Djupa tankar om en myrstack......

Fick ett par galna tankar en morgon när jag slutade nattjobbet och var på väg till omklädningsrummet. Lasarettet har vaknat och det sprang folk överallt till sina arbetsplatser. Jag som var trött efter nattens jobb och trött traskade ner på trapporna insåg att jag har helt plötslig befann mig i ett myrstack.

Jag tror inte kanske ni fattar, så jag förklarar.

Jo..Som sagt myrstacken har en(kan ha två) drottning som styr. I vårt fall drottningen är sjukhusdirektören som med sina ekonomer styr över uppbyggnad, ekonomi, och organisation. Sen kommer "hanarna" som både skyddar samhället och ser till att det blir fler avkomma. Här kommer alla chefer på olika nivåer och arbetsuppgifter och så klart läkarna. Och så kommer vi arbetarna som ser till att det byggs, finns mat och skydd, och tar hand om de nyfödda.  Alltså vi vanliga arbetare på "marknivå". Jag ser mig som sjuksköterska och mina duktiga undersköterskor som små myror som tar hand om "de nyfödda" i vårt fall patienterna. Det viktigaste jobbet som  enligt mig man kan ha i en myrstacksamhälle:)

För om man inte tar hand om de små från början och ser till att de blir friska så faller samhället sönder. Förstår ni min resonemang?

Kanske lite långsökt, men ta en kopp kaffe och sätt dig i vid ingången på CLV på en morgon mellan 06.30 till 9 så får du se att jag har rätt.

Kramis kramis från en stolt liten arbetsmyra;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback