jag bakade. Vet inte om jag börjar bli besatt eller för spidad, men bakning blev det. Och som vanligt kan jag inte hålla mig till enkla saker.
Så det blev. Drömmar doppad i mjölkchoklad och några fick mörkchoklad med hallonsmak på. Några brända fingrar blev det, men jag hoppas att alla andra uppskattar det. Om inte annat så har vi fika nu så det räcker ett tag;)

Smaklig spis!!






HLR i mysstrumpor....

Idag var det hemma igen. Lilla hönan mådde illa igen så jag fick hämta henne och va hemma. Jag skulle va med på D-HLR (Defibrillerad Hjärt och Lungräddning) kursen idag, där vi går genom det nyaste inom HLR och spelar upp olika scenario där vi får starta en HLR, larma,hämta Defibrillatorn(därav förkortningen D-HLR), sätta igång det osv. För min del blev det hemma. Men för att jag ska känna mig nyttig så blev det läsning istället om det. Klart bättre än ingenting.
Jag tycker ALLA borde kunna i alla fal HLR. Tänk vad många liv vi kunde rädda om folk skulle veta hur man reagerar och handla snabbt. Alla företag borde utbilda sitt personal och ha folk som är även utbildad för att kunna hantera en  bärbar Defibrillator som man SKA ha på plats.
Så kära läsare fråga er chef om ni har inte haft utbildningen att varför han inte vill satsa på den. Man kan själv ligga där en dag! Det finns även gratis utbildning. Titta på nätet och gå på den!!

Ni kan även gå in på Svenska rådet för hjärt och lungräddnings hemsidan och läsa på:
http://www.hlr.nu/


En bärbar Defibrillator.




Och till sist men inte minst:) Jag i mysstrumpor som läser  handboken.....


Testpilot för Arla!!!

Har ni sett att Arla har lanserat två ny grädde smaksatt med choklad och jordgubbe?
Jag som har fått dilla på att baka tycker det är kanon!!! Vad tid man skulle kunna spara, få inspiration för massor med bakelse, småkakor som man kan "piffa till" med de smaksatta grädden. Och så ska man inte glömma alla goda fruktsallad som man kan ha grädden till!! Ja,,,,jag ska absolut inhandla de.

Gå in på deras hemsida och bli en testpilot!!!
http://smartsontestpilot.se/arla-smaksatt-vispgradde/bli-testpilot/


Ps: Och så gillar jag deras Kossa:)



Var inte rädd för våra olikheter!

Det snöar. Ja då kan vi  börja gräva ut vårt bil, ja vårt liv för att inte hamna i dvala. Men på andra sidan är det rätt underhållande. Alla står på garageuppfarten  skyfflar snö, beklagar vädret och faktiskt pratar med varandra. Varför har folk så svårt annars att prata med varandra? Vi sitter i vårt hus och bara ser om vårt. Varför kan vi inte umgås oftare och lära känna nytt folk? Svårt är det. Så kära läsare baka något gott, värm lite glögg eller varm choklad och bjud in grannarna. Lär känna nytt folk och gå inte i ide bara för att det är vinter!!!Öppna din dör för nya människor.....du kan bli förvånad vad livet kan bjuda på.....God morgon!!


Va inte rädd för våra olikheter......


Ung och bortskämd....

Ny Tv program på SVT 1. Jag trodde jag skulle smälla av under programmet. 19-24-åringar som har aldrig jobbat, lagat mat, städat tvättat kläder osv i sina liv. Föräldrarna gör precis allt och pumpar de med pengar. Enligt barnen så det är så ska det va. Och föräldrarna tycker att det är så det ska va. Jag undrar bara...vad händer den dag när föräldrarna är borta eller blir sjuka och kan inte slava för sina barn? Och varför fattar inte föräldrarna att de ger en  björntjänst för sina barn? Och det mest retande är? Ni kommer aldrig att gissa. Vad tror ni att programmet går ut på? De bor själva i ett hus och ska bevisa att de klarar sig själva(löjliga uppdrag och vardagssysslor) medan föräldrarna tittar på och rösta fram veckans "lataste". Och....här kommer det!!!! Den som vinner, alltså sist kvar får en Jorden runt resa som en belöning. JAG är såååååå förbannad! De som får redan allt! Ska man belöna beteendet som vanliga människor gör varje dag?? Att SVT kunde hoppa på en sånt program visar bara hur desperata de är. Men så klart jag sitter här och tittar på den och det finns flera som jag......Så ikväll är jag  arg!!!



Älskade prylar....

Vist håller ni med mig att man har vissa saker man älskar i sitt hus. Det kvittar om de är snygga, fula eller helt galna, men det är något som tilltalar en. Som jag skrev innan så gillar jag inte inredningsprogrammen där man dissar folks smak. Är inte det viktigaste att man själv trivs i det? Det är en själv som bestämmer hur man vill bo och vad är det för prylar som man vill ha framme. Smaken är som baken så det kan ingen inredningssnubbe dissa. Så här kommer mina......

IKEA lampan som jag har sneglat på i ett halv år innan hon fick flytta in....



Salt och pepparkvarnen som mannen min har hittat....



Den gamla stolen som står i hallen.....blev kär i den direkt, men det tog en vecka innan jag har bestämt mig att den får flytta hem till oss.....tills jag hittade platsen vart det ska stå.....



Väggtexten i hallen ovanför den gamla stolen......det var ett jobb med svett och tårar....



Kvinna och Man.....av bultar....



Så klart Babuskorna.....det finns flera i huset av de....




Mina porslinkorsamling....


Den gamla dörren som blev en sänggavel.....



Lamporna....IKEA, Loppis, från Thailand



Stenväggen bakom öppna spisen....underbart på kvällen när den är upplyst.



Och vasen som fick åka med från Thailand...när vi väl fick ner den i bagaget..


God morgon! Vacker höst!

God morgon alla glada där ute. Ja..jag vet att det är måndag och 98% av oss spy på den dag, men har man något annat val? Så va glad och njut morgonen. Det gör jag. Kaffe och en underbart solig höstmorgon.
Ha det gott på er alla!!




Världens snällaste man ....och Han är MIN!!!

Imorgon måste jag ringa till min läkare....jag tror nämligen att jag är feldiagnostiserad. Inte utbränd.....min sinnesstämning växlar mellan att vara nere och att va spidad. Så jag tror att jag har en biopolär sjukdom....på ren svenska är det Manodepressiv. Ja..jag är inte läkare(nästan) så vi får se.
Men anledningen att jag skriver är min man. Han är världens snällaste person man kan ha, dock att jag vill slå han med en gjutningspanna ibland (typ när han snarkar). Han står ut med mina dåliga dagar och stannar med mig.
Så en puss till min snygg (enligt mig) och snäll man!!!!





En galet par i 14år....


Svart kök och badrum...en utmaning...

Älskar min svarta kök och bardum, men det är tur att vi är inga småbarnsföräldrar längre. Har man svarta luckor med högglans och rostfria vitvaror, då så syns alla små fingeravtryck på de. Och så ska vi inte prata om allt damm som syns!! Jag som trodde att nybyggt hus är mindre dammiga. Gud, vad fel jag hade. Byggdamm som tar ca 2 år att få ut från huset, och bor man på ett byggområde så man kan va glad att man ser ut genom fönstret.
Så man har två valmöjlighet.
1-Blunda och skita i det.
2- Putsa när man inte står ut med det längre.
I mitt fall är det 2-an. Speciellt om solen är framme .....då syns allt! Så jag putsade i två timmar. Phuuu....
Men för att va kortfattat, underbart snygg, men inget som jag kan rekommendera för mina läsare med småbarn.
Så nu ska jag ta kaffe och pusta ut efter putsande. God eftermiddag!!

Men fiiiiint blev det!!



Som sagt svart är snyggt...men byggdammen är jobbig!!


Sacrifice?

Någonstans just nu, blir en sjuksköterska utskälld för att hon är sen med medicinen,
samtidigt som hon kniper med blåsan för att hon inte hade tid att kissa,
är utsvulten för att hon missade sin lunchrast,
saknar sin familj medan hon tar hand om Din.
Under denna minut som du läser detta.....
räddar sjuksköterskor liv runt...
om i världen!!!

Värdesätt människor som offra av sig själv för att ta hand om dig!!



Lite kunde Landstinget offra (i arbetstid)för att behålla personalen friska....eller hur?







Att lyckas med ett blogg

Saker som du behöver för att lyckas med ett blogg.

  1. Du måste va en fjortis.
  2. Du måste lägga ut bilder om dagens outfitt.
  3. Visa upp "vissa" kroppsdelar.
  4. Kritisera folk.
  5. Lägga in pinsamma videoblogg.
  6. Och så klart ha massor med tid att blogga.

Så underbart folk. Jag försöker, men kanske vill inte uppfylla de ovannämnda kraven.
Så jag nöjer mig med min lilla blogg och är tacksam för er läsare som har hittat hit:)

God morgon!! Kramis-kramis

Bondkakorna...blir jag bakgalen eller?.....

Jaha ,,,då var bondkakorna också klara. Jag ska bara nämna att det är första gången jag har bakat småkakor. Jag hade inte riktigt koll på hur mycket de växer......men andra plåten hade jag koll.....blev supergott!! Knaprigt och Mmmmmmm.....

De flöt liksom ihop.....men goda är de iaf.


Nu blev de bättre!!



Vackert och sorglig på samma gång.

Idag är det Alla Helgons dag. Många människor blir på nytt påmind att någon saknas att någon inte finns  längre. Jag är en av de. Min mamma ,som var också min bästa vän. Så vi åkte ut till Kyrkogården. Jag har gjort små pumpor där jag har skurit ut hjärtan så att vi kan lägga in värmeljus. När man kommer till kyrkogården ser man alla vackra ljus som lyser upp hela stället. Så vackert. Men så sorgligt också. Tystnad trotts att det var mycket folk som besökte graven och minneslunden. Har ni funderat på att vi är så tysta så fort vi kommer till en kyrkogård? Är det för att hedra de döda eller? Ibland tycker jag...... kan vi inte bara samlas vid mammas grav, fika och garva ,prata högt och bara va? Men man sänker rösten direkt när man kommer dit.....något händer......något säger inom oss-Det är en helig plats, hedra de döda! Och idag är en dag när jag vill hedrar alla som har gått bort men de också som har förlorat någon. Det är trotts det är vi som är kvar och har inget annat än minnen och saknaden!

Små pumporna.....första gången jag har gjort sånt.....



De blev superfina. Tyvärr så blev bilden upplyst av blixten så man ser inte
hur fint det blev......






Kanske jag ska sadla om?

Det med att baka....något har hänt med mig. Jag gillar att baka. Musiken på, ensam, diggande på musik, bara jag, mina tankar och kaoset i köket. Många av mina vänner säger att det är en någon sorts terapi för mig. Innan så har jag inte haft tid eller rättare sagt har inte tagit tid att baka. Jag var för enkelt för rastlös. En tjej som har snurrat på 200......Så idag blev det muffins igen...och så bondkakor(jag lägger upp bilder på den sen).  Så fikat var ordnat!!

Ok...alla blev inte perfekta....



Sen blev de bättre....




Hörselskadad tonåring Grrrrrr....

Fredagskvällen börjar bra!!! Ibland undrar om jag ska köra in en slang i ungens öra och tvätta den. Så arg man blir!!!Hon hör vad hon vill höra....Är det bara mina barn som har en selektiv hörselskada?? Man blir galen när det är femte gången man skriker -"gå och duscha!" Den stora hönan har varit och åkt pulka på backen och såg ut som kom och hjälp mig. Ja, ni läste rätt...åkt pulka på GRÄSET....blöt är det, så de glider väl bra på den, men det sura gamla blöta gräset luktar också!! Ja, snart ger jag upp! Om hon inte har PMS humör och bråkar med alla, då är hon döv.
Undrar vilket är bäst!!

Så pitbullmamman kommer snart fram dock andningsövningar, samtal med Gud om hur han har tänkt när han fixade tonåringarna och terapi!!
Så Fredagsmyset kan börja....NOT!!




Pitbull i gummistövlar


PÅ grund av det "underbara" vädret blev det gummistövlar till jobbet.....
Lite skitiga var de minsann.....




Jag ska bara...

Har fått Alfons Åberg syndromen....jag ska bara. Så svårt att avsluta saker utan att börja nytt....allt snurra för fort och jag har för mycket att göra-eller rättare sagt jag tror att jag har mycket att göra....svårt att prioritera!!
Men nu ska jag ta tag i det. Städa en runda , jobba några timmar och sen får vi se!
Så ut med Alfons in med effektivitet!! Huaaa...

Så Alfons ....Jag ska bara


Latmask eller räddare i nöden?

Först och främst Godmorgon alla glada. Som vanligt är vädret underbart...NOT och tack och lov barnen sover fortfarande. Och vad gör den moderna morsan?? Jo....hon bloggar,njuter sin kaffe och stirrar stenhårt bara på skärmen för att inte se förintelsen av huset. Så det är som vanligt. Igår som ni vet hade jag varit i tjänst här hemma med dvs torkat kräk, tröstat, och fixat medicin. Ja det är som på jobbet. Men som tur natten var lugnt och förhoppningsvis mår lillhönan bra idag. Men för att komma till poängen. Ni vet att vi kör med Family Food här. Men nu funderar jag på att börja med något som ICA kör med nämligen att handla via webben, och de kör ut varorna sen. Så man kan sitta i lugn och ro hemma på en söndag, planera vad man behöver för en vecka-mjölk, pålägg, bröd osv (inget för kvällsmaten det får vi via Famyli food)och sen kör de ut den på måndag kväll för 87 kr. Tycker ni inte att det skulle va skönt? Slippa upptäcka att mjölken är slut på morgonen, eller att vi har Gud förbjude ingen Yoggi hemma. Lathet? Vet inte. Men jag hatar att handla(mat) och kanske då blir mindre småhandlande. Vet inte....vad tycker ni?
Kramis-kramis:)

Latmask??


Nattuglan Pitbull:(

Jaha....då var man pigg igen. Men jag ska tvinga mig att sova!!!
Så god natt kära vänner, jag ska lägga mig nu och krama min snygga man:)

Ha-ha....kanske Ugglan har rätt!!!


Kapa av eländet??




Trött på mitt hår!! Kankse raka av?? Ska sova på saken!!
God natt;)


50-saker att göra innan jag dör!

Ta en kopp kaffe....lång läsning! puss

1-Fixa färdig min trädgård, med en badtunna, och "lustgård"
2-Besöka: Colosseum, Pyramiderna, Taj Mahal, Stora barriärrevet. Grand Canyon, Kinesiska muren, Lutande tornet i Pizza
3- Börja rida igen
4- Resa genom Asien min ryggsäck och jag
5- Bo i ett annat land
6- Lära mig vrakdykning
7- Besöka alla 7 kontinenter
8-Åka på safari i Afrika
9- Sova och älska under bar himmel på en strand en stjärnklar natt 
10- Besöka Disneyland med barnen
11- Åka med Orient expressen
12- Åka på en weekend till Prag
13- Tillbringa julafton på en strand
14-Simma med delfiner
15- Få barnen också att skaffa dykcert. och åka på en dykresa.
16- Åka till Australien
16- Ta ut en examen i specialutbildning
17-Göra den där tatueringen jag planerat
18- Göra en dokumentärfotoserie
19-Be om hjälp oftare
20- Fixa ursnygga nakenbilder på mig
21-Göra mig av med allt jag inte vill ha eller inte använder
22-Se en musikal på Broadway
23-Vara ute mer
24- Åka genom USA, från kust till kust
25- Springa på glödande kol
26-Köra på bana
27-Uppleva midnattssolen i norraste norr
28- Lära mig flyga flygplan
29-Tillbringa minst en sommardag på en filt i trädgården under ett träd tillsammans med en bunt böcker
30- Flyga helikopter
31-Fixa mina bröst
32- Lära mig byta däck på bilen
33- Besöka mina vänner oftare
34-Våga Rida på en elefant
35-Se norrsken
36-Börja Cykla till jobbet från där jag bor nu
37- Åka till Nya Zeeland
38-Lära mig Photoshop på riktigt
39-Odla Bonsai träd och kunna behålla den i liv.
40-Sluta bekymra mig över pengar
41-Åka till Moskva
42-Göra en släktforskning
43-Cykelsemestra med hela familjen på Bornholm
44-Hoppa Bungy jump
45- Säga ja till allt mina barn föreslår under ett dygn (så länge det inte skadar någon)
46-Inse mina begränsningar
47-Lära mig göra sushi hemma
48- Åka till Island på semester
49-Tågluffa/båtluffa
50- Börja acceptera mig som jag är:)



Tills döden inte skiljer oss åt!!!

