Livet glömde ge en sak till mig.....Om ni undrar någon gång, så....
Ja, jag har gjort misstag i mitt liv,
men livet kom inte med instruktioner!!!


Så.....................Var är min instruktionsbok?? Kanske Jag ska fråga Nalle Phu.
En klok liten Nalle han är......kanske kan hans bok underlätta vardagen:)


LCHF-är jag redo?

Det har gått lite mer än ett år sen jag har "ramlat ner på trappan" och det medförde både positiva och negativa upplevelse. Ett nytt liv, ett nytt Jag, som ibland är svårt att acceptera. Många möte, många besvikelse, många förluster. Vissa har förstått och välkomnat mitt nya Jag, vissa har inte förstått och kommer aldrig att förstå.

Jag mår mycket bättre tack för min familj, mina vänner, mina arbetskamrater och -skulle aldrig trott att jag ska säga det- mina tabletter och samtalen. Jag Lever och DET är det viktigaste. Men......

Tabletterna och så klart jakten efter att må bra-som ersätts ibland av söta saker(som i sin tur styrdes också av tabletterna;() medförde att kläderna i garderoben krymptes!!! I spegeln tittade en kvinna fram som var inte Jag. Jag flydde omklädningsrummen för att det var ett pina att prova kläder. Galenskap? Kanske.....

När jag tog upp detta under samtalen, så frågade terapeuten mig: "Vad är viktigast? Att du lever eller att du är smal? När du är redo och  ha ork för det, då är det dags att göra något åt det om du inte trivs med det.
Inte nu."

Så frågan är......Är jag redo?

Sitter och tittar i LCHF kokböcker. Mumma.....Mycket gott och nyttig. Att vissa saker är uteslutet? Ja....man kan inte få allt. Eller hur?

Funderar och funderar. Mannen är skeptisk, men är villig att prova . Så allt är redo för förvandlingen......men är JAG redo?


Och vet ni vad? Jag bryr mig inte att besvara just DEN frågan JUST NU. För att hur säger man?Friskt vågat, hälften vunnet!! :)Piff & Puff

Ibland undrar jag varför har tjejer så svårt det med vänskap. Killar är sååå mycket mer okomplicerade. Sen barnsben har jag alltid haft lättare att umgås med killar än med tjejer. Klart att jag har haft så kallad "bästisar", men så fort det blev flera tjejer inblandade, svartsjukan kom in i bilden eller min "bästis" ville äga mig så drog jag mig undan. Att ha killkompisar var mycket enklare. Ingen blev svartsjuk på den andra och man kunde umgås utan att det ska tisslas och tasslas. Vist kunde det ställa till med lite problem i högre ålder när flickvännerna kom in i bilden men oftast upptäckte de efter ett tag att jag var ingen hot, utan en "tillgång" som man kan faktiskt ha mycket nytta av:)

Man kan ha flera bästisar under livet och olika bästisar i olika perioder. Man utvecklas som person och  det händer saker i ens liv som gör att man umgås mer med en person just då. Olika människor kommer in i ens liv och man kan upptäcka att just den personen just i denna ögonblicken behöver du mer är någon annan. För  just den personen ger dig något som gör dig hel.

Jag har aldrig försökt gradera mina "bästisar" och alltid försökt va tillgänglig för alla. Men idag förstår jag att det inte går. Det går inte att dela mig i olika bitar och ge alla lika mycket uppmärksamhet. För till slut faller allt. Svartsjukan dödar allt. Det gäller inte alla tjejer missförstå mig inte kära läsare, men oftast är det det som är problemet. Och då är vi tillbaka till det jag pratade om i början....killar har såå mycket enklare att umgås.

Att kunna ha en vän livet ut kräver att kunna släppa taget ibland och acceptera livets svängningar. Att känna att dock man är inte "hopväxt" hela tiden, kan man alltid ringa,träffas, umgås mer och det känns lika varmt och nära som om det var igår. Så ser jag på det.

Men det är svårt. Man är inte Piff och Puff;)


Så vad gör man? Man kan bara hoppas på att under livets gång träffar man några personer som berör och lyfter upp en.Världens bästa svärfar.