6000 år gammal grav har de hittat arkeologerna.....
Man får många känslor och frågor när man tittar på bilden. Vad har hänt med de?
Dog de tillsammans eller var för sig och de blev begravda tillsammans??
Men en sak är säkert....Äkta kärlek!!!

Tills döden INTE skiljer oss åt!!!




Kräkstuga....

Då var det bara att plocka fram handspriten och hålla tummarna att ingen mer av familjen får det. Ja, jag pratar om kräksjuka. Lilla hönan och så klart jag har varit vaken halva natten. Jonas sov skitgott under tiden trotts att alla lampor var tända i huset , jag sprang med hinken och så vet ni ljudet av att någon kräks.....Ja, vad ska jag säga...MÄN!!
Tyckte synd om lilla hönan, blek som lakan och så ynklig. Så jag låter henne sova nu. Hoppas att det var bara inatt.
God morgon!!


Addams Family.

Kommer ni ihåg filmen Adams Family? Det var längesen jag skrattade så gott. Mina barn har inte sett filmen innan så ikväll har vi bestämt för att titta på den medan vi tog kaffe och fika. Det blev många skratt och barnen tyckte att det var en "tokig" Familj. Men på andra sidan vad är en tokig familj? Om jag tänker efter vårt familj så man kan inte säga att vi är helt "friska" heller. Så vad är galet och inte det är bara hur vi ser på saker och ting.
Så leta fram filmen och njut skrattet...Varmt rekommenderat!

Ps: glöm inte kaffet och fikat;)


Önskelistan...

De som känner mig vet att hos mig gäller ofta allt eller inget. Jag kan glida runt en hel dag i slappakläder, håret spretande åt alla hål, inget smink, och kan helt lugnt hämta posten, eller bara sitta ute och inte bry mig att flera får hjärtinfarkt. Men på andra sidan vill ja ha det så ska håret, sminket, kläderna ska va perfekta och så klart minst 12 cm klack på skorna. Så kortfattat...lite schizo.....
Så jag skrev till tomten....


Snälla tomte!!

Om jag tänker efter så var jag inte helt snäll i år, men kan inte jag få önska mig bara en sak? Titta på bilden snälla Tomte!!! Snälla.......
Puss och Kram Erika

Tror ni att han läser det?? Jag hoppas det.....har ändå försökt uppföra mig!! Att försöka måste räknas också!

Jag är kär!! En ånt vill jag ha!!! Visst ser overallen helskön och otroligt cool ut??


Inget dålig samvete här-INTE!!

Har suttit framför datorn och kollat på Stargate Atlantis serien. Hönorna i sina rum efter att de har mördat varandra,(och gav mig fruktansvärt huvudvärk) och det är tyst i huset. Den lilla kollar på tv och den stora är inne på datorn. Och NEJ, jag tänker inte få dåligt samvete för det. Idag blir det att bara vara. Det regnar , blåser, och är mörkt. Och med tanke på att man har haft kollektiv här i huset i veckan med alla kompisar så en dag med känslan att bara vara i vart sitt hål kan va rätt skönt!!
Så jag bryr mig inte om den duktiga ängel Erikas tjat som sitter på min axel för att få igång barnen och mig själv. Lyssnar på den lilla röda figuren på andra sidan och slappar vidare.....
Tack och hej!!




Född i fel årtionde-århundrade...

Har ni känt någonsin att ni är födda i fel tid?, Att ni önskar att va födda i för 600 år sen och leva som en riddare (jag skulle säkert va riddare och inte prinsessa, med min temperament) eller växa upp i 20-30 talet med glamourösa kläder, eller för den delen i det galna 60-70 talet med pulserande uteliv, musik som gjorde en galen och friheten som alla strävade efter? Jag brukar drömma om det. Men det högsta önskan skulle va att leva om några 100 eller säga 1000 år. Tänk vad människan kan uppnå med den tekniska utvecklingen som pågår just nu. Jag skulle ge vad som helst(ja, nästan) att kunna resa i rymden och besöka andra planeter, galaxer. Är jag galen? Ja kanske, men eftersom jag uppväxt med en pappa som är galen i sciencefiktion, har läst Asimovs böcker när jag var 13, kan Star-Wars  repliker utantill (hur nördigt är inte det?), och kollar på alla Alien filmer som finns, så det är inte så konstig att jag kan drömma bort mig i ett liv då rymdresor är lika vanliga som att ta en taxi. Galet? Kanske....Omöjligt? Ja för mig men jag tror att rymdresor kommer va vanliga i framtiden. Är jag är en liten nörd? Ja! Och jag står för det.
Så dröm bort er en stund och låt fantasin flöda!!
God morgon!


Jag skulle ha dött av att bära de kläderna..



Vem skulle har tackat nej för en sån bil.....          Det var tider då.....



Framtiden???? 



























Hissar och Dissar

Hissar: Höstlov. Skönt med sovmorgon, kravlösa dagar, att vi kan hitta på saker tillsamans och att vi bara glider:)

Dissar: Höstlov. Tjejerna dödar varandra titt som tätt, man ska tänka på mat till de mitt på dan, huset känns som en kollektiv av alla kompisar, och att man ska alltid ha koll på att ha något fika hemma när de små gamarna behöver lite påfyllning av socker.....


God natt!!!


Matsex

Har precis kollat på Jerry Springfield show på tv 400. Ja...jag vet att det är en kass program men vi har fastnat där. Man kollar alltid på program som man blir fascinerad av. Idag handlade om matsex. Personer som hade en fetisch dvs en lite udda begär. Nämligen att kleta ner sig med mat, rulla runt i mat. Och här vill jag påpeka att det handlar om inte bara lite vaniljsås, grädde, chokladsås som en "vanlig Svensson" använder för att piffa upp sexlivet med. Här var det allt möjligt. Smör, såser, grönsaker, fisk osv. Säkerhetsvakterna mådde illa av lukten av alt mat, och Jonas satt helt förstenad medan han upprepade -vad äckligt. Och Jag! Ja...jag tycker att så länge båda partner gillar vad man hittar på, inte blandar in livshotande våld, sker av fri vilja och inte utnyttjar barn, så varsågod gör vad du vill. Sex ska va fri och kravlös. Smaken är som baken! Men vist kan lite grädde, jordgubbar och chokladsås piffar upp vardagen?

Så smakligt måltid!!


Och vill du inte prova det så kan du leka med maten en liten stund!!!!!

Höstlov på stan...

Vad är det med tjejer och stan? Ingen som vet men när man ramlar in i den ena affären efter den andra så trycks en belöningsknapp in och vi mår så jäv....bra. Så var det idag. Vi bara gled in lite här och var, men till min stora besvikelse så har jag inte hittat mysoverallen som jag ville ha.....Sen för att hålla ungarnas och så klart våra (vi träffade Suz ,Hanna och Elin) blodsocker på ett jämt nivå så fick barnen väljs lunch.....så klart blev det MD. Men va fa.....nu är det höstlov!!!
Alla var glada och nöjda, och vi tog ett kaffe och hembakade kornfläkskakor (som Nellie har bakat igår) hemma hos oss. Sen var jag slut och intog planläget på soffan....huvudvärk och halsont;(




Suz tyckte jag skulle påpeka att hon dricker mjölk.....så redig hon är!!!



Dagens outfit....

I somras så var vi i Bulgarien där jag blev kär i den stickade kortärmade tröjan eller vad det är. Ramlade in i ett hantverksaffär och då upptäckte plagget. Jonas tyckte inte om det förre jag har provat den(var inte skönt i 30 graders värme) och då såg man att det kan va något till hösten med ett par jeans......Man knyter även vid höften eller så har man bara rakt ner hängande. Hissa eller dissa, men jag älskar den!!! Och så klart de som känner mig vet att jag har ett stort kärlek till galna örhänge, som jag älskar ha på jobbet eller bara på stan. Patienterna brukar säga: "Det är den systern som har roliga örhänge och svarta glasögon"....