Han heter Gillis. Han är tyst, gillar små skämtar som han ofta berättar och skrattar själv åt det, han har världens bästa tålamod mot barnbarnen, han är en "Byggare Bob" och utan hans hjälp skulle ingen i familjen har klarat av sina hsuprojekt, han älskar plocka svamp och han älskar grädde!! Han är helt enkelt bara världens bästaste Gillis!!

Och vad ger man till honom när han fyller 70? Det var svårt, eftersom han vill alldrig ha något. Men i år var familjen på hugget, och vägrade lyssna på honom. Det blev firande och present med.
Vi "kidnappade" honom hemmifrån för att köra mot Öland. 18 pers skulle trycka in sig i en underbart stuga med pol, men med bara endast 8 bäddar:) Så de stackars luftmadrasserna fick jobba hårt under två nätter.
Och jag vågar knappt säga det, men vi hade faktist tur med vädret. Sol varvad med lite moln och så klart blås. Men barnen kunde bada i polen och de vuxna kunde slappa i solstolarna med ett glas rossè  i handen.
Vi åt underbart middag på en mysig restaurang där alla fick säga sitt och hålla tal så till slut var inga ögon torra.
Kvällarna spenderades med frågesportspel på liv och död. Jag kan säga att vi har några i familjen som har VÄLDIGT svårt att förlora....vill inte peka med fingret, men jag kan garantera att jag kommer aldrig va med i samma grupp mer:)
Och så klart har vi sjungit, ätit tårta på en filt med bar himmel ovanför oss och barnen sprang i vågorna. En skön och underbart avslutning av helgen.
Men, Guuuud!!! Jag glömde nästan presenten han fick!! Lite light dement.....;)
Han ska få åka till London och kolla på fotboll. Han får välja vilken match/lag vill han titta på, och så klart att killarna i familjen ska med. Så jag tror det blir en kanon resa för de alla inblandade!!!
Så jag tror han var nöjd, vår egen bästaste Gillis!!! Hoppas att han förstår hur mycket vi älskar honom!!!
Grattis Gillis 70 år!!!
Många viljor i en liten kök:)
Polparty.....
Coola killar....eller?;)
Vackra Grip-kvinnor:)
Tårta med mycke grädde!!! Mummsss.....
Bara vara......skönt!!

Rom-Så ljuvlig!

"Den som väntar på något gott,
Väntar aldrig för länge".
Så här kommer den. Berättelsen om vårt resa till ROM. Eftersom bilder säger mer än tusen ord, får ni berättelsen via det, för att sen avsluta det hela med ett par goda råd från "superturisten" som överlevde flygresan;)
Morgonen startades tidigt!! Trötta, men glada var vi!
Och så klart, Starbucks räddar allt!!! Mmmmm.
Inte den bästa bilden, men det togs på flygplanets vinge. "Do not walk outside this area"
Tur att de skrev ut det annars skulle jag har tagit en promenad;)
Man tappar andan!! Eller hu?
Man "kände" folket, svetten och blodet som gladiatorerna fick ge för att underhålla.
Blunda.....2000år och byggnaden står fortfarande!!!
Djävulshålet-Kan ses i filmen "Änglar och Demoner". Den enda belysningen i det enorma Basilikan.
Inga fönster....
Alla kan gå villse. Till och med "Guds polare"
'
Drömmen.......
Sugen på frukt??
Vatikan Staden! Så nu har jag gjort min Pillgrimsresa som en "god katolik" bör göra en gång under sin livstid.
Inte allt är guld och fina sagor.....Rom har sina mörka sidor också:(
Så kan man också parkera..................eller Tanka..............
Ljuvliga nätter. 25 grader och otroliga fontäner.....
Bilderna talar för sig själva.....eller? :) De har lite tråkigt mellen krigandet.......
Är du lite modigare kan du ta en guidad Rom-tur på den "fordonen";)
Och till sist men inte minst. Att gå hand i hand, att inte bli avbruten hela tiden, att bara njuta varandras sällskap och SE sin partner igen är ett måste efter 15 år ihop. Och under månens sken i Roms gator blev  blev Jag kär igen i min man!!!!
Och som det blev lovat, så här kommer några små tipps.
  1. Åk tidigt på våren eller senare på hösten(annars man liksom smällter bort)
  2. Ha med vettiga skor, och helst flera par(annars går det åt ett paket plåster/dag)
  3. Bo centrallt/om du är rdeo att sova med oljud (Rom sover aldrig) Annars ta med öroproppar;)
  4. Snåla inte in på guidad tur till Vatikanen.Du går förbi kön(spara 3 timmar), och du lär dig massor om historien som varvas med konst, mysterier och kärlek.
  5. Ha en karta i handen!! (tro inte att det är pinsamt. Alla går runt med det:))
  6. Tänk STORT!! Romerna kunde bygga!! De gigantiska bygnaderna/resten av de/ kan vittna om de mest otroliga byggnader och deras storhet.