Min stickade älskling med ett svart långärmad under....



Och så de små söta/galna örhängerna från Bick Bock....


God morgon!!

Blir inte mycket att skriva nu för att jag inte hinner. Har varit vaken i två timmar, men har förlorat mig i dators värld, och nu har jag bråttom. Ska ner till stan med hönorna och möta upp Suz och hennes hönor. Fika och leta efter present till kompiskalaset, och så har jag fått dille på myskläder. Så jag ska jaga upp något mys till mig!!! Kanske en mysoveral.....Så det blir en tråkig inlägg, men jag återkommer mer !! LOVAR!!! Kram!!



Kanske ett sånt?  


Snoppgudis:)

Nellie hittade den godiset, och så klart blev det kallad "snoppgudis" God natt!!

Bild säger mer en tusen ord.....

Vinlotteri.

Vinlotteri med jobbet som dagens avlutning. Härligt kväll med några från jobbet som va lediga och orkade komma. Det är alltid svårt att få ihop folk som jobbar inom vården. Ikväll var vi 10 st och kvällens värdinna (som vann sist) var Lotta. Goda ostar av olika smak och lukt för den delen, kex och söta vindruvor var starten på kvällen. Så klart mycket prat och ännu mer skratt medan man har avnjutit tilltugget. Äppelpaj och kaffe som efterrätt och sen lottades vinflaskorna ut. JAG VANN INTE IGEN!!! Ja jag hade inte turen med mig, men vad gör det? Man är med i första hand för att njuta varandras sällskap. Att man kan gå hem med 7-8 vinflaskor på köpet är en bonus. Kvällen var lyckad och jag kände på nytt varför jag trivs så bra på AVD 19. Jag har så underbara arbetskamrater och vi har otroligt roligt ihop!! Det känner både studenterna och patienterna. Alltid skratt och galenskap på vårt avdelning trotts stressen. 

Kvällens värdinna Lotta med söta Suz.



I väntan på att äta de goda ostarna....



Kvällen vinster (nästan alla)



Stora hönan fick följa med....                  Glasögonmodeller??




Förtsa plats-Gustav 7 flaskor!              Andra plats-Linus 2 flaskor!             





Tredje plats-Lotta 1 flaska!




Kaffe hos Leo...

Då har man överlevt kaffestunden på Leos Lekland. Som tur har mina hönor börjat tycka att de är för stora för att studsa där, så jag behöver inte genomlida vistelsen. Men jag tog mig dit för att ta en kaffe med söta Suz innan jag skulle till jobbet. När jag satt där, tänkte jag.....vad skönt att barnen är större nu, så jag slipper jaga de som typ den mamma gör med sin småtting där borta......vilken ljudnivå......respekt för alla som överlever vistelsen här mer en timme.....japp, jag kan stänga öronen, njuta min kaffe och skvallra med Suz.

Ja.... Leo, du misslyckades!!! Jag överlevde besöket!! Ha-ha-ha-ha-ha......


Save me!!!

Undrar hur många av föräldrarna som skriker de orden idag och läser fanatisk på FASS hemsida om vilka tabletter kan man ta mot att förebygga hjärnblödning. Ja, precis, Jag menar att höstlovet har börjat. Guud, med tanke på alla utbrott min stora höna klarar av på en dag och lilla hönan som blir svart i ögat när saker går inte precis som hon har planerat, så vet jag att jag har en tuff vecka framför mig!! Jag börjar jobba 25% nu, så de kommer va hemma några timmar själva....hoppas att de inte dödar varandra!!! Syskonkärlek på högsta nivå.....Men jag tar ett djup andetag, och försöker parera mellan hönorna......kanske veckan bjuder ändå på trevliga överraskningar! God morgon!!











God natt!!

Dags att lägga sig och ladda inför morgondagen då jag ska börja jobba 25% på "riktigt".
Hoppas allt går bra, och stressen inte visar sig!! Känns pirrig......Sov gott alla söta!!!