Det är OK att gråta!!

Idag kändes det för jävligt.
Idag har jag tappat kontrollen.
Idag var jag otroligt ledsen.
Idag blev jag tömt känslomässigt.
Idag sa någon till mig: "Det är OK att gråta"
Och jag grät!!!
Jag grät över de jag saknar,
Jag grät över den som är drabbad,
Jag grät över människan som är döende,
Jag grät över kärleken som står där stadigt oavsett,
Jag grät över hopplösheten över den JÄVLA sjukdomen som drabbar så många.
Jag grät........ för man kan inte va bara en sjuksköterska hela tiden!!!!Föreläsning, fågel mord och dagens dikt!

Idag var det förleläsningens dag a`la Landstinget. Man är inte van att sitta still mellan 9-16, men med upplägget frukost, lunch och fika kände man att dagen flöt på. Och så klart så ringer min telefon som en galning under föreläsningen. Lilla hönan. Jag trodde det var något akut så jag klätrade genom en hel del snälla arbetskamrater för att ringa lillhönan. Och sen fick jag nästan hjärnblödning av samtalet.


Jag-Har det hänt något älskling? Du har ringt flera gånger som en galning!!
Lillhönan-Mamma! Vi har sett en katt som har bitit en fågel i halsen, och det hängde ut massor med saker, men fågeln andades fortfarande och det var så äckligt!!
Jag-Har du jagat mig för det?
Lillhönan- Det var väl viktigt?? Stackars fågel!! Kan man rädda den mamma??
Ja....ni kan tänka er!!!! Sååå viktigt var det;(Fortsättningen behöver inte nämnas här;)
Så jag klättrade snällt tillbaka (klart att jag ska sitta i mitten) och lyssnade vidare.
Upplägget var det följande.
  • Alla enhetchefer har presenterat sina avdelningar/mottagningar.
  • Så klart pratades om BESPARNINGAR!!!! (Det får vi höra varje år, men ingen talar om löneförhöjningar)
  • Otrolig duktig överläkare som pratade om patientsäkerhet och vårdrelaterade skador(vet ni, att det är 3000 människor som dör varje år på grund av misstag inom vården?)
  • Och det avrundades med en otrolig föreläsning om kommunikation, etik och bemötande. Många A-ha upplevelse blev det som varvades med skratt och allvar.
Ett givande och rolig dag!!! Och en dikt som fångade min själ, och som jag tänkte dela med mig, för jag tror diktens budskap paserar förbi för alla nån gång under livet.
"Någonstans i skogen
finns en oväntad glänta
som endast den
som kan gå vilse
kan finna"
Av: Tomas Tranströmer

Huset som Gud glömde-vid sommarens slut;(

Varje sommar, varje lov är det samma sak. Man funderar hur man ska klara av den sista tiden, och humöret växlar mellan att va förtvivlad, arg och ha dålig samvete. Känner ni igen det? Så klart pratar jag om att överleva sommaren utan att bli helt galen på sina barn.

Missförstå  mig inte, jag älskar de över allt annat, men de kan utmana den mest rutinerade. Och det värsta är när de är två om att terorisera oss och varandra. Syskonkärlek i all ära, men.....hallooooo!! tror ni verkligen på det??
Så jag blundar och tar ett djup andetag(och en balja med kaffe), räkna av dagarna och om 5 dagar ska jag dansa på bordet för att SKOLAN HAR BÖRJAT!!!!!
Man har en LITE sinnesförvirning!!!